Flow-baserade organisatoriska utformning accelererar digital omvandling

0
26

Noll

Video: Digital omvandling förklarade

“Vi ser för att flytta, vi går för att se.”

— — William Gibson

Rörelse är den ultimata symbolen status.

Jag hävdar att rörelsen är nära relaterad till framgång, välbefinnande och ens liv i sig, men att de flesta varje dag erfarenheter att ta människor ur deras kassaflöde och föra dem till stillastående (t ex, detaljhandel check-ut och gästfrihet in-i rader, medicinsk väntar rum, motorväg biltullar etc.). Detta gör det möjligt för leverantören att “servera” dem på ett sätt som maximerar sin egen skalbarhet och lönsamhet snarare än kundernas tillfredsställelse och framgång.

Läs också: 10 tekniker ledande digital transformation inom detaljhandeln

go-gallery-exterior-v534007254.jpg

Kontinuerlig Motion Design, Tog till dig av Amazon Gå

Figur 1 visar en enkel upplevelse utifrån denna statisk kö modellen. Alla de erfarenheter som diskuteras ovan följer denna modell. Det finns tre steg i processen, där en enskild kund serveras medan andra väntar på sin tur. När kunden har delgivits de är urladdat eller fri att gå vidare med sin verksamhet. Slutligen, nästa i raden tar hans eller hennes ställe att serveras. Detta upprepas för alla kunder i kön.

Läs också: Vad är digital omvandling? Allt du behöver veta

picture2.png

Figur 1 – Kö

Tack och lov ett växande antal organisationer att inse att vänta i kö inte göra en bra kundupplevelse. Och eftersom fler och fler företag förstår vikten av erfarenhet för kundnöjdhet, retention och köpa frekvens, vissa är omvärdera den dominerande paradigm och föra rörelsen tillbaka. Amazon Gå i dagligvaruhandeln, Virginia Mason Medical Center i hälso-och sjukvård, och New York City Öppna Vägtullar (ORT) – system finns bland dem.

Läs också: att Bygga en digital omvandling strategi

go-gallery-interior-v534007255.jpg

Amazon Gå Butiker

Figur 2 visar en enkel upplevelse baserat på det dynamiska flödet modell. ORT liksom de flesta elektroniska beställnings-och in-i-upplevelser följer den noga. Från kundens perspektiv, det finns ingen process för att följa eller inte följa, och denna modell kan också vara billigare och mer effektivt för leverantören.

Läs också: Walmart testa fullt automatiserad butik med ingen kassapersonal – TechRepublic

picture3.png

Figur-2 – Flöde

Walmart nyligen publicerade patentansökningar visa att olika tekniska innovationer, de flesta av dem mobile (i butik assistent robotar, autonoma leverans lastbilar, smart kundvagnar, och bärbara spårningsverktyg), är en viktig del för att vända dagens statiska lagra erfarenheter i morgondagens dynamiska dem.

Läs också: Amazon Go-kassan-mindre shopping framtiden för detaljhandeln?

bossa-nova.jpg

Walmart digitala omvandling har smarta robotar att arbeta tillsammans med personalen.

Zara, den största modekedja i världen (passera Klyftan 2008) har varit verksamma på dessa principer i decennier nu. De utforma, tillverka och leverera nya produkter till sina butiker, alla möjliggörs av teknik och drivs av försäljning och kundernas feedback, inom två till fyra veckor från starten. Den hastighet med vilken Zara fungerar innebär en i det närmaste konstant källa till nytt mode för sina kunder, vilket resulterar i ett inköp frekvens av rapporterade fem gånger genomsnittet för branschen.

En av de lärdomar från Zara är att nivån av kundorientering och innovation kan aldrig uppnås utan att delar av eller hela organisationen i sig är utformad för flödet. Men om utformningen av upplevelser för flödet är fortfarande i sin linda, designa organisationer för flödet är inte ens uppfattas av de flesta av oss. Vi förvaltar våra resurser inklusive data, idéer och innovation, kommunikation, kompetens, och även kollegor på samma sätt som vi gör för våra kunder, samla ihop dem och föra dem till stillastående innan bearbetning och släppa dem igen.

Vi är besatta av Big Data i DET, att samla in, lagra och kategorisera så mycket data som det bara går i lager, cisterner, silos och andra behållare. Vi gör brainstorming för att generera så många idéer som möjligt och samla dem på blädderblock med tvivelaktiga vägledning att “det finns inget sådant som en dålig idé” (det är). Vi corral och räkna innovation och andra projekt i fas gates processer som är utformade i avsikt att stoppa framsteg. Vi håller ett hårt grepp om årliga budgetar och planer på ekonomiavdelningen, skydda IP och varumärket i rättsliga, kontroll av kommunikation på en need-to-know basis, locka och “behålla” talang inom HR, locka och “behålla” värderade kunder i marknadsföring, och så vidare.

Läs också: Digital omvandling gut check: Ledsen eller naturligt urval?

Överallt ser vi, målet för företagens avdelningar, uttryckligen eller underförstått, är att samla in, skydda och kontrollera sina resurser och, om möjligt, för att öka antalet av dem.

