Mozilla: Vi håller på att bygga en ny Firefox-webbläsare för VR och AR headset

0
143

Noll

Video: Hur Mozilla planerar att vinna tillbaka Firefox-användare

Mozilla har visat att det håller på att utveckla en webbläsare för att arbeta med fristående virtuella och augmented reality headset.

Öppen källkod webbläsare tekokare sade att den nya webbläsare – Firefox Verkligheten-kommer att använda befintliga Firefox web-teknik i kombination med Servo, sin experimentella webben motor.

Mozilla sagt att även andra alternativ för att surfa på webben redan finns för stand-alone-headset, dessa är stängda och plattform specifik. Det vill Firefox Verkligheten för att köras på en mängd olika enheter och plattformar, och eftersom webbläsare som Firefox – kommer att vara öppen källkod detta kommer att göra det enklare för tillverkarna att lägga webbläsaren för att deras plattform, och det ger en extra nivå av öppenhet för användare.

Läs också: Vad HoloLens medel för Microsoft och för framtiden för förstärkt verklighet

AR och VR är fortfarande i ett tidigt skede, men det är allt tyder på att de kommer att erbjuda en ännu mer intim och uppslukande upplevelse än att surfa på webben redan är. Detta innebär att VR och AR är mycket sannolikt att kasta upp nya och svåra frågor om integritet. Mozilla har sagt sin nya webbläsare kommer att bygga på behörighet modell av webben som plattform”, som ger ännu mer skydd än native apps ger”.

firefox-reality.png

Mozilla är att bygga en version av Firefox för VR headset.

Bild: Mozilla

Mozilla sagt att just nu mixed reality är vilda västern med stora olösta frågor, allt från hur du skriver i VR till hur brukar du uttrycka känslor eller visa miljarder av befintliga 2D webbsidor såväl som nya 3D-innehåll. Och på ett djupare plan, finns det fortfarande olösta frågor om hur man sluta VR och AR innehållet blir stänga bort i muromgärdade trädgårdar.

Utvecklare kan bygga för GearVR, Oculus Gå, Qualcomm, ODG glasögon och Vive Fokus, och under den inledande utvecklingen källkoden för Firefox Verkligheten kommer även att köra i developer mode på Dagdrömma och GearVR enheter; Mozilla har släppt källkoden och utvecklare bygger, men konstaterar projektet är i ett tidigt skede: “Vi har en lång väg att gå innan detta projekt kan betraktas som en “fullfjädrad’ webbläsaren.”

Dock får Mozilla att ha gott om tid att arbeta med projektet som att det är långt ifrån klart att VR eller AR tar bort just nu, trots vissa inledande spänning det har varit lite att ta till sig tekniken med konsumenter (business kan vara mer intresserade) och begränsad interaktivt innehåll existerar för dem med headset i alla fall.

Släkt historier

Microsoft HoloLens, hands-on: hur det är att bära futureInside Microsofts planer på att göra Windows mitten av 3D-universeMicrosoft sålunda sin Windows-10 mixed-reality roadmapMicrosoft är HoloLens ger dig inuti en gigantisk jet engine (CNET)

Relaterade Ämnen:

Affärssystem

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud

0