För OSS beskriver Kinesiska produkter inställd på att bli slagen med 25 procent taxa

0
130

Noll

Vita Huset har eskalerat sin aggressiva åtgärder i fråga om handel genom att föreslå 25 procent tullar på $50 miljarder i den Kinesiska importen för att protestera Pekings politik att kräva att utländska företag att lämna över tekniken.

Kina sade genast att det skulle slå tillbaka mot de nya taxorna, som riktar sig till högteknologiska industrier som Peking har att vårda, från avancerad tillverknings -, flyg -, informations-teknik och robotteknik.

Office US Trade representative utfärdat en lista som inriktar sig på 1,300 Kinesiska produkter, inklusive industriella robotar och utrustning för telekommunikation.

De föreslagna tarifferna skulle inte ta effekt direkt: En offentlig kommentar period kommer att pågå fram till Maj 11, och en hearing om de taxor är satt till 15 Maj. Företag och konsumenter kommer att ha möjlighet till lobbyn för att ha några produkter som tas bort från listan eller har andra lagt till.

Det senaste vi röra OSS risker öka handeln spänningarna med Kina, som på måndagen hade smällde skatt på sek 3 miljarder i OSS produkter i svar på tidigare AMERIKANSKA tullar på stål och aluminium import.

“Kina kommer att bli tvingade att slå tillbaka,” varnade Philip Avgiften, som är en senior fellow vid Chicago Rådet om Globala Frågor och en ekonomisk rådgivare till President George W Bush.

Tidigt på onsdag i Peking, Kinas Handel Ministeriet sade att det “starkt fördömer och motsätter sig bestämt att” den föreslagna OSS taxor och varnade för motåtgärder.

“Vi kommer att förbereda åtgärder som är lika för OSS produkter med samma skala” enligt bestämmelserna i Kinesiska handelsrätt, en gazeta i kommentarer som bärs av den officiella nyhetsbyrån Xinhua.

Den AMERIKANSKA sanktioner som syftar till att straffa Kina för att distribuera strong-arm taktik i sin satsning på att bli en global technology makt. Dessa inkluderar tvingar Amerikanska företag att dela teknik för att få tillgång till den Kinesiska marknaden, vilket tvingar AMERIKANSKA företag att licensiera sin teknik i Kina på ogynnsamma villkor och även hackat sig in i AMERIKANSKA företag datorer för att stjäla hemligheter, affärshemligheter.

I September 2015, de två länder som undertecknat ett avtal skenbart för att förhindra ekonomiskt spionage från bedrivs online, som senare hävdade att överskridas redan nästa dag.

Kathy Bostjancic av Oxford Economics förutspådde de taxor som “bara skulle ha en marginell inverkan på den AMERIKANSKA ekonomin” – om de gnista “tit-for-tat repressalier som resulterar i ett brett globalt handelskrig”.

Företrädare för Amerikanska företag, som har klagat för år att Kina har snattade OSS teknik och diskriminering mot OSS som företag, var dock kritiska till regeringens senaste åtgärder.

“Ensidiga taxor kan göra mer skada än nytta och gör lite för att ta itu med problemen i Kinas (intellectual property) och tech-transfer politik”, sade John Frisbie, ordförande för USA-Kina Business Council.

Utgående ur GPU Technology Conference i San Jose förra veckan, Nvidia VD och grundare Jensen Huang sade “det kan inte vara en [handel] krig”.

“Det är definitivt bättre, det är faktiskt oerhört viktigt, att världen fortsätter att ha en gemensam handel och öppen verksamhet relation”, säger Huang.

“Vi säljer till Kina, vi har samarbetspartners i Kina, ekosystem och ekonomi är beroende av vår teknik, vi har en massa bra anställda i Kina för att bidra till skapandet av produkter [i USA], och jag använder Kina, men det är sant med Indien, det är sant med storbritannien — det är sant överallt-så frågan är för företag som är globala, hur bör vi tänka igenom det och jag tror svaret är att det bästa sättet är att arbeta med våra nationer för att räkna ut ett sätt att samarbeta.”

När tillkännage processen för att införa tullar förra månaden, Usa handelsrepresentant Robert Lighthizer sade USA har 44 miljoner arbetstagare som deltar i “high-teknik områden” och att tekniken skulle vara “ryggraden i framtiden” för den Amerikanska ekonomin.

“Vi har ett handelsunderskott, beroende på hur man räknar, $504 miljarder kronor, nu vissa människor skulle säga att det är verkligen $375 miljarder,” USA: s President Donald Trump sade på den tiden. “Många olika sätt att se på det, men på något sätt du ser på det, det är den största underskott av något land i historien av vår värld-det är utom kontroll.”

“Vi gör saker för detta land som borde ha varit gjort för många, många år-vi har haft detta missbruk med många andra länder och grupper av länder som sattes ihop för att dra fördel av de Förenta Staterna, och vi vill inte att det ska hända, vi kommer inte att låta det hända.”

I februari, cheferna för CIA, FBI, NSA och director of national intelligence till syrien rekommenderas att Amerikaner inte använda produkter från Huawei och ZTE.

Förra månaden, Trump utfärdat en order att sjunka Broadcom förslag till övertagande av Qualcomm, säger att det var “trovärdiga bevis” affären skulle skada den nationella säkerheten i Usa.

RELATERADE TÄCKNING

Nvidia svarar att Trump är hotande handelskrig med samtal för samarbete insteadTrump fyrar av startskottet för teknik handelskrig med ChinaNext Kinesiska sektorer som Trump taxor kan vara teknisk och telcoParanoia kommer att förgöra oss: Varför Kinesiska tech är inte att spionera på AmericansBroadcom-Qualcomm gick från dåligt till värre att Övertrumfa: hela simpla sagaTPP handelsavtal pass med 11 medlem statesHow Kina blev en it-säkerhet powerhouse (TechRepublic)

Med AAP

trump.jpg

Relaterade Ämnen:

Kina

CXO

Regeringen

Säkerhet

0