Intel Core i9-8950HK: företagets mest kraftfulla bärbara dator chip ännu

0
141

Noll

intel-8th-gen-core-5.jpg
Intel Corporation;Bart Nagel 2017

Intel har presenterat vad det säger är den mest kraftfulla processor byggd för bärbara datorer.

Chip jätte menar att det nya åttonde generationens Core-i9 chip är den högsta prestanda för bärbar dator-processor har släppt hittills.

Dess nya Core-i9, i7-och i5-processorer för bärbara datorer är tillverkade med 14nm++ process technology ” och bygger på Kaffe Sjön plattform, som företaget säger och erbjuder bland annat bättre prestanda än sin föregångare, leverera upp till 41 procent fler bildrutor per sekund i spelet och redigering 4K-video med upp till 59 procent snabbare.

Även: Apple planerar att dumpa Intel-kretsar, hävdar rapporten

Den mest kraftfulla chip i den senaste serien är Intel Core i9-8950HK processor, Intel första mobila chip med sex kärnor (två mer än den tidigare generationen) och 12 trådar. Det gäller helt upplåsta för överklockning, vilket Intel säger “ger möjlighet att justera plattformen prestanda till sin fulla potential,” särskilt för att skapa innehåll, VR och spel.

Det finns också Intel Termiska Hastigheten att Öka, vilket kan automatiskt öka klockfrekvensen upp till 200MHz om processorn temperaturen är tillräckligt låg och turbo power budget är tillgängliga. Detta leder till en turbo-frekvensen upp till 4,8 GHz.

Intel hävdar 29 procent totalt prestandaökning jämfört med den sjunde generationens Core i7-processorer för stationära datorer, och 88 procent bättre prestanda för dig som vill uppgradera från en “tre-år gamla” systemet.

Intel sade att den nya mobila processorer utbud lägger till en ny Intel 300-Serien Chipset med inbyggd Gigabit-Wi-Fi, som kan vara upp till dubbelt så snabbt som standard 2 x 2 802.11 AC 80 MHz.

Och bärbara datorer och stationära Datorer med en Intel Core i5+, i7+ och i9+ badge kommer också funktionen Intel Optane minne, som syftar till att öka prestanda och tillgänglighet av SATA-baserad lagring teknik. Intel sade att denna lagring hårdvara kan öppna stora mediefiler 1,7 gånger snabbare än tidigare.

Dell har redan meddelat att man kommer att erbjuda en version av sitt flaggskepp XPS 15 bärbar dator som kör den nya sex-core åttonde generationens Intel Core-processorer. Förväntas vara tillgänglig från och med nästa månad laptop lovar upp till 21,5 timmars batteritid enligt CNET.

Samt flaggskeppet Core Intel-i9-8950HK, företaget presenterade också ett antal andra processorer, några av som beskrivs i diagrammet nedan.

intel-chips.png
Bild: Intel

Men det är inte alla goda nyheter för Intel, enligt en rapport från Bloomberg, Apple har sparkat igång ett projekt som kan se det som ersätter Intel marker i Mac-datorer med egen anpassade kisel till 2020.

Mer på Intel

Intel: Spectre-bevis-Processorer kommer att levereras under andra halvan av 2018Use HP, Lenovo och Dell? Gör dig redo för nya uppdateringar för att skydda mot SpectreIntel är superladdade Optane Ssd bara fick mer prisvärd med den nya 800PMWC 2018: Intel arbetar på 5G Datorer och telefoner

Relaterade Ämnen:

Hårdvara

Smartphones

Mobila OS

Säkerhet

Recensioner

0