Mozilla: We bouwen een nieuwe Firefox-browser voor de VR en AR headsets

0
142

Nul

Video: Hoe Mozilla plannen terug te winnen van gebruikers van Firefox

Mozilla is gebleken dat het ontwikkelen van een web-browser om te werken met stand-alone virtual en augmented reality headsets.

De open-source browser maker zei dat de nieuwe browser – Firefox Werkelijkheid — zal gebruikmaken van de bestaande Firefox web-technologie in combinatie met Servo, de experimentele web-engine.

Mozilla heeft gezegd dat andere opties voor het surfen op het web bestaan al voor stand-alone headsets, deze zijn gesloten en platform-specifiek zijn. Het wil Firefox Werkelijkheid om te draaien op verschillende apparaten en platforms, en omdat het browser zoals Firefox – open source dit zal het gemakkelijker maken voor de fabrikanten om het toevoegen van de browser om hun platform, en biedt een extra niveau van transparantie voor de gebruikers.

Lees ook: Wat HoloLens betekent voor Microsoft en voor de toekomst van augmented reality

AR en VR zijn nog in een vroeg stadium, maar er is iedere indicatie dat ze bieden een meer intieme en meeslepende ervaring dan surfen op het web al is. Dit betekent dat de VR en AR zijn zeer waarschijnlijk te gooien-up van nieuwe en moeilijke vragen over privacy. Mozilla zei de nieuwe browser zal voortbouwen op de machtigingen model van het web-platform”, die biedt nog meer bescherming dan native apps bieden”.

firefox-reality.png

Mozilla bouwt een versie van Firefox voor de VR-headsets.

Afbeelding: Mozilla

Mozilla zegt dat nu gemengd werkelijkheid is het wilde westen met grote onopgeloste vragen variëren van hoe je typt VR voor je hoe je emoties, of bekijk de miljarden van bestaande 2D web pagina ‘ s zo goed als nieuwe 3D-inhoud. En op een dieper niveau, er zijn nog steeds onbeantwoorde vragen over hoe om te stoppen met VR en AR inhoud steeds afgesloten weg in een ommuurde tuin.

Ontwikkelaars kunnen bouwen voor GearVR, Oculus Gaan, Qualcomm, ODG bril en Vive Focus, en tijdens de initiële ontwikkeling van de broncode voor Firefox Werkelijkheid zal ook in developer mode aan Dagdromen en GearVR apparaten; Mozilla heeft vrijgegeven van de bron-code en developer bouwt, maar merkt het project is in een vroeg stadium: “We hebben nog een lange weg te gaan voordat dit project kan worden beschouwd als een ‘full-featured’ browser.”

Echter, Mozilla kan hebben genoeg tijd om te werken aan het project, want het is verre van duidelijk dat VR of AR nemen nu af; ondanks de aanvankelijke opwinding is er weinig gebruik te maken van de technologie door consumenten (business kan meer geïnteresseerd) en beperkte interactieve content bestaat voor mensen met headsets toch.

Verwante verhalen

Microsoft HoloLens, hands-on: Wat het is om slijtage van de futureInside Microsoft is van plan om Windows het midden van de 3D-universeMicrosoft wordt de Windows-10 mixed-reality roadmapMicrosoft de HoloLens brengt je in een gigantische jet-engine (CNET)

Verwante Onderwerpen:

Enterprise Software

CXO

Digitale Transformatie

Tech Industrie

Smart Cities

Cloud

0