Deze elektrische zonder stuurprogramma ‘ s logging truck kan voeren tot 16 ton van hout

0
24

Zweedse zelf-rijdende vrachtwagen opstarten Einride is met een ander in het oog springende prototype. Net als de eerste autonome biedt de nieuwe T-Log is een alles-elektrische en volledig zonder stuurprogramma ‘ s, en het volledig ontbreken van een front-cabine voor menselijke chauffeurs. Maar in tegenstelling tot de T-Pod, de T-Log is uitgerust met off-road capaciteiten en is ontworpen voor een specifiek doel: het vervoeren van ton van de gigantische boom logs.

Onthuld op donderdag in het BRITSE Goodwood Festival, de T-Log is krachtiger dan de T-Pod, en het is ontworpen om te dragen tot 16 ton vracht. Het kan ook navigeren dichte, onregelmatige boswegen, het opstarten van aanspraken, waardoor het bij uitstek geschikt voor de registratie.

Zelf rijden op onverharde wegen

Hoe dit precies in zijn truck zonder menselijke bestuurder kan omgaan met ongemarkeerde, vaak onverharde wegen is vrij interessant. De meeste zelf-rijdende voertuigen rekenen op een suite van geavanceerde sensoren, het in kaart brengen van gegevens, het diepe en het leren omgaan met het besturen van verantwoordelijkheden. Maar dan nog, een meerderheid van de operators zal vasthouden aan de zeer voorspelbare omgevingen, zoals suburbane gemeenten met robuuste wegen en bewegwijzering. (MIT onlangs bleek dat de zelf-rijdende auto ‘ s kunnen met succes navigeren landelijke, niet-toegewezen wegen.)

Niet Einride. Het bedrijf zegt dat het gebruik van Nvidia ‘s self-driving en de software voor het bereiken van Niveau 4 (in de betekenis van geheel zonder stuurprogramma’ s binnen een gebied) te rijden. De vrachtwagens kunnen ook worden gecontroleerd door een externe operator die zich op honderden kilometers afstand met Phantom Auto ‘ s teleoperation technologie. Het gebruik van deze technologie kan helpen Einride het overwinnen van de hindernissen gepresenteerd door off-road rijden.

Het ontbreken van een cabine kan voor meer trekken van capaciteit, maar ook meer rendement uit het voertuig elektrische motor, Einride zegt. De T-Log ‘ s 16kWh de batterij biedt tot 120 mijl van de driving range. Maar we zullen het niet krijgen van een definitieve kijken naar de heavy hauler tot 2020 wanneer Einride zegt dat het verwacht dat de T-Log te raken van de openbare weg.

De meeste deskundigen zijn van mening dat de eerste industrie te worden beïnvloed door het autonome rijden worden de transport sector. Wat is een beter gebruik van technologie zonder stuurprogramma ‘ s dan een long haul trucker waar het meeste van het rijbewijs beperkt is tot de snelweg? Maar Einride heeft een bolder visie van off-road rijden en zware lading.

Zonder twijfel de afbeelding van een cab-minder truck zal verder stoke vrees dat autonome technologie zal leiden tot een enorme verplaatsing van het personeelsbestand. In de VS, 4,4 miljoen banen zijn in verband met het rijden van degenen, trucking taken omvatten ongeveer 2,5 miljoen. Een recente studie vond dat geautomatiseerde trucks kon verminderen van de vraag naar chauffeurs met maar liefst 50 tot 70 procent in de VS en Europa tegen 2030, met 4,4 miljoen van de 6,4 miljoen professionele chauffeurs op beide continenten achterhaald.