Mozilla: Vi er ved at bygge en ny Firefox-browser VR og AR headsets

0
135

Nul

Video: Hvordan Mozilla har planer om at vinde tilbage Firefox-brugere

Mozilla har afsløret, at det er ved at udvikle en web-browser til at arbejde med stand-alone virtual og augmented reality headset.

Open-source browser kaffefaciliteter sagde den nye browser – Firefox Virkelighed — vil bruge eksisterende Firefox web-teknologi kombineret med Servo, eksperimenterende web-motor.

Mozilla sagde, at mens der andre muligheder for at surfe på internettet eksisterer allerede for stand-alone headsets, disse er lukkede og platform-specifikke. Det ønsker Firefox Virkeligheden til at køre på en bred vifte af enheder og platforme, og fordi browser – Firefox – vil være open source, det vil gøre det lettere for producenter at tilføje browser til deres platform, og giver et ekstra niveau af gennemsigtighed for brugerne.

Læs også: Hvad HoloLens betyder for Microsoft og for fremtidens augmented reality

AR og VR er stadig på et tidligt stadium, men der er alt tyder på, at de vil tilbyde en endnu mere intim og intens oplevelse end at surfe på nettet, der allerede er. Dette betyder, at VR og AR er meget tilbøjelige til at kaste op for nye og vanskelige spørgsmål om privatlivets fred. Mozilla sagde sin nye browser vil bygge videre på de tilladelser, der er model for web-platform, “som giver endnu mere beskyttelse end native apps giver”.

firefox-reality.png

Mozilla er ved at bygge en version af Firefox til VR headset.

Billede: Mozilla

Mozilla sagde, at lige nu mixed reality er det vilde vesten med store uløste spørgsmål lige fra, hvordan du skriver i VR til at hvordan kan du udtrykke følelser, eller se de milliarder af eksisterende 2D web-sider samt nye 3D-indhold. Og på et mere gennemgribende plan, der er stadig uløste spørgsmål om, hvordan at stoppe VR og AR indhold bliver lukket væk i indhegnede haver.

Udviklere kan bygge for GearVR, Oculus Gå, Qualcomm, ODG briller og Vive Fokus, og under den indledende udvikling kildekoden til Firefox Virkelighed, vil også køre i developer mode på Dagdrømme og GearVR enheder; Mozilla har frigivet kildekoden og udvikler bygger, men bemærker, at projektet er i en tidlig fase: “Vi har en lang vej at gå, før dette projekt kan betragtes som et ‘full-featured’ – browser.”

Men Mozilla har masser af tid til at arbejde på projektet, som det er langt fra klart, at VR eller AR, er at tage afsted lige nu, og til trods nogle indledende begejstring der har været lidt take-up af den teknologi, som forbrugere (virksomheder kan være mere interesseret) og begrænset interaktivt indhold, der findes for personer med headsets alligevel.

Relaterede historier

Microsoft HoloLens, hands-on: Hvad det vil sige at bære futureInside Microsofts plan om at gøre Windows midten af 3D-universeMicrosoft redegør sin Windows-10 blandede virkelighed roadmapMicrosoft er HoloLens bringer dig inde i et gigantisk jet motor (CNET)

Relaterede Emner:

Virksomhedens Software

CXO

Digital Transformation

Tech-Branchen

Intelligente Byer

Cloud

0