Flow-based organisatie-ontwerp versnelt digitale transformatie

0
24

Nul

Video: Digitale transformatie uitgelegd

“We zien om te bewegen; verplaatsen wij ons in om te zien.”

— — William Gibson

Beweging is de ultieme status symbool.

Ik betogen dat de beweging is verwant aan het succes, het welzijn en zelfs het leven zelf, maar dat de meeste elke dag ervaringen van mensen uit hun flow en breng ze naar een stilstaat (bijv., retail en hospitality check-in lijnen, medische wachtkamers, snelweg tolhuisjes, enz.). Dit maakt het voor de aanbieder “dienen” op een manier die maximaliseert haar eigen schaalbaarheid en winstgevendheid plaats van de tevredenheid van klanten of succes.

Lees ook: 10 toonaangevende technologieën voor digitale transformatie in de retail

go-gallery-exterior-v534007254.jpg

Continuous Motion Design, u aangeboden door Amazon Gaan

Figuur 1 toont een eenvoudige ervaring aan de hand van deze statische wachtrij model. Alle van de ervaringen van de hierboven besproken volg dit model. Het heeft drie stappen in het proces waar een enkele klant wordt geserveerd, terwijl anderen op hun beurt wachten. Zodra de klant heeft betekend, ze zijn leeg of set vrij om te gaan met hun activiteiten. Tot slot, de volgende in de rij neemt zijn of haar plaats om geserveerd te worden. Dit wordt herhaald voor alle klanten in de rij.

Lees ook: Wat is digitale transformatie? Alles wat je moet weten

picture2.png

Figuur 1 – De Wachtrij

Gelukkig een groeiend aantal organisaties realiseren zich dat het wachten in de regel niet zorgen voor een geweldige ervaring voor de klant. En omdat meer en meer bedrijven begrijpen het belang van ervaring voor de klanttevredenheid, het behoud en de aankoop van frequentie, sommige zijn heroverweging van het dominante paradigma en brengen beweging weer terug. Amazon Gaat in de detailhandel-supermarkt, Virginia Mason Medical Center in de gezondheidszorg en de New York City Open Tolheffing (ORT) systeem zijn onder hen.

Lees ook: het Bouwen van een digitale transformatie strategie

go-gallery-interior-v534007255.jpg

Amazon Go-Winkels

Figuur 2 toont een eenvoudige ervaring, gebaseerd op de dynamische flow model. ORT evenals de meeste elektronisch bestellen en check-in ervaringen volg het op de voet. Oogpunt van de consument, is er geen proces te volgen of waarnemen, en dit model kan ook goedkoper en efficiënter is voor de provider.

Lees ook: Walmart het testen van volledig geautomatiseerde winkel met geen kassiers – TechRepublic

picture3.png

Figuur 2 – Flow

Walmart is onlangs gepubliceerde octrooiaanvragen worden ingediend aantonen dat de verschillende technologische innovaties, de meeste van hen mobiel (in-store assistent drones, autonome vrachtwagens, smart shopping carts, en draagbare apparaten volgen), zijn een essentieel onderdeel van het omzetten van de huidige statische winkel ervaringen in de morgen en dynamische combinatie.

Lees ook: Is Amazon Gaat de kassa-minder shoppen is de toekomst van de detailhandel?

bossa-nova.jpg

Walmart digitale transformatie omvat intelligente robots werken samen met de medewerkers.

Zara, de grootste fashion retailer in de wereld (het passeren van De Kloof in 2008) is actief op deze principes voor decennia. Zij ontwerpen, produceren en leveren van een nieuw product aan hun winkels, alle ondersteund door technologie en aangedreven door verkoop data en feedback van de klant, binnen twee tot vier weken, vanaf het begin. De snelheid waarmee Zara werkt betekent een vrijwel constante bron van nieuwe mode voor haar klanten, wat resulteert in een aankoop van de frequentie van de gerapporteerde vijf keer het gemiddelde in de sector.

