NBN underliggande frågorna för landsbygdens rollout: NT regeringen

0
113

Noll

Medan National Broadband Network (NBN) har vidtagit åtgärder för att förbättra dess landsbygdsutveckling och regional utbyggnad under det senaste året, Northern Territory och regeringen har hävdat att de “underliggande problemen” är en tillförlitlig och tillräcklig bredbandstjänster till avlägsna områden i Australien finns kvar.

“Himlen Uppbåda satellit-service kan inte vara den enda lösningen för att tjäna fjärrkontrollen Territorians behov,” NT regeringens förslag [PDF] för att den Gemensamma Ständiga Kommittén för den Nationella Bredbandsnät på landsbygden och regionala utbyggnaden förfrågan sade.

“Både NBN Co och den Australiska regeringen måste aktivt och tillsammans utveckla anpassningsbara lösningar som tillgodoser behoven av betydande NT befolkningen som bor utanför städerna.”

Istället för att vänta på bättre tjänster från NBN-som tidigare på onsdagen meddelade att dess VD Bill i Morgon kommer att kliva ner i slutet av detta år — NT regeringen har också sagt att det är nu förlita sig på sin egen AU$30 miljoner (“co-investment program med Telstra att leverera fast och mobil täckning till 17 avlägsna samhällen.

Det territorium som regeringen sagt det har också arbetat både NBN och den federala regeringen för att använda sig av de befintliga fiberoptiska infrastruktur i 39 NT samhällen “, snarare än den tekniskt underlägsna satellit-lösning”.

Viasat, som hjälpte till att designa och bygga NBN: s satellit service, använt sin underkastelse [PDF] för att föreslå “realistiska och genomförbara åtgärder” som NBN kan vidta för att “göra satellit bredband till en mer attraktiv och robust service än vad som för närvarande erbjuds”.

Viasat förslag på kort sikt är för NBN att göra tillkommande investeringar i tekniska förbättringar till Himlen Uppbåda satelliter.

“Vi rekommenderar att genomföra en Layer 3 network management programmet på Himlen Uppbåda nätverk, vilket skulle kunna fördubbla mängden data som kan konsumeras av kunder samtidigt som tjänsternas kvalitet, på samma ekonomi att NBN som idag är” Viasat förklaras.

För att på lång sikt, Viasat sade NBN skulle “överväga alternativ” för att ge mer satellit-bandbredd.

“Planeringen ska börja på allvar nu. Den senaste utvecklingen inom satellit-teknik tillåter NBN att skräddarsy sin långsiktiga plan för att möjliggöra för 250+Mbit / s tjänst med kapacitet koncentrerade till områden med hög efterfrågan”, sägs det.

NBN VD Bill i Morgon hade tidigare sagt till ZDNet att NBN är “nära” att se förbättringar i satellit-teknik och kapacitet, inklusive 1Tbps satelliterna byggs av andra, samt driftsätta en tredje satellit eller flytta mer satellit-användare till den fasta trådlösa nätverk.

Att upprepa sin uppmaning från December att upphöra med försäljningen på den fasta trådlösa nätverket samtidigt som trängseln är riktat, Aussie Bredband används sedan sin skrivelse [PDF] för att säga att det måste vara en “de facto-standard på vad som utgör trängsel”.

“Vi tror NBN: s definition av trängsel på fasta trådlösa torn är otillräcklig, särskilt jämfört med de förväntningar kunderna,” Aussie Bredband sagt.

“Det är vår bestämda uppfattning att utbyggnaden av fast-och trådlöst program måste vara pausad, liknande den paus som nyligen ansökt till HFC-teknik, samtidigt som NBN åtgärdar problem med trängsel på fasta trådlösa torn.”

Denna överbelastning frågor som har pågått i mer än ett år, Aussie Bredband och sa att den anser att “situationen blir värre”.

“Anekdotiskt, vår kundtjänst säger att de ännu inte kan se någon kund vars torn cell har gått igenom en uppgradering får en betydligt bättre service”, sägs det.

Aussie Bredband även kallas för fast trådlös nätverksteknik för att ingå i NBN: s nya grossist prismodell.

Inlämning [PDF] av Australiska Privata Nätverk (APN, access point name) — som handlas som satellit-RSP Activ8me — fokuserar på bristen på sammanhållning mellan NBN, regionala strategidokumenten, och deras leverans partners för att förbättra tjänsten samtal till kunder.

“NBN: s affärsmodell innebär att APN har ingen riktig kontroll av tjänsten samtal trots att den har ansvar för att hantera kunden. Det är mycket frustrerande för personalen att ta itu med betydande och berättigat klagomål från kunder men har minimalt inflytande på reparation,” APN sagt.

“APN kan bli skeptiska till påståenden om tekniker sjukdom, uppdelningar fordon, etc, men har inga riktiga bevis. Vi tror att en mer inkluderande process med RSP att kunna hantera prioriteringar och resurser skulle resultera i ett bättre resultat för våra kunder.”

Gillar Aussie Bredband, APN också pekade mot överbelastning frågor som finns på den fasta trådlösa nätverk, men sade NBN har nyligen börjat dela information med regionala strategidokumenten på överbelastade towers “för att hjälpa oss att felsöka problem, och som en guide för försäljning strategier”.

“Vi har dock ingen klar bild av omfattningen av programmet och också på längre sikt av nätkapacitet,” APN ingåtts.

