Denne elektriske driverfri logging lastebil kan bære opp til 16 tonn med tømmer

0
24

Svensk self-driving lastebil oppstart Einride er ute med en annen iøynefallende prototype. Mye som selskapets første autonome tilbyr, den nye T-Log er all-elektriske og helt driverfri, og det helt mangler en front cab for menneskelig drivere. Men i motsetning til T-Pod, T-Log kommer utstyrt med off-roading evner og er utformet for en bestemt hensikt: å trekke tonnevis av gigantiske treet logger.

Avduket på torsdag i STORBRITANNIA er Goodwood Festival, T-Log er mer kraftfull enn den T-Pod, og det er designet for å bære opp til 16 tonn med last. Det kan også navigere tett, ujevn skog veier, oppstart krav, noe som gjør den ideell for logging formål.

Selv-kjører på skitt og grus

Hvordan akkurat denne lastebilen med ingen menneskelig driver kan håndtere umerket, ofte smuss og grus er ganske interessant. De fleste selvkjørende biler er avhengige av en pakke med avanserte sensorer, mapping data, og dybdekunnskap evner til å håndtere kjøring ansvar. Men selv da kan et flertall av operatører vil holde seg til svært forutsigbare omgivelser, som forstadene med robuste veier og skilting. (MIT nylig bevist at selvkjørende biler kan lykkes med å navigere i landlige, tilordnet veier.)

Ikke Einride. Selskapet sier det er ved hjelp av Nvidia ‘ s self-driving software for å oppnå Nivå 4 (som betyr helt driverfri innenfor et bestemt område) kjøring. Lastebiler kan også bli kontrollert av en ekstern operatør, som ligger hundrevis av mil unna ved hjelp av Fantom Auto er teleoperation teknologi. Bruk av denne teknologien kan hjelpe Einride overvinne hindringer presentert av off-road kjøring.

Mangelen på en drosje gir mulighet for mer haling kapasitet, så vel som mer effektivitet ut av bilen ‘ s all-elektrisk motor, Einride sier. T-Log ‘ s 16kWh batteriet har kapasitet på opptil 120 km av driving range. Men vi vil ikke få en endelig se på den tunge opphaler til 2020 når Einride sier det forventer T-Logg for å treffe offentlige veier.

De fleste eksperter tror at den første i bransjen til å være påvirket av autonome kjøring vil være lastebiltransport sektor. Hva bedre bruk tilfelle for driverfri teknologi enn langtransport lastebiltransport, der det meste av kjøringen er begrenset til motorveien? Men Einride har en tydeligere visjon som inkluderer off-roading og tunge lasten.

Ingen tvil om bildet av en cab-mindre lastebil vil videre stoke frykt for at autonome teknologi vil føre til enorm forskyvning i arbeidsstyrken. I USA, 4.4 millioner arbeidsplasser er knyttet til kjøring; av disse, lastebiltransport jobber utgjør om lag 2,5 millioner kroner. En fersk studie fant at på automatiserte trucker kunne redusere behovet for sjåfører med så mye som 50 til 70 prosent i USA og Europa i 2030, med 4,4 millioner av 6,4 millioner profesjonelle sjåfører på begge kontinenter gjengitt foreldet.