Vi gillar att prata om dessa resurser som våra företag ” livsnerv, det viktigaste vi behöver för att överleva eller för att vara lyckad, och vi betalar ingen uppmärksamhet till deras rörelse. Blod i sig inte se till liv. Efter alla, de flesta människor dör med sitt blod intakt. Det är rörelsen, flödet av blod som räknas. Flow är det enda sättet att blod kan leverera näringsämnen till kroppen och extrahera avfall och andra skadliga produkter från det. När blodet slutar cirkulerar genom kroppen, människor har dött.

Om våra kroppar bestämde mig för att prova vår modell av resource management, och våra hjärtan började att lagra blod i stället för att pumpa det till där det behövs (som bara råkar vara nästan överallt i kroppen), och våra lungor började hålla andan i stället för att ständigt ta in nya resurser från utsidan och dela dem med blod, att vi skulle dö omedelbart.

Våra liv är helt beroende av flöden både inuti våra kroppar — cirkulationssystemet — och mellan våra kroppar och omvärlden (främst syre och näringsämnen såsom mat och vatten). Embolisms och andra blockeringar som hindrar dessa flöden orsaka död vävnad, ben, organ eller till och med hela organismen.

När vi är alltför kontrollerande och skyddande av våra resurser vi kan vara fara för livet för våra företag. Att ändra våra management paradigm från ackumulering och kontroll av rörlighet och utbyte, dvs flödet, kan vända den trenden.

Det finns fyra viktiga komponenter i flödet paradigm (inte att förglömma blod i sig naturligtvis):

Pumpar: hjärtat är oerhört viktigt, men endast så länge som det pumpar blodet till andra delar av systemet. I organisationer, avdelningar blir pumpar när deras prioriteringar ändras för att säkerställa att de får sina resurser för att alla andra delar av organisationen där de behövs, på en kontinuerlig basis. Relationer mellan avdelningar är mer viktiga i ett flöde baserat system än avdelningarna själva.En Cirkulationssystemet: flödet av resurser måste riktas och kanaliseras för att se till att de inte läckage eller spill eller få ledas bort från där de bäst behövs. Detta innebär co-skapa organisationsomfattande processer för att dela och utveckla resurser. Bygga feedback i systemet så att pumpen eller avdelning som vet hur och när för att påskynda eller förstärka sina insatser, som hjärta och lungor göra under fysisk ansträngning till exempel.Filter: Organisationer som behöver ett sätt att ta bort saker från deras flöden som inte längre är livskraftiga resurser. Detta kan inkludera ogenomförbara idéer, projekt som kommer ingenstans, folk som blir kontraproduktivt etc. Traditionella företag pipeline management praxis stoppa projekt i deras spår avsiktligt och besluta om deras fortsatta användbarhet innan man tillåter dem att fortsätta eller ta bort dem. Pumpa system å andra sidan använder filter för att ta bort oönskade element samtidigt ger värdefulla resurser för att fortsätta sin väg obehindrat.En Berikande Miljö: Organisationer, som organ, behöver en konstant eller nära en ständig förnyelse av sin energi från utsidan. Detta kan inkludera inkomst, ny information, kunder, talang, utrustning och verktyg, innovation och nya idéer, råvaror och så vidare. Lagring av resurser kan leda till fett, brist på smidighet och minskad prestanda, samtidigt som efterfrågan på utbytet kan öka flexibiliteten och effektiviteten och minska avfall

“Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du vara i rörelse.”

— — Albert Einstein

Detta är inte en lätt re-ram eller paradigmskifte.

Nästan alla av oss att mäta framgång genom att antalet resurser under vår förvaltning. Men i denna nya värld av samhörighet, av positiv avkastning och icke-nollsummespel, det är flödet av resurser och värde mellan människor, institutioner och organisationer som är början till att betyda mer. När blockeringar, oavsiktlig eller avsiktlig, tas bort, resurser kan flöda igen och företag, som floder eller organ eller erfarenheter, kan komma tillbaka till livet. Hålla sig i rörelse och inte stå still. Om du gör det, konkurrenter och dina kunder kommer att gå precis som du.

Denna artikel var co-skriven av Henry King. King är en innovation och omvandling ledare på Salesforce och är författare till ett Flöde Design, en ny design paradigm för organisationer och erfarenheter som bygger på principerna i rörelse och samhörighet. King är en före detta CIO på 30 år consulting och verkställande erfarenhet, både i USA och internationellt, med experter inom innovation, design och it. Han undervisar också innovation och design ämnen vid School of the Art Institute of Chicago och Institute of Design.

Tidigare och relaterade täckning:

10 företag som leder digital transformation inom detaljhandeln

Återförsäljare tenderar att släpa efter när det gäller digitala initiativ, men dessa 10 butiker är långt före i utvecklingen när det gäller att använda tech som AI, sakernas internet, och AR.

10 leverantörer vilket gör att digital-omvandling i detaljhandeln

Enligt en färsk studie, endast 3 procent av återförsäljare har avslutat företaget digital omvandling projekt.

Relaterade Ämnen:

Trodde Ledarskap

CXO

Innovation

Digital Omvandling: En Guide CXOs

Big Data Analytics

0