Als het gaat om cloud-gebaseerde PHP ontwikkeling, het knelpunt is de debugger

0
23

Nul

Video: Welke programmeertalen heb je nodig om te weten om meer te verdienen?

Hoewel ik een graad in computer science en onderwijzen Microsoft programmeren, coderen is niet mijn dagelijks werk. Als een resultaat, ik ga door relatief frequente perioden als ik niet aan het schrijven van een enkele regel code, en dan, als ik wat vrije tijd probeer ik om terug te springen in.

Lees ook: Hoe word je een developer: Een cheat sheet – TechRepublic

Meestal, in mijn programmering nu is het ondersteunen van een open source-donatie systeem, en ik doe het, omdat ik graag de code en omdat ik wil dat mijn hakt. Het is gemakkelijk om te verliezen contact met vaardigheden als het programmeren, dus zorg ervoor dat je wat van het regelmatig, dat is een manier om te verblijven redelijk fris.

Mijn normale workflow gepaard gaat met het springen tussen de drie belangrijkste computers: Mijn bureaublad, een machine door mijn bank, en mijn laptop. Met de cloud-gebaseerde toepassingen, is dit geen probleem. Maar met de codering, het kan een pijn.

Om uit te leggen, laten we springen terug in de tijd. Terug in de dag, e-mail gebruikers om hun e-mail op hun lokale computer. Outlook PST-bestanden, en Eudora (als ik het me goed herinner) gebruikt het vak bestanden. Het POP3-protocol is ontworpen om gebruikers een verbinding maken met een e-mailserver en downloadt hun berichten.

Dit betekent dat uw e-mail woonde op één machine. Als u op een andere machine, je kon niet zien van uw e-mail opslaan. IMAP soort vast dat, zoals Exchange. Maar veel gebruikers zijn nog steeds POP3-gebruikers en niet over een centrale e-gegevensopslagruimte.

Cloud-gebaseerde e-maildiensten zoals Gmail, veranderde dat. De meeste van ons, nu, gebruik maken van een cloud-based e-mail-service en aanmelden via onze browsers. We kunnen kijken naar onze e-mail vanaf elke computer (of telefoon) die toegang heeft tot de cloud. Dit is de hele SaaS-model. Of zijn e-mail, zoals Gmail, als Salesforce CRM, boekhouding, zoals Quickbooks online, to-do lijst beheer zoals Todoist, of de grote ERP-systemen zoals die worden aangeboden door SAP, cloud-based SaaS diensten voor mobiele overal toegang van een cent.

Vreemd genoeg, het programmeren van systemen zijn enigszins achter op de curve. Er zijn zeker cloud-gebaseerde omgevingen zoals Amazon ‘ s Cloud9, CodeAnywhere, CodeEnvy, en Visual Studio, maar ze zijn verre van perfect, tenminste voor sommige codering behoeften.

Voor mij, cloud-gebaseerde codering is de heilige graal. Ik heb lang wilde in staat zijn om te springen van systeem tot systeem, en zelfs overal een browser, kunnen aan de code. Mijn huidige project leven in de cloud, moet worden getest in de cloud, dus waarom zou ik niet in staat om te programmeren in de cloud?

Codering tools

Het ding is, ik kon. Er zijn een ton van uitzonderlijke cloud-gebaseerde code-editors. Denk aan code-editors, tekstverwerkers, maar in plaats van mooie opmaak, zij het beheer van de unieke aspecten van de programmeertaal en-omgeving waarin u werkt.

Lees ook: Welke programmeer talen zijn het meest populair?

Ze bevatten code completion (de afwerking van een object of functienaam), syntax highlighting (automatisch verschillende delen van de code in verschillende kleuren), refactoring (hernoemen elementen van de code in een project), code-folding (zo kunt u zien het grote plaatje), en de code opnieuw formatteren (dus in de editor doet het werk van maken het allemaal mooi en leesbaar).

Deze zijn enorm helpt voor programmeurs. Maar er is een andere belangrijke eigenschap is dat ik, ten minste, vind essentieel is: Een symbolische debugger. Een symbolische debugger is een tool waarmee u onderbrekingspunten instelt in uw code als het wordt uitgevoerd, controleert u de waarden van de variabelen en objecten, het wijzigen van de waarden op het vliegen, en meer. Het is, in feite, de sonde van de programmering in het werk.

Elke moderne browser heeft een ingebouwde JavaScript debugger. JavaScript wordt uitgevoerd in de browser, dus wanneer u inspecteren van een web-pagina-element kunt u krijgen vaak te maken met het foutopsporingsprogramma. Als een resultaat, cloud-gebaseerde codering omgevingen geen probleem hebben met het leveren van JavaScript debuggen.

Terwijl een deel van mijn donaties motor is in JavaScript, de bulk is in PHP. Dit is de kern van de taal die op WordPress draait, en mijn donaties systeem loopt aan de binnenkant van WordPress.

Er zijn twee belangrijke debugging motoren voor PHP: Xdebug en Zend. Wanneer ze werken, ze zijn allebei heel goed. Maar zelfs in de beste tijden, ze zijn moeilijk te installeren en zeer onhandig. Ze hebben om code uit te voeren zowel lokaal als op afstand, soms hebben ze in het opzetten van een SSH kanaal om te communiceren debugging informatie, en ze vergen vaak veel van de configuratie aanpassingen die uniek zijn voor elke codering omgeving en elke host.

