Facebook ‘ s femte årlige mangfoldighed rapport viser, langsom forbedring

0
25

Facebook ‘ s årlige mangfoldighed rapport er ud, og hvis du har fulgt disse i de sidste par år, du allerede ved, hvad man kan forvente: små forbedringer, der, mens velkommen, er stadig en indikation af, at større ændringer i medarbejdernes mangfoldighed i virksomheden kan kræve en anden tilgang til, hvad Facebook har gjort indtil videre.

Det er ikke, at Facebook ikke bliver bedre til at ansætte flere kvinder og minoriteter — igen, selskabet har forbedret i den samlede mangfoldighed af begge køn og race på tværs af bestyrelsen. Den kvindelige repræsentation i den øverste ledelse gik op på 2 procent fra sidste år til 30 procent, og op på 1,3 procent til 36,3 procent på tværs af hele virksomheden.

Ændringen kommer langsomt, hvis det kommer på alle

Sort medarbejdere er vokset fra 2 procent til 4 procent af virksomheden i løbet af de seneste fem år, og Spansktalende medarbejdere fra 4 procent til 5 procent i denne periode — men disse tal ser langt værre, når man ser på tekniske og ledelsesmæssige roller, hvor numre, der har opholdt sig hjemme for det sidste halve årti for begge af de etniske grupper.

På trods af forbedringerne, men Facebook er stadig et firma, der er overvejende mandlige og det meste hvide og Asiatere — et faktum, der synes usandsynligt, at en drastisk ændring i den nærmeste fremtid. Og efter fem år med Facebook frigive disse rapporter, mere end to-tredjedele af senior virksomhedens ledelse er stadig hvide mænd.

Det er ikke første gang, at Facebook ‘ s skæve medarbejder mangfoldighed har været et problem, enten — tidligere i år, Rep. G. K. Poulsen (D-NC) tog noget tid ud af en kongres høring i kølvandet af Cambridge Analytica skandale til grill CEO Mark Zuckerberg om at øge mangfoldigheden i virksomheden, er noget, som Zuckerberg siger at Facebook var “fokus på.”