Facebook är första våg av “pålitliga” nyheter visar säker innehåller en hel del Fox News

0
19

Tillbaka i januari, Facebook VD Mark Zuckerberg gjorde ett löfte att öka “time väl spenderade” på sociala medier nätverk, delvis genom att öka kvaliteten på de nyheter som visas på användarnas flöden. Idag, Facebook presenterade den första skiffer av nyheter visar att det kommer att fonden som en del i sitt förbättringsarbete, av vilka en debut den 16 juli.

I ett försök att leverera en “pålitlig, informativ och lokala nyheter, Facebook kommer att bli dagliga genomgångar och djup täckning av försäljningsställen som ABC News och Attn. Format och motiv är i linje med försäljningsställen: Mic, till exempel, syftar till att ge “komplicerat” och “olika” täckning som belyser “underrepresenterade.” Välkända nyheter personligheter, såsom Anderson Cooper och Jorge Ramos, kommer också att leda sina egna föreställningar. Enligt Olika, men en av de mest synliga program kommer att Fox News’ dagliga nyheter, som kommer luft på morgonen och eftermiddagen, även på helgerna.

Skenbart, nyheter push omfattar ett brett spektrum av ideologier, men beslutet att lyfta fram den mycket brandfarliga — och särskilt vilseledande — Fox News på en så hög frekvens som är särskilt intressant i ljuset av påståenden om att Facebook “rutinmässigt” undertryckta konservativa nyheter på plattformen i och med 2016. En vecka efter anklagelser, Facebook träffade topp konservativa ledare för att diskutera hur den plattform som sprider information. I April, Mark Zuckerberg kallats att inställa sig inför Kongressen för att diskutera Cambridge Analytica data läcka ut, och han blev grillade av Republikanska lagstiftare om Facebook var att censurera konservativa synpunkter på plattformen. Den gränslösa Fox News i Facebook ‘ s nya live stream schema kan ses som ett mea culpa av slag — eller ett försök att bemöta de anklagelser om jäv mot de konservativa.

Per Sort och Facebook ‘ s egna blogg inlägg, här är några av de konserter som kommer att starta nästa vecka:

ABC-ägda stationer ” “Mer Gemensamt”: varje vecka serien visar upp broar byggs mellan människor av olika raser, religioner, kön och bakgrunder i städer över hela Usa.

Bloomberg: s “Vad Kostar det?”: veckovis serie som tar veckans största rubriker och förklarar hur de kommer att påverka dig, din ekonomi och din framtid.

BuzzFeed Nyheter ” med “Profil”: veckans intervju värd Audie Cornish av NPR: s Alla Sak som Anses” med en annan newsmaker varje vecka.

McClatchy s “Kriget I”: 10-del docuseries profilering pensionerade veteraner av konflikterna i Irak och Afghanistan som hjälper andra veterinärer hantera effekterna av PTSD.

NowThis’ “NowThis Morgon”: dagliga nyheter, som syftar till tusen tittare.

Tegna “En Ofullkomlig Unionen”: varje vecka-serie som förenar två människor uppdelad på en fråga för att samarbeta på ett eu-projekt.

ABC News “På Plats” [vikt] är ett dagligt nyhetsprogram med ABC News journalister från hela världen leverera på marken rapportering och de bästa rubriker som är drivande i dag.

Förväg Lokala “Jagar”Korruption” I Alabama Media Group Jagar Korruption är veckans serie, värd Ian Hoppe och Räkna med AL.com laget reser över hela USA för att träffa några av Usa: s tuffaste vakthund journalister — och berättelser om konspiration, mutor, bedrägerier och mer de har avslöjats.

ATTN: s “Odelade ATT:” en gång i veckan explainer visa att den bryter ner det största problemet i veckan. I 3-5 minuters episoder är värd en roterande kasta av sociala påverkare, Odelad ATTN: kommer att ge sammanhang på berättelser som alla pratar om.

CNN: s “Anderson Cooper Full Circleär en daglig globala kort på världen, M-F kvällar med Anderson Cooper och en roster av gästerna. Det interaktiva programmet kommer luft live från Anderson ‘ s New York newsroom i mobil-vänlig vertikala video.

FOX News’ “Fox News Update” kommer att fokusera på up-to-the-minuten nyheter och de mest fängslande berättelserna av dagen. FNC främsta nyhetsankare Shepard Smith kommer att rapportera de senaste nyheter varje vardag eftermiddag, med Carley Shimkus uppdatering tittare varje morgon. Dessutom, Abby Huntsman kommer att ge de senaste rubrikerna en gång varje morgon under hela helgen.

Mic “Mic Leverans” avslöjar den värld som vi ser det: komplicerat, varierad och full av potential. Mic kontaktpersoner på denna nya, två gånger i veckan show gå bortom rubrikerna till profil underrepresenterat, problemlösarna och provokatörer.

Kvarts är “Mekanisk Nyheter” är en visuellt fantastisk vecka visa, med fördjupad rapportering från hela världen. Varje avsnitt undersöker en berättelse som är drivande i det globala samtalet. Utöver det visa sig, Kvarts Nyheter kommer att odla sin gemenskap genom en kamrat Messenger bot upplevelse som kommer att ge anhängare möjlighet att interagera med föreställningen.

Univision “Riktiga Amerika med Jorge Ramos” prisbelönt journalist, ankare och författaren Jorge Ramos reser runt i landet för att tala om att invandrare med olika bakgrund och situationer, som levererar en sällan omfattas bild av dagens Amerika från deras perspektiv. Univision kommer också att täcka den översta historier i spanska vid middagstid varje dag på att Titta på med “Noticiero Univision Edición Digital.”