Cloud-gebaseerde Ide ‘ s (en hun beperkingen)

Om de zes maanden of zo, ik neem een run op de verschillende cloud-codering omgevingen om te zien als ze eindelijk ondersteuning voor PHP foutopsporing. En elk zes maanden of zo, ik kom uit de buurt teleurgesteld.

CodeAnywhere heeft een aantal fantastische eigenschappen, waaronder het laten opslaan van uw bron-code in Google Drive of Dropbox. Maar het heeft absoluut geen debugging ondersteuning voor PHP. Het begrijpt PHP syntax, maar als u fouten wilt opsporen iets, je neerzetten in het equivalent van print-statements in de code. Het is niet optimaal.

Lees ook: documentatie voor Ontwikkelaars: Hoe te krijgen

Ik heb geprobeerd om CodeEnvy te werken. CodeEnvy is gebaseerd op Eclipse Che, een cloud-based versie van de zeer krachtige Eclipse IDE (interactieve ontwikkelomgeving). CodeEnvy heeft eigenlijk documentatie op het krijgen van Zend-en Xdebug werken. Dat is een zeldzaamheid.

Maar na ongeveer vier uur aan het proberen om hun standaard stapels om te draaien met de juiste configuraties en werk, ik gaf het op. Sommige ontwikkelaars stemmen hun ontwikkeling omgevingen in de loop van maanden of jaren, ik moet in staat zijn om in en uit te komen. Duidelijk, terwijl Eclipse en CodeEnvy krachtig zijn, dat ze te veel tijd kosten om het probleem op te lossen.

Daarna bracht ik een tijdje met AWS Cloud9. Amazon verworven Cloud9 in 2016. Ik dacht dat dit zou ideaal zijn, omdat AWS AWS is. Ik vond het idee van een snelle integratie met S3, LightSail, en alle andere AWS diensten. Helaas kon ik niet in het debuggen van PHP te werken.

Ik heb een April 2018 post van een AWS man die zei dat, en ik citeer, “Dat moet mogelijk zijn, hoewel geen van ons op Cloud9 ervaring hebben met dit te doen.” Hij wees gebruikers naar een zes-jaar-oude Stack Overflow opmerking wat hoe foutopsporing op afstand, maar het zegt niets over het maken van het werken met de inheemse Cloud9 EC2 beeld.

Terwijl Microsoft en Google cloud ontwikkeling aanbod, noch lijkt te hebben een antwoord voor PHP.

Wat te denken van een cloud-gebaseerd desktop?

Ik dacht na over het opzetten van een VDI-account op Azure of AWS. Dat zou hebben gewerkt dat ik kon remote aansluiten op één van die rekeningen, houden de desktop en de configuratie op de cloud, en remote desktop in vrijwel elke browser.

Lees ook: De beste baan in Amerika is een software ontwikkelaar. Echt! – CNET

Het ding was, ik wilde het niet aan het beheren van een andere desktop. Met behulp van een Windows-installatie op basis van het makkelijkst is, althans voor mij. Maar WordPress is kieskeurig op Windows, dus ik zou voor het instellen van Windows, een IDE op de cloud Windows installeren, en vervolgens externe foutopsporing instellen om een Linux hosting van mijn software.

Het instellen van een virtuele Linux-host in de cloud is een cake, maar het krijgen van een remote desktop configuratie is een beetje meer werk. Het is goed te doen, maar dan zou ik overschakelen naar een Linux UI in een browservenster te doen al mijn codering. Meh.

Het was toen ik beschouwd als het instellen van een externe Mac desktop in de cloud met behulp van een dienst als MacInCloud en MacStadium dat ik besefte dat het idee van een cloud-gebaseerd remote desktop is stom. Ten eerste, de Mac-diensten zijn ofwel te lage of erg duur.

Maar meer om het punt is dit: Als ik ga huren van iemand anders oude Mac mini colocated in een wolk ergens, waarom zou ik niet gewoon een van mijn eigen eenheden van de Mac mini online, verbinding maken via een remote desktop, en ga naar de stad? Er is geen reden, behalve dat ik heb gedaan, en dat al voor en het was suboptimaal.

Want ik heb het al eerder, heb ik besloten niet te gaan. Ik heb echt wilt een echte cloud-gebaseerde IDE-omgeving zonder dat de systeembeheerder een andere computer, virtueel of niet.

Voor PHP ontwikkeling, het is gewoon er nog niet. Tenminste niet zo vlot als ik zou willen.

U kunt het volgen van mijn dag-tot-dag project updates op sociale media. Volg mij op Twitter via @DavidGewirtz, op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz op Instagram op Instagram.com/DavidGewirtz en op YouTube YouTube.com/DavidGewirtzTV.

Verwante artikelen:

Apple brengt AR Swift Speeltuinen programmering app voor iPad – CNETHere is de reden waarom de jongere ontwikkelaars kunnen niet tegen nieuwe programmeertalen – TechRepublicWant om te leren programmeren? Deze opstarten betaalt u cryptocurrency om te studeren Python Open source is 20: Hoe is het veranderd programmingWhich programmeertalen verdien je het meeste geld

Verwante Onderwerpen:

Ontwikkelaar

Digitale Transformatie

Datacenters

CXO

Innovatie

Opslag

0