Zelf-aangedreven weg sensoren detecteren gaten voordat ze bevrijd uw banden

0
260

Nul

In het kielzog van het ‘ Beest van het Oosten,” al ouder wegen nam een stootje, wat leidt tot scheuren, barsten of scheuren, en een keur van verse kuilen die gefrustreerde automobilisten in het verenigd koninkrijk.

Het is voor ONS ook last heeft van verouderde wegen, die kunnen leiden tot beschadigde banden, vering en nog veel meer.

Gemeenten zijn vaak afhankelijk van de rapporten van de automobilisten na het evenement en vinden het moeilijk om bij te houden reparaties aan de wegen vol met verkeer op een dagelijkse basis.

Echter, een gezamenlijk project van de University at Buffalo en China Chang ‘ an University is bedoeld om gemeenten meer tijd om te herstellen van wegen voor automobilisten nemen de dupe.

Volgens computerdeskundigen in Buffalo, de ePave project, beschreven in het wetenschappelijk tijdschrift Sensoren, beschrijft een netwerk van self-powered draadloze sensoren die kunnen zorgen voor ambtenaren van de stad updates in real-time op de staat van onze wegen.

Deze sensoren zou worden gelegd onder de staat van het wegdek en zou harnas piëzo-elektriciteit te controleren toestand van de weg, de pauzes, en de vorming van de kuilen.

Piëzo-elektriciteit is het type draadloos opladen gebruikt door elektrische aanstekers en akoestische gitaar pickups. Dit soort van impuls en energie wordt gemaakt door de “mechanische belasting van de voertuigen op de wegen”, aldus het team, en kan daarom worden gebruikt om de macht van de sensoren zonder de noodzaak voor de bekabeling.

Als energie geoogst kan worden in real-time, dit uitroeit de noodzaak voor accu ‘ s worden geïnstalleerd en voor de wegen te worden verscheurd.

Elke ePave sensor is ongeveer de grootte van een sleutelhanger. Experimenten met een prototype van de sensoren aangeven dat ze geplaatst konden worden tot 152 meter van elkaar op tussen de twee en drie centimeter onder het wegdek.

Op dit niveau, kunnen de sensoren detecteren van vocht en de druk, die er op kunnen wijzen dat problemen beginnen te vormen.

De verzamelde informatie kan worden verzonden elke 10 minuten naar stations tot 304 meter afstand.

Zie ook: Plastic wegen oppervlak in het verenigd koninkrijk

“We willen detecteren fouten weg voordat ze gebeuren, en uiteindelijk helpen automobilisten voorkomen van verkeersongevallen te wijten aan beschadigde wegen,” zegt Wenyao Xu, PhD en assistant professor of computer science and engineering aan de UB.

Het project is in de vroege stadia, en er moet meer gedaan worden voor een oplossing in de handel verkrijgbaar is. Het team is van plan om verder te experimenteren met de levenscyclus van de piëzo-elektrische module — dat is te hopen tot de laatste 20 jaar — en de wetenschappers ook behoefte aan het ontwikkelen van efficiënte manieren om het insluiten van de sensoren in de vergrijzing van onze weg systemen zonder dat al te veel verstoring.

Met veel gemeenten worstelen met het onderhoud van ons wegennet, een dergelijke investering lijkt onwaarschijnlijk. Echter, de lokale autoriteiten zijn begonnen met reizen naar het pad van de smart city misschien meer lenen.

Vorige en aanverwante dekking

VERZENDING HumanDrive initiatief om de test zelf-rijdende auto ‘ s op landelijke wegen Slimme wegen: Hoe intelligente oppervlakken kan u waarschuwen voor de gevaren rond volgende bocht Weg tech: Hoe ik links Florida om te ontsnappen aan Irma, en ging nooit terug

Verwante Onderwerpen:

CXO

Digitale Transformatie

Tech Industrie

Smart Cities

Cloud

0