Injicerbar tang bandager kan forhindre fatale slagmark sår

0
158

Nul

Et team af forskere har taget inspiration fra tang til at oprette en ny hydrogel i stand til at stoppe overdreven blodtab.

Ifølge forskere fra Inspireret Nanomaterialer og Tissue Engineering Laboratory ved Texas A&M University, den nye gel er en injicerbar bandage, som kan ombryde omkring sår med alvorlige væv forstyrrelser for at bekæmpe sår, der ellers kunne føre til døden.

I en artikel offentliggjort i Acta Biomaterialia, Dr. Akhilesh K. Gaharwar, assistant professor på Department of Biomedical Engineering ved Texas A&M University og en af forfatterne på artiklen, der sagde, at der er en “udækkede behov”, når det kommer til sår, hvor blodet kan blødning.

Granatsplinter-baseret sår på slagmarken, for eksempel, er vanskelige at behandle på jorden, og store mængder af blod, der kan være tabt fra takkede sår. Som sådan, bandager, som kan dæmme op for strømmen af blod effektivt uden at forårsage yderligere skade, kan det redde liv.

Forskerne har skabt netop det-en slags bandage, som kan være selv-administrerede hurtigt.

Den minimalt-invasiv hydrogel bandage kan injiceres i et sår, at cap blod flow, hvilket medfører, hvad der er kendt som hæmostase, samt at fremme heling gennem en kontrolleret frigivelse af terapeutisk medicin.

Inspiration til hydrogel er kommet fra et geleringsmiddel, kappa-carrageenan, som er mere almindeligt brugt på at forberede kager og er fremstillet af tang.

Når de er blandet med ler-baserede nanopartikler, materiale omdannes til injicerbar gelatine. Den resulterende biomateriale og ladede nanopartikler give hydrogel hæmostatisk evner som plasma protein og blodplader form af en blod absorption lag gel overflade.

Når der anvendes, gel størkner. Dette kan give ikke kun medlemmer af den militære ekstra tid på banen for at komme til læger og stoppe blødninger, sår, men kan også have programmer i traditionelle medicinske afdelinger, som A&E.

“Det er interessant, at vi fandt også, at disse injicerbar bandager kan vise en langvarig frigivelse af therapeutics, som kan bruges til at helbrede såret,” sagde Giriraj Lokhande, en forfatter af papiret. “Den negative overflade afgift af nanopartikler aktiveret elektrostatiske interaktioner med therapeutics, hvilket resulterer i langsom frigivelse af therapeutics.”

Undersøgelsen var finansieret af National Science Foundation ‘ s Kemiske, Bioteknologiske, Miljø og Transport Systems Division, sammen med National Institutes of Health National Institute of Biomedical Imaging og Bioteknik.

Tidligere og relaterede dækning

Cyberattack forstyrret Baltimore indsatspersonel Amazon, Berkshire Hathaway og JPMorgan Chase & Co. sundhed venture sandsynligt velsignelse for AWS Lyft udvider sit fodaftryk i sundhedssektoren

Relaterede Emner:

CXO

Digital Transformation

Tech-Branchen

Intelligente Byer

Cloud

0