Injecteerbare zeewier verbanden kunnen voorkomen fatale slagveld wonden

0
442

Nul

Een team van wetenschappers heeft genomen inspiratie uit zeewier maken van een nieuwe hydrogel in staat om te stoppen met overmatig bloedverlies.

Volgens wetenschappers van de Geïnspireerde Nanomaterialen en Tissue Engineering Laboratorium aan de Texas A&M University, de nieuwe gel is een injecteerbaar bandage die omslag rond de wonden met een ernstige weefsel verstoring in strijd is met wonden die anders zouden leiden tot de dood.

In een paper gepubliceerd in Acta Biomaterialia, Dr. Akhilesh K. Gaharwar, assistent-professor bij de Afdeling Biomedical Engineering aan de Texas A&M University en een van de auteurs van de paper, zei dat er een “unmet need” als het gaat om de wonden in die bloed kan bloedingen.

Granaatscherven op basis van wonden op het slagveld, bijvoorbeeld, zijn moeilijk te behandelen op de begane grond en de hoge volumes van het bloed worden verloren van rafelige wonden. Als zodanig, de verbanden die kunnen voortvloeien voor de doorstroming van het bloed effectief zonder het veroorzaken van verdere schade kan levens redden.

De onderzoekers hebben gemaakt dat — een soort van pleister die kan worden toegediend snel.

De minimaal-invasieve hydrogel verband kan worden geïnjecteerd in een wond aan cap de bloedstroom, waardoor wat bekend staat als de primaire hemostase, alsmede om de genezing te bevorderen door middel van een gecontroleerde vrijgave van therapeutische medicatie.

De inspiratie voor de hydrogel is afkomstig uit een geleermiddel, kappa-carrageen, die vaker gebruikt bij het opstellen van gebak en wordt verkregen uit zeewier.

Wanneer het wordt gemengd met klei-op basis van nanodeeltjes, het materiaal verandert in injecteerbare gelatine. De resulterende biomaterialen en geladen nanodeeltjes geven de hydrogel hemostatische capaciteiten als plasma-eiwitten en bloedplaatjes vorm van een bloed-absorptie laag op de gel de oppervlakte.

Eenmaal aangebracht, de gel verstevigt. Dit zou kunnen geven niet alleen de leden van de militaire extra tijd op het veld om aan dokters en stoppen met bloeden wonden, maar het kan ook zijn toepassingen in de traditionele medische afdelingen, zoals A&E.

“Interessant is dat we ook vinden dat deze injecteerbare verbanden kan aantonen een verlengde afgifte van geneesmiddelen, die kan worden gebruikt voor het helen van de wond,” zei Giriraj Lokhande, van de auteur van het papier. “De negatieve oppervlaktelading van nanodeeltjes ingeschakeld elektrostatische interacties met geneesmiddelen waardoor het in de slow release van de therapieën.”

Het onderzoek werd gefinancierd door de National Science Foundation in de Chemische, bio-engineering, Milieu en Transport Systems Division, samen met de National Institutes of Health ‘ s National Institute of Biomedical Imaging en Biotechniek.

Vorige en aanverwante dekking

Cyberaanval verstoord Baltimore hulpverleners Amazon, Berkshire Hathaway en JPMorgan Chase & Co. gezondheid van de onderneming waarschijnlijk boon voor AWS Lyft breidt zijn aanwezigheid in de gezondheidszorg

Verwante Onderwerpen:

CXO

Digitale Transformatie

Tech Industrie

Smart Cities

Cloud

0