ONS schetst van Chinese producten ingesteld om te worden geslagen met 25 procent tarief

0
149

Nul

Het Witte Huis heeft escaleerde de agressieve acties van de handel door het voorstellen van 25 procent tarieven op $50 miljard in de Chinese invoer om te protesteren Beijing beleid waarbij buitenlandse bedrijven om de hand over technologie.

China onmiddellijk zei dat het zou wraak te nemen tegen de nieuwe tarieven, die zich richten op de high-tech industrieën die Beijing is het voeden van geavanceerde productie-en luchtvaart, de informatica en de robotica.

Het Kantoor van de US Trade Representative uitgegeven een lijst targeting 1,300 Chinese producten, met inbegrip van industriële robots en telecommunicatie-apparatuur.

De voorgestelde tarieven zou geen effect meteen: Een openbare reactie periode zal duren tot Mei 11, en een hoorzitting over de tarieven is ingesteld voor 15 Mei. Bedrijven en consumenten hebben de mogelijkheid om te lobbyen om een aantal producten uit de lijst of hebben anderen toegevoegd.

De laatste ONS verplaatsen risico ‘ s verhogen de handel spanningen met China, die op maandag had geslagen belastingen op $3 miljard in de VS producten in reactie op eerdere ONS invoerrechten op staal en aluminium invoer.

“China gaat worden gedwongen om te lash terug,” waarschuwde Philip Levy, een senior fellow bij de Chicago Council on Global Affairs en een economisch adviseur van President George W Bush.

Al vroeg woensdag in Beijing, China ‘ s Ministerie van Handel zei dat het “veroordeelt en stevig verzet zich tegen” de voorgestelde tarieven en gewaarschuwd voor actie.

“We bereiden gelijk maatregelen voor ONS producten met dezelfde schaal” volgens de voorschriften in de Chinese handel wet, een woordvoerder van het ministerie zei in een toelichting gedragen door het officiële persbureau Xinhua.

De AMERIKAANSE sancties zijn bedoeld om te straffen China voor de implementatie van de sterke arm van de tactiek in het station om een globale technologie van de macht. Deze omvatten onder druk van Amerikaanse bedrijven te delen technologie om toegang te krijgen tot de Chinese markt, waardoor AMERIKAANSE bedrijven in licentie en hun technologie in China op ongunstige voorwaarden en zelfs het hacken van AMERIKAANSE bedrijven de computers te stelen van bedrijfsgeheimen.

In September 2015, de twee landen een overeenkomst getekend met het ogenschijnlijk om te voorkomen dat de economische spionage wordt online uitgevoerd, die vervolgens werd beweerd dat het een schending van de volgende dag.

Kathy Bostjancic van Oxford Economics voorspelde de tarieven zijn slechts een marginale impact op de AMERIKAANSE economie” — tenzij zij spark “een tit-for-tat vergelding dat de resultaten op basis van een brede wereldwijde handel oorlog”.

Vertegenwoordigers van Amerikaanse bedrijven, die hebben geklaagd dat China heeft pilfered ONS technologie en gediscrimineerd bedrijven in de VS, toch werden kritiek van de administratie van de laatste actie.

“Eenzijdige tarieven kunnen meer kwaad dan goed doen en doen weinig om de problemen in China (intellectuele eigendom) en de tech transfer beleid,” zei John Frisbie, president van de US-China Business Council.

Het sluiten van de GPU Technology Conference in San Jose vorige week, Nvidia CEO en oprichter Jensen Huang zei: ‘er kan een [handel] oorlog”.

“Het is zeker beter, het is eigenlijk heel belangrijk, dat de wereld nog steeds een samenwerkingsproject van de handel en een open zakelijke relatie,” Huang zei.

“Wij verkopen aan China, hebben we met partners in China, China’ s ecosysteem en de economie is afhankelijk van onze technologie, we hebben veel werknemers in China die bijdragen tot de creatie van de producten [in de VS], en ik gebruik China, maar het is waar met India, het ware met het Verenigd Koninkrijk-waar is overal — de vraag is dus voor bedrijven die mondiaal zijn, hoe moeten we denken over dat en ik denk dat het antwoord is dat de beste manier is om te werken met onze naties om erachter te komen een manier om samen te werken.”

Bij de aankondiging van het proces van de invoering van de tarieven de afgelopen maand, United States Trade Representative Robert Lighthizer zei dat de VS heeft 44 miljoen werknemers die betrokken zijn bij “hoog-technologische gebieden” en dat de technologie zou de “de ruggengraat van de toekomst” voor de Amerikaanse economie.

“We hebben een tekort op de handelsbalans, afhankelijk van de manier waarop je berekenen van $504 miljard, nu sommige mensen zouden zeggen dat het echt $375 miljard,” de AMERIKAANSE President Donald Trump zei op het moment. “Op veel verschillende manieren naar te kijken, maar van welke kant je het ook bekijkt, het is het grootste tekort van een land in de geschiedenis van onze wereld — het is uit de hand.”

“We doen dingen voor dit land dat het moet hebben gedaan voor vele, vele jaren-we hebben dit misbruik door vele andere landen en groepen van landen die werden samengebracht om te profiteren van de Verenigde Staten, en dat willen we natuurlijk niet gebeuren, we zijn niet van plan om dat te laten gebeuren.”

In februari, het hoofd van de CIA, FBI, NSA, en de directeur van de national intelligence aan de Senaat Intelligence Committee aanbevolen dat de Amerikanen geen gebruik van producten van Huawei en ZTE.

In de laatste maand, de Bazuin een geplaatste order zinken Broadcom de voorgenomen overname van Qualcomm, te zeggen dat er “geloofwaardig bewijs” de deal zou schadelijk zijn voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten.

VERWANTE DEKKING

Nvidia reageert op Trump ‘ s dreigende handelsoorlog met gesprekken voor samenwerking insteadTrump branden startschot op technologie handelsoorlog met ChinaNext Chinese sectoren doelwit van Trump tarieven kunnen worden tech en telcoParanoia zal ons vernietigen: Waarom Chinese tech is niet bespioneren AmericansBroadcom-Qualcomm ging van kwaad tot erger te Troeven: De hele smerige sagaTPP handel akkoord gaat met 11 lid statesHow China werd een cybersecurity powerhouse (TechRepublic)

Met AAP

trump.jpg

Verwante Onderwerpen:

China

CXO

Overheid

Veiligheid

0