Duidelijk een van de lessen van Zara is dat het niveau van de klant responsiviteit en innovatie kan nooit worden gerealiseerd zonder of alle onderdelen van de organisatie zelf worden ontworpen voor stroom. Maar als het ontwerpen van ervaringen voor de stroom staat nog in de kinderschoenen, het ontwerpen van organisaties voor flow is zelfs niet worden opgevat door de meeste van ons. We beheren onze middelen met inbegrip van gegevens, ideeën, innovatie, communicatie, expertise, en zelfs collega ‘ s op dezelfde manier als wij dat doen onze klanten, vergaren ze en brengen ze naar een status quo voor de verwerking en het vrijgeven van hen opnieuw.

We geobsedeerd zijn met Big Data in HET verzamelen, opslaan en indelen van zo veel mogelijk gegevens wij eventueel in magazijnen, tanks, silo ‘ s, en andere containers. We brainstormen om het genereren van zoveel mogelijk ideeën en verzamel ze op flip-overs met de twijfelachtige begeleiding dat “er niet zoiets als een slecht idee” (er is). We corral en rekenen innovatie en andere projecten in fase poorten processen die ontworpen zijn opzettelijk te stoppen vooruitgang. We houden een strakke greep op de jaarlijkse budgetten en plannen op de financiële afdeling, protect IP en het merk in een juridische controle communicatie op een ‘need-to-know’ – basis, aantrekken en behouden van talent in HR, aantrekken en behouden gewaardeerde klanten in de marketing, enzovoort.

Lees ook: Digitale transformatie gut controleren: Sorry state of natuurlijke selectie?

Overal waar we kijken, het doel van corporate afdelingen, expliciet of impliciet begrepen, is te verzamelen, te beschermen, en de controle van hun middelen en, indien mogelijk, om het aantal van hen.

Wij praten dan ook over deze middelen als onze bedrijven’ levensader, de meest belangrijke ding dat we nodig hebben om te overleven of om succesvol te zijn, en toch zijn we besteden geen aandacht aan hun beweging. Bloed is op zichzelf niet zorgen voor leven. Immers, de meeste mensen sterven met hun bloed intact. Het is de beweging, de doorstroming van het bloed, dat telt. Flow is de enige manier dat het bloed kan leveren voedingsstoffen aan het lichaam en uitpakken van afval en andere schadelijke producten. Wanneer het bloed circulerende stopt in het lichaam, mensen worden dood verklaard.

Als ons lichaam besloot om te proberen onze corporate model van resource management, en onze harten begonnen te slaan bloed in plaats van pompen het naar de plaats waar het nodig is (gewoon zo gebeurt het dat bijna overal in het lichaam), en onze longen begonnen om hun adem in te houden in plaats van voortdurend te brengen in de verse middelen van buitenaf en ze te delen met het bloed, we zouden sterven.

Onze levens zijn absoluut afhankelijk van stromen, zowel binnen ons lichaam — de bloedsomloop — en tussen ons lichaam en de buitenwereld (vooral zuurstof en voedingsstoffen zoals voedsel en water). Embolisms en andere blokkades die stoppen met deze stromen leiden tot de dood weefsel, ledematen, organen of zelfs op het hele organisme.

Wanneer we al te controlerende en beschermende van onze middelen we kunnen het in gevaar brengen van het leven van onze bedrijven. Het veranderen van onze management paradigma van accumulatie en controle op beweging en delen, d.w.z. stromen, kan deze trend keren.

