Het integreren van een slimme assistent in de woonkamer is nog steeds te ingewikkeld

0
23

Nu hebben we een paar jaar te leven met smart luidsprekers in de keuken, de volgende plaats voor hen om te gaan is de woonkamer. Dat is een zeer moeilijk ding om te doen: gewoon kopen een Echo-Stip of een Google Startpagina Mini (of een duurdere luidspreker), zet het op tafel, en je bent klaar.

Behalve… niet echt. De woonkamer is ook de plek waar je meestal vinden de twee belangrijkste gadgets in uw huis: de tv en de geluidsinstallatie. Het krijgen van Alexa, Google of Assistent verslaafd aan die systemen eindigt wordt een beetje ingewikkelder. Gewoon met een luidspreker in de woonkamer is prima, maar je echt liever een betere geluidskwaliteit. En je TV wordt een enorme flatscreen-panelen kans voor deze medewerkers tot één van de primaire computing-platforms.

Het lijkt alsof elke paar jaar de hele sector beslist dat de televisie is de Heilige Graal van de overname van het Huis, en het buigt haar wil in de richting van een kruistocht om het te vangen. We zijn in het begin van de doodsstrijd van een dergelijke kruistocht nu, en de primaire slagveld komt neer op één vreemde vraag: waar doen de microfoons gaan?

Foto door Amelia Holowaty Krales / De Rand

TV is eeuwig, de Heilige Graal van De overname van het Huis

We hebben gezien producten die proberen verschillende manieren om een slimme assistent geïntegreerd in uw woonkamer setup. De meest voor de hand liggende is gewoon het krijgen van een set-top box of streaming stick ondersteunt een digitale assistent, zoals een Apple TV (Siri), Brand-TV (Alexa), of Android TV (Google-Assistent). Deze meestal het werk doen, maar ze vereisen dat uw TV aan om naar muziek te luisteren, en ze hebben vaak moet u om te spreken in een afstandsbediening in plaats van alleen maar roepen in de kamer.

De meest high-profile oplossingen die “gewoon praten in de kamer” probleem zijn soundbars. We hebben net beoordeeld zowel de Sonos-Balk en de Polk Opdracht Bar. Er is nog een afkomstig van JBL die integreert Google-Assistent en een volledige Android TV set-top box.

Het boeiende van deze drie soundbars is dat ze elk aanpak van het probleem met een andere tactiek. De Sonos-Beam is een eindpunt dat alleen maar wil om de audio van uw TV (liefst via HDMI). De Polk Opdracht Bar heeft beide ingangen en uitgangen, dus kan het wonen in de “HDMI-Keten” tussen de bronnen en de TV. De JBL is ingesteld als de bron voor alles.

Foto door Dan Seifert / De Rand

De Brand TV-Kubus vertegenwoordigt nog een andere manier om Alexa in uw woonkamer. U kunt spreken in de kamer, zeker, maar als je wilt luisteren op een hogere kwaliteit luidsprekers heeft, moet u uw TV op. Anders heb je om erachter te komen van de uitvoer op uw eigen.

Bij het testen van al deze oplossingen (met uitzondering van de JBL soundbar, die nog niet is vrijgegeven), ik heb gevonden elk heeft zijn eigen specifieke trade-offs. Zeker, bespaart u de moeite van het kopen, aansluiten en integreren van nog een gadget in uw woonkamer. Maar in plaats daarvan moet u het gedoe van het maken van ervoor dat uw ecosysteem van producten spreken met elkaar. Die eindigt in een gedachten draaien een mix van omgaan met software platforms en waar je heen gaat om een slang van uw HDMI-kabels achter je TV. Zal je waarschijnlijk niet nodig hebt om te tekenen van een flowchart te achterhalen. Nogmaals, het zou waarschijnlijk ook geen kwaad.

Ik denk niet dat dat genoeg van het gedoe voor de gewone consument te gooien hun handen in frustratie en wachten voor het ecosysteem te schudden een beetje. Maar ik denk niet wachten om allerlei dingen te regelen alvorens te investeren een hoop geld in een nieuwe soundbar-of smart TV is een slecht idee.

Elk product heeft een ander idee over waar de microfoon moet gaan

Ik ben niet adviseren je wachten, want ik denk dat digitale assistenten nodig zal hebben dus veel meer rekenkracht in de toekomst dat uw geluidsbalk snel achterhaald. Dat lijkt onwaarschijnlijk. In plaats daarvan, mijn zorg is dat er zo veel verschillende strategieën voor het oplossen van dit schijnbaar eenvoudig probleem dat ik ben er zeker van dat sommigen van hen zullen falen. Niemand houdt van geld te besteden aan een dead-end product. (Vraag het maar aan de ‘early adopters’ die de weg leidde met praten met hun Tv ‘ s: Microsoft Kinect eigenaren).

Van alle oplossingen die ik heb geprobeerd, ik denk dat het Sonos-Balk is de veiligste weddenschap. Zelfs als Sonos inzet het helemaal mis op de digitale assistent strategie, je zult op zijn minst een luidspreker die integreert met het Sonos-systeem. Maar Sonos is niet voor iedereen. Het is een premium product dat is vaak overkill voor de meeste mensen de behoeften.

Dat is allemaal om te zeggen: als u wilt krijgen een digitale assistent die je kunt praten tot in uw woonkamer, de veiligste inzet is nu om te kopen in een van die kleine slimme luidsprekers. Misschien over een paar jaar zal er een duidelijke winnaar te zijn of ten minste een gemeenschappelijk begrip over welke gadget moet het huis van de microfoons die de controle van uw digitale assistent.