Google lanserar senaste subsea kabel-investeringar

0
118

Noll

pasted-image-06.png

Google på tisdagen meddelade sin senaste subsea kabel-investeringar, Japan och Guam-Australien (JGA) kabel system. Systemet bildar en ring mellan de viktigaste marknaderna i Hong Kong, Australien och Singapore, som bygger på Googles tidigare APAC kabel-system.

Som dataanvändning växer i hela Asien-Stillahavsområdet, Google har fortsatt att investera i undervattenskablar det, inklusive Indigo, SNABBARE och PLCN kablar.

De investeringar som Google skrev i ett blogginlägg, “kommer att ge GCP användare tillgång till en skalbar, varierande kapacitet på den lägsta latency vägar.” Specifikt, Googles kabel-system som är avsedda för att förbättra anslutning till Google Cloud Platform fem cloud regioner i Asien och Australien.

Den JGA kabel-system kommer att ha två fiber par ansluta Japan och Guam, samt två fiber par ansluta Guam till Sydney. RTI-C är att utveckla JGA-North-segmentet, medan ett konsortium av AARnet, Google, och RTI-C är att utveckla JGA-Syd-segmentet. Tillsammans, de kommer span närmare 6 000 km. NEC Corporation och Alcatel Ubåt Nätverk är co-bygga det nya systemet.

Relaterade Ämnen:

Cloud

Sakernas Internet

Säkerhet

Datacenter

0