NBN onderliggende problemen blijven voor de landelijke uitrol: NT overheid

0
158

Nul

Terwijl de Nationale Breedband Netwerk (NBN) heeft maatregelen genomen ter verbetering van de landelijke en regionale uitrol in het laatste jaar, het Northern Territory regering heeft betoogd dat de “onderliggende problemen” van het verstrekken van betrouwbare en adequate breedband diensten in afgelegen gebieden van Australië blijven.

“De Hemel Opbrengen satelliet-service niet de enige oplossing om te dienen externe Territorians’ behoeften’, de NT regering indiening [PDF] aan de Gezamenlijke Permanent Comité voor de Nationale Breedband Netwerk van de landelijke en regionale uitrol onderzoek gezegd.

“Zowel NBN Co en de Australische overheid moet zich actief en coöperatief ontwikkelen van responsive oplossingen die voldoen aan de behoeften van de aanzienlijke NT bevolking die wonen buiten de stedelijke centra.”

In plaats van te wachten voor een betere dienstverlening van de NBN-die eerder op woensdag aangekondigd dat haar CEO Bill dag van Morgen zal zijn terugtreden aan het eind van dit jaar — NT overheid ook zei: het is nu te vertrouwen op zijn eigen AU$30 miljoen co-investment program met Telstra te leveren mobiele en vaste dekking tot 17 afgelegen gemeenschappen.

De overheid van het grondgebied zei het is ook gelobbyd zowel NBN en de federale overheid om gebruik te maken van de bestaande glasvezel-infrastructuur in 39 NT gemeenschappen “in plaats van het technisch inferieure satelliet-oplossing”.

Viasat, die hielp met het ontwerpen en bouwen NBN s satelliet service, gebruikt de indiening [PDF] voor te stellen “realistische en haalbare stappen” dat NBN kunnen nemen om te “maken satelliet breedband een meer aantrekkelijke en degelijke service dan is die momenteel worden aangeboden”.

Viasat de suggestie voor de korte termijn is voor het NBN te maken incrementele investeringen in technologische verbeteringen aan de Hemel Opbrengen satellieten.

“Wij bevelen de implementatie van een Layer 3 netwerk management programma aan de Hemel Opbrengen netwerk, die kunnen het dubbele van de hoeveelheid gegevens die kunnen worden gebruikt door klanten met behoud van de kwaliteit van de dienstverlening, op dezelfde economie te NBN als vandaag,” Viasat uitgelegd.

Voor de lange termijn, Viasat zei NBN zou kunnen overwegen opties” voor het verstrekken van meer satelliet-bandbreedte.

“Planning moet beginnen in alle ernst nu. Recente ontwikkelingen in de satelliet-technologie staat NBN op maat van de lange-termijn plan om voor 250+Mbps-diensten met een capaciteit geconcentreerd in de gebieden met de grootste vraag,” zei hij.

NBN CEO Bill Morgen eerder had verteld ZDNet dat het NBN is “nauw” kijken naar verbeteringen in de satelliet-technologie en capaciteit, met inbegrip van 1Tbps satellieten wordt gebouwd door anderen, alsmede het implementeren van een derde satelliet of meer te bewegen satelliet-gebruikers om de fixed-wireless netwerk.

Het herhalen van de oproepen vanaf December te stoppen met de verkoop op de fixed-wireless netwerk, terwijl de congestie is gericht, Aussie Breedband vervolgens gebruikt de indiening [PDF] om te zeggen dat er moet worden een “industrie standaard over wat congestie”.

“Wij geloven NBN s definitie van congestie op fixed-wireless torens is onvoldoende, met name in vergelijking met de verwachtingen van de klanten,” Aussie Breedband zei.

“We zijn er vast van mening dat de uitrol van vaste-draadloze programma moet worden onderbroken, vergelijkbaar met het pauzeren onlangs toegepast HFC-technologie, terwijl NBN adressen problemen van congestie op fixed-wireless torens.”

