Denna elektriska förarlösa logga lastbil kan bära upp till 16 ton timmer

0
19

Svenska som själv kör lastbil start Einride är ute med en annan iögonfallande prototyp. Ungefär som företagets första autonoma erbjudande, nya T-Log är att alla elektriska och helt förarlösa, och det helt saknar en hytten för mänskliga förare. Men till skillnad från T-Pod, T-Log är utrustad med off-logistikfrågor kapacitet och är avsedd för ett specifikt syfte: att transportera massor av gigantiska träd loggar.

Presenterade på torsdagen till STORBRITANNIENS Goodwood Festival, T-Log är mer kraftfull än den T-Pod, och den är utformad för att transportera upp till 16 ton last. Det kan också navigera tät, ojämna vägar skog, start anspråk, vilket gör det idealiskt för att logga ändamål.

Själv kör på smuts och grus vägar

Exakt hur denna lastbil med ingen mänsklig förare kan hantera omärkta, ofta smuts och grus vägar är ganska intressant. De flesta självgående fordon förlita sig på en svit av avancerade sensorer, mappning av data, och djupt lärande kapacitet för att hantera den drivande ansvar. Men även då, en majoritet av aktörerna kommer att hålla sig till högst förutsägbara miljöer, som förortsområdena med robusta vägar och skyltning. (MIT nyligen visat sig att själv köra bil kan navigera framgångsrikt på landsbygden, okarterade vägar.)

Inte Einride. Företaget säger att det är med hjälp av Nvidia: s self-driving programvara för att uppnå Nivå 4 (betyder helt förarlösa inom ett visst område) körning. Lastbilar kan också kontrolleras genom en annan aktör som ligger hundratals mil bort med hjälp av Phantom Auto är teleoperation teknik. Användning av denna teknik kan hjälpa Einride övervinna de hinder som presenteras av off-road körning.

Avsaknaden av en sådan gör det möjligt för mer dragande kapacitet, liksom mer effektivitet ur bilens alla elektriska motor, Einride säger. T-Log är 16kWh batteri ger upp till 120 km av driving range. Men vi kommer inte att få en slutgiltig titta på den tunga dumper till 2020 när Einride säger det förväntar sig T-Logga in för att träffa allmänna vägar.

De flesta experter tror att den första industrin påverkas av autonom körning kommer att vara trucking sektorn. Vad bättre att använda fallet för förarlösa teknik än långväga lastbilstransporter, där de flesta av körning är begränsad till motorväg? Men Einride har en tydligare vision som omfattar off-logistikfrågor och tunga last.

Ingen tvekan om att bilden av en cab-mindre lastbil kommer att ytterligare underblåsa rädsla för att autonoma teknik kommer att leda till en enorm förskjutning i arbetskraften. I USA, 4,4 miljoner jobb är relaterade till bilkörning. av dessa, åkeri jobb att omfatta cirka 2,5 miljoner euro. En nyligen genomförd studie fann att automatiserad lastbilar kan minska efterfrågan förare med så mycket som 50 till 70 procent i USA och Europa år 2030, med 4,4 miljoner av 6,4 miljoner yrkesförare på båda kontinenterna obsoleta.