Pekar mot den “orättvisa” utbyggnaden av NBN i regionen, samtidigt Warrumbungle Shire Rådet: s skrivelse [PDF] fokuserat sin argumentation på vad Telstra som en NBN leverantör kan göra för att lösa lokala frågor, bland annat att genomföra en teknisk undersökning och en eu-undersökning om inrättande av ett nätverk av lokala repeatrar, avlägsnandet av tekniska termer och industri jargong från sin kommunikation med invånarna, utreda installation av en mobil tjänst för shire, och att tillhandahålla tillförlitlig och rättvis service för alla internet-användare”.

NBN: s business case

Den gemensamma ständiga kommittén också publicerat en serie inlägg på sin NBN business case utredning, med Vodafone i Australien pekar ut [PDF] inkommande konkurrens med 5G och argumentera för ett spektrum delas eller släppa NBN spektrum att andra flygbolag, vilket då skulle kunna höja tillräckligt med pengar för att förlänga fiber-to-the-lokaler (FttP) fotavtryck.

“Den totala kostnaden för AU$43 miljoner euro som betalas av NBN bör man vill använda denna [3,5 GHz 5G] spektrum som är betydligt lägre än det pris som betalas av NBN och mobila nätoperatörer i senare auktioner för liknande spektrum. Eftersom det finns inga logiska skäl för NBN att utnyttja detta spektrum, att det bör tas till marknaden med potential att generera upp till sek 2,2 miljarder kronor i intäkter för regeringen”, Vodafone menade.

“Dessa inkomster kan sedan användas av NBN att utvidga sin FttP fotavtryck till exempel. Alternativt, NBN kan vara skyldig att träda i spektrum dela arrangemang med mobila nätoperatörer på en rättvis grund.

“Vi tror att de NBN är i ett kritiskt skede med prognosen avslutad NBN och den tidiga fasen av utbyggnaden av 5G mobila tjänster i Australien i och med 2019. Som konvergens mellan fast och mobil teknik fortsätter i syfte att tillgodose behoven hos konsumenter, beslutsfattare måste se NBN kan utvecklas och tävla i denna snabbt föränderliga marknaden för att hjälpa till att stödja den NBN: s verksamhet fall.”

Vodafone också används för inlämning som en möjlighet att argumentera för fortsatt lägre CVC kostnader.

“Medan NBN: s föreslagna nya prissättning arrangemang är positiva, vi uppmuntra NBN för att fortsätta förfina sin prismodell. Till exempel är priset på 100 mbps-produkt är fortfarande för höga, som snart kommer att återskapa de problem som blockerar upptaget av 50Mbps produkt,” Vodafone sade.

Auckland-baserat konsultföretag Wollemi Consulting [PDF] påpekade fördelarna med de Nya Zeelands regering och fibre-tung ultrasnabbt Bredband (UFB) nätverk, och föreslog att NBN förbättra sin verksamhet fall av att “sätta mer fiber i kosten”.

“Detta bör sträva efter att bygga FttP där så är möjligt, med fiber till trottoarkanten som en reservlösning snarare än det förvalda alternativet” Wollemi Consulting sagt.

Enligt företaget, detta kan uppnås genom att rulla ut full fiber i industriområden områden “där kostnaden skillnaden mellan FttP och alternativ är marginell”, att stödja en tredje part finansiering top-up för FttP, vilket gör priset att uppgradera till FttP under teknisk choice-programmet standardiserade, lägre och mer transparent, och att prioritera utbyggnaden av FttP snarare än sanering av äldre tekniker i områden som ser ett stort antal klagomål.

Slutligen, Paul Budde Consulting hävdade [PDF] som NBN: s affärsmodell är på “mycket oklara villkor”.

“Frågan kan även ställas om det är en business plan. Detta är den viktigaste anledningen för nu är det så mycket förvirring och negativitet som omger projektet,” underkastelse säger.

“En ordentlig affärsplan som kan utvecklas där det kommer också att bli tydligt hur mycket måste investeras för det gemensamma bästa och hur mycket som kan investeras i en långsiktig infrastruktur verktyg-baserade ROI-modellen. Det finns en växande förståelse för investeringarna världen att det är en bra investering modeller för sådana projekt om regeringen arbetar tillsammans med den privata industrin och investerare.”

Alternativt kan regeringen skriva ned sina investeringar i den NBN och privatisera det, inlämning sagt.

Den NBN gemensamma ständiga kommittén hade meddelade i februari att efter att ha avslutat sin första rapport förra året, det skulle vara att hålla undersökningar NBN: s verksamhet fall, liksom dess installation i regionala och landsbygdens Australien.

Den gemensamma ständiga kommittén hade i September rekommenderas att NBN ansluta så många lokaler med dess fiber-to-the-trottoarkanten (FttC) och FttP nätverk som möjligt, med sin slutrapport att göra 23 rekommendationer totalt.

NBN täckning

NBN VD Bill i Morgon att kliva downACMA varnar tre telekombolag på att ge mer NBN infoMost NBN hastighet lovar faktiskt levereras: ACCCDodo, iPrimus, Befälhavare senaste för att kompensera 5,800 NBN customersNBN meddelar “simulerade utbildning” för contractorsServer införande/migration checklista (Tech Pro Forskning)att Lösa NBN trängsel med Juniper network automation botsNBN den viktigaste drivkraften för konsumenten telco missnöje: ACCCiiNet och Internoden falla till NBN hastighet ersättning hammare

Relaterade Ämnen:

Regeringen AU

Smartphones

Mobila OS

Säkerhet

Hårdvara

Recensioner

0