Een dergelijke verstopping hebben gewerkt voor meer dan een jaar, Aussie Breedband zei, toevoegend dat zij van mening is “de situatie wordt steeds erger”.

“Anekdotische, onze customer support team zeggen ze hebben nog een klant waarvan de toren cel is door middel van een upgrade wordt een aanzienlijk betere service,” zei hij.

Aussie Breedband ook wel voor de fixed-wireless netwerk technologie om te worden opgenomen in de NBN s nieuwe groothandel pricing model.

De indiening [PDF] door de Australische Privé Netwerken (APN) — die handelt als een satelliet RSP Activ8me — gericht op het gebrek aan samenhang tussen de NBN, regionale strategiedocumenten, en hun logistieke partners om de dienstverlening te verbeteren bellen naar klanten.

“NBN s business model betekent dat APN is geen echte controle van een service call hoewel het heeft de verantwoordelijkheid voor het omgaan met de klant. Het is erg frustrerend voor onze medewerkers om te gaan met belangrijke en terechte klachten van klanten, maar hebben een minimale invloed op het herstelproces,” APN zei.

“APN kan worden sceptisch over de claims van de technicus de ziekte, auto defecten, etc, maar geen echt bewijs. Wij geloven dat een meer inclusief proces met de RSP-het kunnen beheren van de middelen en prioriteiten zou resulteren in een beter resultaat voor de klanten.”

Als Aussie Breedband, APN ook wees in de richting van de congestie problemen aanwezig zijn op de fixed-wireless netwerk, maar zei dat het NBN is onlangs begonnen met het delen van informatie met regionale strategiedocumenten op overbelaste torens “om ons te helpen bij het oplossen van problemen en ook als leidraad voor de verkoop strategieën”.

“We hebben echter geen duidelijk beeld van de scope van het programma en ook op de langere termijn beeld van de capaciteit van het netwerk,” APN gesloten.

In de richting van de “ongelijke” uitrol van het NBN in de regio, ondertussen, de Warrumbungle Shire Council indiening [PDF] zich van haar argumenten op wat Telstra als een NBN-provider kan doen aan het oplossen van lokale problemen, met inbegrip van de uitvoering van een technisch onderzoek en een enquête gemeenschap; de oprichting van een netwerk van lokale repeaters; het verwijderen van technische termen en jargon uit de communicatie met bewoners; het onderzoeken van de installatie van een mobiele service voor de shire; en het verstrekken van betrouwbare en gelijkwaardige dienstverlening voor alle gebruikers van het internet”.

NBN business case

Het joint standing committee ook publiceerde een reeks van inzendingen op de NBN business case onderzoek, met Vodafone Australië wijst uit [PDF] de inkomende concurrentie met 5G en het argument ten gunste van het spectrum van het delen of vrijgeven van de NBN s spectrum aan andere vervoerders, die zou dan voldoende geld om het uitbreiden van het fiber-to-the-terrein (FttP) voetafdruk.

“De totale prijs van AU$43 miljoen worden betaald door de NBN moet het gebruik van deze [3.5 GHz 5G] spectrum aanzienlijk lager is dan de prijs die wordt betaald door de NBN en mobiele netwerk operators op recente veilingen voor een vergelijkbaar spectrum. Als er geen logische reden voor de NBN voor het gebruik van dit spectrum, moet worden in de markt gezet, met de potentie voor het genereren van maximaal AU$2,2 miljard aan inkomsten voor de overheid,” Vodafone betoogd.

“Deze opbrengst kan vervolgens worden gebruikt door het NBN te verlengen FttP voetafdruk bijvoorbeeld. U kunt ook het NBN kan verplicht worden tot het aangaan van spectrum het delen van afspraken met exploitanten van mobiele netwerken op een billijke wijze.

