Deze foto van mensen die foto ‘ s achtervolgt me

0
22

Een muziek festival vond plaats in het Londense Finsbury Park dit weekend, en de organisatoren, misschien verwarrend voor mij een schrijver voor Punt Magazine, stuurde me foto ‘ s van het evenement. Een van die beelden is geplakt met mij, achtervolgd me, sinds ik voor het eerst zag. De foto toont de helft van de Rae Sremmurd duo vermenging met opgewonden fans… geen van allen lijken te worden direct op zoek naar hem. Een paar gezichten in de menigte te kijken naar de camera die de foto, en iedereen die blik lijkt vast op hun telefoons, probeert te vangen in de vorm van foto of video van de zeldzame gelegenheid.

Het is een opmerkelijke telefoon zombie moment. Precies zoals de ondoden in films, de fans grijpen en klauwen van de kunstenaar, maar er is geen contact met de ogen, schaarse menselijke interactie was tussen hen. De reden dat ik vind dit zo suggestief is, want ik zie mezelf in die zombie menigte. Ik ben het soort persoon, het documenteren van iedere mooie of opvallende scène om me heen — gebouwen, zonsondergangen, platen van mooi versierde food — als het geheugen zou verloren gaan als het niet “klikt.” Het geworden zo slecht, ik realiseer me nu, dat ik ben niet zeker dat ik zou kunnen genieten van sightseeing zonder mijn telefoon. Ik ervaar een gevoel van naderende schuld of fout als ik genieten van iets en niet het vastleggen van een foto van.

Dit is natuurlijk geen radicaal nieuwe openbaring. Ik heb al geschreven over hoe we moeten gebruik maken van foto ‘ s spaarzaam, als herinneringen triggeren van een geheugen in plaats van als vervanging voor het geheugen. Maar, het hebben vergaard met bijna 6000 foto ‘ s in de 18 maanden geleden dat ik schreef dat artikel, zou ik zeggen dat ik zeker niet aan mijn woorden. De prikkel van de sociale media, die draaierig verbruikt en beloningen mooie foto ‘ s van exotische locaties, zoals Tokio, is mij te sterk om te weerstaan. Elke persoon in dat festival menigte op zondag was waarschijnlijk gedreven door soortgelijke sociale driften, een real-life versie van “foto’ s of het is niet gebeurd.”

Foto van Ashley Vers

Het probleem is dat je kunt krijgen zo ondergedompeld in de opname-activiteit dat het ‘ het ‘ van de onvergetelijke gebeurtenis misschien nooit gebeuren. Als je zag Drake optreden op zondag, maar uitsluitend door het frame van de telefoon, hoe aanwezig was u op dat evenement? We weten dat de kunstenaar was er, we weten dat je fysiek aanwezig, maar wat precies is de herinnering die blijft? In mijn ervaring, kan ik niet de nadruk op zowel het vastleggen van de best mogelijke foto en het onderwerp van de foto. En dus, wanneer het doen van het werk fotografie, kan ik vaak het gevoel alsof ik nauwelijks zag het ding zou ik de hele tijd.

We hebben uitbesteed zodat veel van ons denken en de herinnering van processen om onze apparaten dat er serieuze wetenschappers zijn nu de bespreking van een uitgebreide geest stelling dat onze telefoons, samen met onze biologische zelf, als een integraal deel van onze geest.

Noem het quixotic, maar wil ik rij terug tegen dit tij te keren. Ik wil niet een louter biomassa transporter voor mijn al-wetende, de telefoon en de all-seeing camera. En ik moet echt opnieuw leren de verloren kunst van het genieten van een moment zonder te proberen te wurgen in gevangenschap binnen de rechthoek van mijn telefoon. Serieus, telefoons zijn een van de meest verbazingwekkende menselijke uitvinding, maar moeten we ons leven met hen, niet door hen.