Flow-baseret organisatorisk design accelererer digital transformation

0
26

Nul

Video: Digital transformation forklaret

“Vi ser, for at flytte; vi bevæge sig for at se.”

— — William Gibson

Bevægelse er den ultimative statussymbol.

Jeg argumenterer for, at bevægelse er tæt forbundet med succes, trivsel og endda selve livet, men at de fleste hver dag oplevelser tage mennesker ud af deres flow og bringe dem til en standstill – (fx -, detail-check-out og gæstfrihed ind-linjer, medicinsk venteværelser, motorvejen vejafgift kabiner, etc.). Dette gør det muligt for udbyderen til at “tjene” dem på en måde, der maksimerer sin egen skalerbarhed og rentabilitet snarere end kundernes tilfredshed og succes.

Læs også: 10 teknologier førende digital transformation i detailhandlen

go-gallery-exterior-v534007254.jpg

Kontinuerlig Motion Design, Bragt til dig af Amazon Gå

Figur 1 viser et simpelt oplevelse, der er baseret på denne statiske kø model. Alle de oplevelser, som diskuteret ovenfor følger denne model. Det har tre procestrin, hvor en enkelt kunde serveres, mens andre, vente på deres tur. Når kunden har fået serveret de er afladet eller sat fri til at gå videre med deres virksomhed. Endelig, den næste i rækken tager hans eller hendes sted at blive serveret. Dette gentages for alle kunder i køen.

Læs også: Hvad er digital transformation? Alt, hvad du behøver at vide

picture2.png

Figur 1 – Køen

Heldigvis er der et stigende antal organisationer er klar over, at der venter i linje ikke gør for en god kundeoplevelse. Og da flere og flere virksomheder til at forstå betydningen af erfaring inden for kundetilfredshed, fastholdelse og købe frekvens, nogle er nytænke den dominerende paradigme og bringe bevægelse tilbage. Amazon Gå i detail købmand, Virginia Mason Medical Center i sundhedsydelser, og New York City Open Road System (ORT) er blandt dem.

Læs også: Opbygning af en digital transformation-strategi

go-gallery-interior-v534007255.jpg

Amazon Gå Butikker

Figur 2 viser en simpel oplevelse baseret på den dynamiske flow-model. ORT, samt de fleste elektroniske bestilling og check-oplevelser følge det nøje. Fra kundens perspektiv, er der ingen proces at følge, eller observere, og denne model også kan være billigere og mere effektivt for udbyderen.

Læs også: Walmart test fuldt automatiserede lagre med ingen kassedamer – TechRepublic

picture3.png

Figur-2 – Flow

Walmart ‘ s nyligt offentliggjorte patentansøgninger viser, at forskellige teknologiske nyskabelser, de fleste af dem mobile (i butikken assistent droner, autonome levering lastbiler, smart shopping carts, og wearable tracking enheder), er en vigtig del af at dreje i dag er statisk store oplevelser i morgendagens dynamiske dem.

Læs også: Er Amazon Go ‘ s kasserer-mindre shopping fremtidens detailhandel?

bossa-nova.jpg

Walmart digital transformation omfatter intelligente robotter, der arbejder sammen med medarbejdere.

Zara, den største fashion detailhandler i verden (passerer Hullet i 2008) har været i drift på disse principper i årtier nu. De designer, producerer og leverer nyt produkt til deres butikker, alle muliggjort af teknologi og er drevet af salg og kunde-feedback, inden for to til fire uger fra starten. Den hastighed, som Zara fungerer betyder, at en nær konstant kilde til nye mode til sine kunder, hvilket resulterer i et køb af hyppigheden af rapporterede fem gange gennemsnittet for branchen.

En af de klare konklusioner fra Zara er, at niveauet af kundens lydhørhed og innovation kunne aldrig være opnået, uden at dele af eller hele organisationen i sig selv er designet til flow. Men hvis designe oplevelser for strømmen er stadig i sin vorden, designe organisationer, for strømmen er ikke engang var tænkt på de fleste af os. Vi forvalter vores ressourcer, herunder data, ideer og innovation, kommunikation, ekspertise, og selv kolleger, på samme måde som vi gør med vores kunder, samle dem og bringe dem til en stilstand, før behandling og frigive dem igen.

Vi er besat med Big Data i DET, i at indsamle, lagre og klassificering af så mange data, som vi overhovedet kan i pakhuse, beholdere, siloer og andre beholdere. Vi gør brainstorming for at generere så mange ideer som muligt, og samle dem på flipover med tvivlsom vejledning, at “der er ikke sådan noget som en dårlig idé” (der er). Vi corral og tæller innovation og andre projekter i fase gates processer, der er designet med vilje til at stoppe fremskridt. Vi holde et stramt greb om de årlige budgetter og planer i økonomiafdelingen, beskytte IP og mærket i juridiske, kontrol, kommunikation på en need-to-know-basis, tiltrække og “fastholde” talent inden for HR, tiltrække og “fastholde” værdsatte kunder i marketing, og så videre.

Læs også: Digital transformation gut ind: Ked af staten eller naturlig udvælgelse?

Overalt, hvor vi ser, den mål af virksomhedens afdelinger, eksplicit eller implicit forstået, er at indsamle, beskytte og styre deres ressourcer og, hvis det er muligt, at øge antallet af dem.

