Fremtiden Beregnes boganmeldelse: AI og samfund, gennem en Microsoft-linse

0
130

Nul

future-computed-main.png

Fremtiden Beregnet: Kunstig Intelligens og dens rolle i samfundet • Af Microsoft med et forord skrevet af Brad Smith og Harry Shum • Microsoft Corporation • 146 sider • ISBN 978-0-9997508-1-0 • gratis at downloade (PDF)

Det er tid til at vågne op og lugte AI kaffe, siger Microsoft hoved advokat Brad Smith og leder af Microsofts AI forskning division Harry Shum, i deres indledning til denne bog om den rolle, kunstig intelligens i samfundet.

De sparker ud med et kig på, hvor meget det daglige liv i hele verden har ændret sig i de sidste 20 år, og spekulerer på, hvor meget det kan ændre sig i de næste to årtier, som vi får proaktiv intelligente agenter klar til at glatte vores vej gennem verden.

Dette kunne indebære, købe gaver på vores vegne, og booking middag reservationer til særlige lejligheder, der er baseret på hvad vores agenter vide om os og vores nærmeste og kæreste, eller besvarelse af e-mails og oprette opgavelister automatisk ved at lytte med på vores møder.

Smith og Shum forestille sig en fremtid, der er mere praktisk, men stadig meget genkendeligt: gadgets kan overvåge dine vitale tegn og foreslå en helbredsundersøgelse, når de viser noget foruroligende, men du vil stadig have en aftale med en fast læge til at tale om disse målinger. Men det vil være en virtuel aftale, din medicin vil ankomme i drone-og din agent vil minde dig om, hvornår du skal tage det. Og hvorfor vil co-arbejdere stadig være e-mail for at bede om opdateringer af, at din intelligente agent kan give dem ved at kontrollere projektets tidslinje, når deres agent kunne bare se, at op til dem? Sandsynligvis fordi folk ikke kan ændre deres vaner, der hurtigt.

Hvis dette virker som en mindre ambitiøs fremtiden, end nogle, kan det være fordi, for alle de ændringer, teknologi har gjort i vores liv, meget af det var allerede begyndt at ankomme 20 år siden. E-mail og internettet blev omkring i 1998-de har bare ikke var allestedsnærværende. Det er også fordi Microsoft er helt klart af den overbevisning, at AI er der til at støtte, forøge og forstærke menneskelige evner, snarere end udskifte dem. Eksempler på, hvad AI er allerede i gang — markering af CT-og MR-scanninger som et værktøj til at spare onkologer tid, analysere farm animal aktivitet for at spotte en miltbrand-smitte i tide til at indeholde udbrud, AI værktøjer i Windows og Office-er alle de forskellige former for assistenter, snarere end erstatninger for mennesker.

Historietime

Fremtiden Beregnet sætter AI i sin historiske sammenhæng, begyndende med Turing og 1956 Dartmouth College symposium, og peger ud af, at du planlægger en rute og søgemaskiner, og post office systemer at læse håndskrevne adresser, har gjort brug af, hvad vi nu kalder AI-teknikker i flere år. Det giver også for ikke-eksperter en klar, hvis noget Microsoft-centreret, forklaring på, hvordan AI fungerer, og hvor godt det allerede er i forhold til mennesker.

Vurdering af AI evne til tider laver fejl på den side af teknologisk optimisme: “arbejde [at] mangler at blive gjort for at gøre disse innovationer, der gælder for brug i hverdagen” er ikke blot beskæftiger sig med støjende miljø og accenter, det er at forstå, hvad ordene betyder, og hvilke beslutninger, der bygger på disse ord. Eller som forfatterne udtrykker det: “Today’ s AI endnu ikke begynder at konkurrere med et barns evne til at forstå og interagere med verden ved hjælp af sanser, såsom berøring, syn og lugt. Og AI-system har kun de mest rudimentære evne til at forstå menneskelige udtryk, tone, følelser og nuancerne i menneskelige interaktion.”

Relaterede Emner:

Efter Timer

Digital Transformation

CXO

Tingenes Internet

Innovation

Virksomhedens Software

0