“Wij geloven dat de NBN is een kantelmoment met de weersverwachting voltooiing van de NBN en in de vroege fase van de implementatie van 5G mobiele diensten in Australië in het jaar 2019. Als de convergentie van vaste en mobiele technologieën blijft om te voldoen aan de behoeften van de consumenten, beleidsmakers moeten zorgen voor het NBN kan evolueren en te concurreren in deze snel veranderende markt ter ondersteuning van de NBN business case.”

Vodafone ook gebruikt voor de indiening als een kans om te pleiten in om verder te gaan naar de lagere CVC kosten.

“Terwijl de NBN s voorgestelde nieuwe prijsafspraken zijn positief, we moedigen het NBN te blijven verfijning van het model voor de prijsbepaling. Bijvoorbeeld, de prijs van de 100Mbps product is nog steeds te hoog, die binnenkort zal opnieuw de problemen die blokkeren de opname van de 50Mbps product,” Vodafone zei.

Auckland-based adviesbureau Wollemi Consulting [PDF] gewezen op de voordelen van de Nieuw-Zeelandse regering fibre-zware Ultra-Snelle Breedband (UFB) netwerk, en stelde voor dat NBN verbeteren van de business case door het nemen van meer vezels in de voeding”.

“Dit moet trachten op te bouwen FttP, waar mogelijk, met fibre to the curb als een terugval plaats van de aanbevolen optie,” Wollemi Consulting gezegd.

Volgens het bedrijf, dit kan worden bereikt door de uitrol van full fiber in brownfields gebieden “, waar het verschil in kosten tussen FttP en alternatieven is marginaal”; het ondersteunen van een derde partij financiering van de top-up voor FttP, waardoor de prijs voor een upgrade naar FttP onder de tech keuze programma gestandaardiseerde, lager, en meer transparant zijn; en het stellen van prioriteiten bij de uitrol van FttP plaats van de sanering van oudere technologieën in gebieden met een hoog aantal klachten.

Ten slotte, Paul Budde Consulting voerde [PDF] NBN s business model is op de “zeer onduidelijk voet”.

“De vraag kan zelfs worden gesteld of er sprake is van een business plan. Dit is de belangrijkste reden dat er nu zo veel verwarring en negativiteit rondom het project, ‘ de onderwerping zegt.

“Een goede business plan kan worden ontwikkeld waarin het zal ook duidelijk worden hoeveel moet worden geïnvesteerd voor het gemeenschappelijk goed en hoe veel kan worden geïnvesteerd in een lange-termijn-infrastructuur hulpprogramma’ s op basis van ROI model. Er is een groeiend begrip in de wereld van beleggen die er zijn goede investering modellen voor dergelijke projecten als de regering werkt samen met het bedrijfsleven en investeerders.”

Ook de overheid kan de afschrijving van de investering in de NBN en privatiseren, de indiening zei.

De NBN joint standing committee had aangekondigd in februari dat na het voltooien van zijn eerste verslag van vorig jaar, zou het houden van onderzoeken in de NBN s op de business case en de implementatie in de regionale en landelijke Australië.

Het joint standing committee had in September aanbevolen dat NBN sluit zo veel lokalen met de fibre-to-the-curb (FttC) en FttP netwerken mogelijk te maken, met het definitieve rapport making 23 aanbevelingen in totaal.

NBN dekking

NBN CEO Bill Morgen stap downACMA waarschuwt drie telecombedrijven op het bieden van meer NBN infoMost NBN snelheid beloften daadwerkelijk worden geleverd: ACCCDodo, iPrimus, Commandant van de laatste te compenseren 5,800 NBN customersNBN kondigt ‘gesimuleerde training’ voor contractorsServer implementatie/migratie checklist (Tech Pro Onderzoek)Oplossen van NBN congestie met Juniper netwerk automatisering botsNBN de belangrijkste driver van de consument telco ontevredenheid: ACCCiiNet en Internodiën vallen NBN snelheid schadevergoeding hamer

Verwante Onderwerpen:

De regering – AU

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen

0