Er zijn vier belangrijke componenten van de stroom paradigma (en niet te vergeten het bloed zelf natuurlijk):

Pompen: Het hart is van het grootste belang, maar alleen voor zolang de pompen het bloed naar andere delen van het systeem. In organisaties, afdelingen wordt pompen wanneer hun prioriteiten veranderen om ervoor te zorgen dat ze krijgen hun middelen op alle andere onderdelen van de organisatie waar ze nodig zijn, op een continue basis. De relaties tussen de afdelingen zijn meer belangrijk in een flow based systeem dan de afdelingen zelf.Een Bloedsomloop: De stroom van middelen moet worden geleid en gekanaliseerd en zorg ervoor dat ze niet lekken of morsen of afgeleid uit de buurt van waar ze het meest nodig zijn. Dit betekent het co-creëren van organisatie-brede processen voor het delen en ontwikkelen van middelen. Het bouwen van feedback in het systeem, zodat de pomp of die afkomstig zijn van de afdeling weet hoe en wanneer om te versnellen of versterken van zijn inspanningen, zoals het hart en de longen doen tijdens fysieke inspanning, bijvoorbeeld.Filters: Organisaties op zoek naar manieren om te verwijderen van hun kasstromen die zijn niet meer levensvatbaar middelen. Dit kan onder onwerkbare ideeën, projecten die nergens naar toe gaat, mensen die contra-productief enz. Traditionele business pipeline management praktijken stoppen met projecten in hun sporen opzettelijk en beslissen over hun verdere bruikbaarheid voor het toestaan van hen om te blijven of te verwijderen. Pompsystemen aan de andere kant gebruik de filters te verwijderen van ongewenste elementen, terwijl gewaardeerd middelen om verder hun weg ongehinderd.Een Verrijking Omgeving: Organisaties, zoals organen, een constante of in de buurt van constante vernieuwing van hun energie uit bronnen van buiten. Dit kan onder meer inkomen, nieuwe informatie, klanten, talent, apparatuur en gereedschap, innovatie en nieuwe ideeën, grondstoffen enzovoort. De opslag van de middelen kan leiden tot vet, gebrek aan flexibiliteit en verminderde prestaties, terwijl op de vraag uitwisselingen kan het verhogen van de flexibiliteit en efficiëntie en het verminderen van afval

“Het leven is als rijden op een fiets. Om je evenwicht te bewaren, moet je blijven bewegen.”

— — Albert Einstein

Dit is niet een eenvoudige re-frame of paradigma shift.

Bijna alle van ons succes meten door het aantal van de middelen in het kader van ons management. Maar in deze nieuwe wereld van verbondenheid, van positieve rendementen en non-zero sum games, het is van de stroom van middelen en de waarde in tussen mensen, afdelingen en organisaties, die begint te tellen. Zodra blokkades, per ongeluk of opzettelijk zijn verwijderd, de middelen kan weer stromen en bedrijven, zoals rivieren of organen of ervaringen kunt wel terug komen om het leven. Blijven bewegen en niet stil te blijven staan. Als je dat doet, concurrenten en uw klanten zullen lopen.

Dit artikel is co-auteur van Henry King. De koning is een innovatie en transformatie leader bij Salesforce en is de auteur van Flow Design, een nieuw ontwerp paradigma voor organisaties en ervaringen gebaseerd op de principes van beweging en verbondenheid. King is een voormalig CIO met 30 jaar, consulting en leidinggevende ervaring, zowel in de VS en internationaal, met expertise in innovatie, design denken en informatie technologie. Hij leert ook innovatie en design onderwerpen aan de School of the Art Institute of Chicago en het Instituut van het Ontwerp.

Vorige en aanverwante dekking:

10 bedrijven toonaangevende digitale transformatie in de retail

Retailers hebben de neiging om achter te blijven als het gaat om digitale initiatieven, maar deze 10 winkels zijn ver vooruit op het peloton wanneer het gaat om het gebruik tech AI, IoT, en AR.

10 leveranciers inschakelen van de digitale transformatie in de retail

Volgens een recente studie, slechts 3 procent van de retailers hebben voltooid bedrijf-brede digitale transformatie projecten.

Verwante Onderwerpen:

Thought Leadership

CXO

Innovatie

Digitale Transformatie: Een CXOs Gids

Big Data Analytics

0