Vi kan lide at tale om disse midler, som vores virksomheder’ hjerteblod, den mest vigtige ting, vi behøver for at overleve eller for at blive en succes, og vi betaler ingen opmærksomhed til deres bevægelse. Blod i sig selv ikke sikrer liv. Efter alt, de fleste mennesker dør med deres blod intakt. Det er den bevægelse, den strøm af blod, der tæller. Flow er den eneste måde, at blodet kan levere næringsstoffer til kroppen og uddrag affald og andre skadelige produkter fra det. Når blodet stopper cirkulerer gennem kroppen, folk erklæret død.

Hvis vores kroppe besluttede mig for at prøve vores corporate model af resource management, og vores hjerter begyndte at opbevare blodet i stedet for at pumpe det til, hvor det er nødvendigt (som bare sker for at være næsten overalt i kroppen), og vores lunger begyndte at holde vejret i stedet for hele tiden at bringe nye ressourcer udefra, og dele dem med blod, vi ville dø med det samme.

Vores liv er helt afhængig af, flyder både inde i vores kroppe — kredsløbssygdomme — og mellem vores krop og omverdenen (primært ilt og næringsstoffer, som mad og vand). Embolisms og andre blokeringer, der kan stoppe disse strømme forårsage død af væv, lemmer, organer eller endda til hele organismen.

Når vi er alt for kontrollerende og beskyttende over for vores ressourcer, vi kan være fare for liv og vores virksomheder. Ved at ændre vores management paradigme fra ophobning af og kontrol med flytning og deling, dvs flow, der kan vende denne tendens.

Der er fire vigtige dele af flow paradigme (ikke at forglemme blodet i sig selv selvfølgelig):

Pumper: hjertet er af afgørende vigtige, men kun så længe, som det er at pumpe blod til andre dele af systemet. I organisationer, afdelinger bliver pumper, når deres prioriteringer ændrer til at sikre, at de får deres ressourcer, for at alle andre dele af organisationen, hvor der er brug for, på en kontinuerlig basis. Forholdet mellem afdelinger, der er mere vigtigt i et flow baseret system, end de afdelinger, der er sig selv.En Kredsløbssygdomme: strømmen af ressourcer, der skal rettes og kanaliseres til at sørge for, at de ikke lækage eller spild eller få viderestillet væk fra, hvor de er mest brug for det. Dette betyder, at co-creating for hele organisationen, processer til deling og udvikling af ressourcer. Bygge feedback i systemet, således at pumpen eller med oprindelse-afdelingen ved, hvordan og hvornår for at fremskynde eller forstærke sin indsats, så hjertet og lungerne gør under fysisk anstrengelse for eksempel.Filtre: Organisationer, der har brug for metoder til at fjerne ting fra deres strømme, der ikke længere er levedygtige ressourcer. Dette kan omfatte uigennemførlige idéer, projekter, der går ingen steder, mennesker, der er ved at blive counter produktive osv. Traditionelle business-pipeline management praksis stoppe projekter i deres spor bevidst og træffe afgørelse om deres fortsatte anvendelighed, før du giver dem mulighed for at fortsætte eller fjerne dem. Pumpe-systemer på den anden side kan du bruge filtre til at fjerne uønskede elementer, og samtidig muliggør værdsatte ressourcer til at fortsætte deres vej uhindret.En Berigelse Miljø: Organisationer, som organer, har brug for en konstant eller næsten konstant fornyelse af deres energi udefra. Dette kan omfatte indkomst, nye oplysninger, kunder, talent, udstyr og redskaber, innovation og nye ideer, råmaterialer og så videre. Opbevaring af ressourcer kan føre til fedt, manglende smidighed og forringet ydeevne, mens efterspørgslen udvekslinger kan øge fleksibilitet og effektivitet samt reducere spild

“Livet er ligesom at køre på cykel. For at holde din saldo, skal du holde i bevægelse.”

— — Albert Einstein

Dette er ikke en let re-frame eller paradigmeskift.

Næsten alle af os kan i måle succesen af antallet af ressourcer, som er under vores ledelse. Men i denne nye verden af forbundethed, positive afkast og ikke-nul-sum spil, det er strømmen af ressourcer og værdi, mellem mennesker, afdelinger og organisationer, der begynder at tælle for mere. Når blokeringer, utilsigtet eller tilsigtet, er fjernet, ressourcer kan flyde igen og virksomheder, som floder eller-organer eller oplevelser, kan komme tilbage til livet. Hold bevæger sig og ikke står stille. Hvis du gør det, konkurrenter og dine kunder vil gå ret af dig.

Denne artikel blev co-forfattet af Henry King. King er en innovation og transformation leder på Salesforce og er forfatter af Flow-Design, et nyt design paradigme for organisationer og oplevelser baseret på principper for bevægelse og forbundethed. King er en tidligere CIO med 30 år consulting og executive erfaring, både i USA og internationalt, med ekspertise inden for innovation, design thinking og informationsteknologi. Han underviser også i innovation og design emner på School of the Art Institute of Chicago og the Institute of Design.

Tidligere og relaterede dækning:

10 virksomheder, som er førende digital transformation i detailhandlen

Forhandlere har tendens til at sakke bagud, når det kommer til digitale initiativer, men disse 10 butikker er langt foran af pack, når det kommer til at bruge tech som AI, IoT, og AR.

10 sælgere, der muliggør digital transformation i detailhandlen

Ifølge en nylig undersøgelse, at kun 3 procent af forhandlere har afsluttet company-wide digital transformation-projekter.

Relaterede Emner:

Thought Leadership

CXO

Innovation

Digital Transformation: En CXOs Guide

Big Data Analytics

0