Injicerbara tång bandage kan förebygga dödliga sår slagfält

0
141

Noll

Ett team av forskare har tagit inspiration från tång för att skapa en ny hydrogel kunna stoppa överdriven blod förlust.

Enligt forskare från Inspirerade Nanomaterial och Tissue Engineering Laboratory vid Texas A&M University, nya gel är en injicerbara bandage som kan linda runt sår med svår vävnad störningar i syfte att bekämpa sår som annars skulle kunna leda till döden.

I en artikel publicerad i Acta Biomaterialia, Dr Akhilesh K. Gaharwar, biträdande professor vid Institutionen för Medicinsk Teknik vid Texas A&M University och en av författarna till uppsatsen, sade att det finns ett “behov” när det kommer till sår där blodet kan blödning.

Splitter-baserade sår på slagfältet, till exempel, är svåra att behandla på marken och höga volymer av blod försvinner från taggiga sår. Som sådan, bandage som kunde hejda blodflödet effektivt utan att orsaka ytterligare skador kan rädda liv.

Forskarna har skapat just det-ett slags bandage som kan vara egenadministrerade snabbt.

Den minimal-invasiva hydrogel bandage kan injiceras i ett sår av att begränsa blodflödet, vilket orsakar vad som kallas hemostas, liksom för att främja läkning genom en kontrollerad frisättning av terapeutiska läkemedel.

Inspiration för hydrogel har kommit från ett geleringsmedel, kappa-karragenan, som är mer vanligt förekommande i att förbereda bakverk och erhålls från alger.

När det blandas med lera-baserade nanopartiklar, material förvandlas till en injicerbara gelatin. Den resulterande biomaterial och debiteras nanopartiklar ge hydrogel blodstillande förmågor som plasma protein och blodplättar bildar en blod absorption lager på gel på ytan.

När tillämpas, gelén stelnar. Detta kan ge inte bara medlemmar av militären ytterligare tid på fältet för att få till sjukvårdare och stoppa blödning sår, men kan också ha program i traditionella medicinska avdelningar, såsom A&E.

“Intressant, vi fann också att dessa injicerbara bandage kan visa en förlängd frisättning av läkemedel som kan användas för att läka såret,” sade Giriraj Lokhande, en författare av papperet. “Den negativa ytladdning av nanopartiklar aktiverad elektrostatiska interaktioner med läkemedel vilket resulterar i långsam frisättning av läkemedel.”

Forskningen har finansierats av National Science Foundation är Kemi, Bioteknik, Miljö och Transport Systems Division, vid sidan av National Institutes of Health ‘ s National Institute of Biomedical Imaging and Bioengineering.

Tidigare och relaterade täckning

Cyberattack stört Baltimore räddningspersonal Amazon, Berkshire Hathaway och JPMorgan Chase & Co. hälso-och venture sannolikt välsignelse för AWS Lyft utökar sin verksamhet i hälso-och sjukvård

Relaterade Ämnen:

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud

0