De Toekomst Berekend, book review: AI en de maatschappij, door middel van een Microsoft lens

0
124

Nul

future-computed-main.png

De Toekomst Berekend: Kunstmatige Intelligentie en haar rol in de samenleving • Door Microsoft met een voorwoord door Brad Smith en Harry Shum • Microsoft Corporation • 146 pagina ‘ s • ISBN 978-0-9997508-1-0 • gratis te downloaden (PDF)

Het is tijd om wakker te worden en de geur van de AI koffie, zeggen Microsoft hoofd advocaat Brad Smith en de leider van Microsoft ‘ s AI-onderzoek division Harry Shum, in hun inleiding tot dit boek over de rol van de kunstmatige intelligentie in de samenleving.

Ze trappen af met een blik op hoe veel het dagelijkse leven rond de wereld is veranderd in de afgelopen 20 jaar, en speculeren over hoeveel er kan veranderen in de komende twee decennia krijgen we proactief intelligente agenten klaar om vlot onze weg door de wereld.

Dit kan gaan over het kopen van cadeautjes namens ons bij de reservering en het diner reserveringen voor speciale gelegenheden gebaseerd op wat onze agenten weten over ons en onze naasten, of het beantwoorden van e-mails en het maken van takenlijsten automatisch door te luisteren in op onze vergaderingen.

Smith en Shum zien een toekomst die meer is handig, maar nog steeds zeer herkenbaar: gadgets monitor uw vitale functies en een suggestie voor een checkup als ze iets laten zien storend, maar je zult nog steeds een afspraak met een echte arts te praten over deze metingen. Echter, het zal een virtuele afspraak, uw geneesmiddel zal komen met de drone en uw agent zal u eraan herinneren wanneer u moet nemen. En waarom zal co-werknemers nog steeds e-mailen om te vragen voor updates die je intelligent agent kan geven door het controleren van de tijdlijn van het project, als hun agent kon net zien dat voor hen? Waarschijnlijk omdat mensen niet hun gewoontes veranderen dat snel.

Als dit lijkt een minder ambitieuze toekomst dan wat het zou kunnen zijn omdat, voor alle veranderingen in de technologie heeft in ons leven was al begonnen te arriveren, 20 jaar geleden. E-mail en het web rond in 1998 — ze waren gewoon niet alomtegenwoordig. Het is ook omdat Microsoft is er stellig van overtuigd dat de AI is er om te ondersteunen, uitbreiden en versterken van menselijke vermogens, eerder dan ze te vervangen. De voorbeelden van wat AI is al bezig met een — voor het markeren van CT-en MRI-scans als een hulpmiddel voor het opslaan oncologen tijd, het analyseren van dierlijke activiteit om ter plaatse een miltvuur-infectie in de tijd te beperken en de uitbraak van AI hulpprogramma ‘ s in Windows en Office — zijn allemaal verschillende soorten assistenten, in plaats van vervanging van mensen.

Geschiedenis les

De Toekomst Berekend zet AI in zijn historische context, te beginnen met Turing en de 1956 Dartmouth College symposium, en erop te wijzen dat voor het route plannen en zoekmachines, en post office systemen die lezen met de hand geschreven adressen, zijn met wat we nu noemen AI technieken voor meerdere jaren. Het geeft ook niet-deskundigen duidelijk als wat Microsoft-centric, uitleg van hoe de AI werkt en hoe goed het al vergeleken met de mens.

De beoordeling van AI mogelijkheid zich vergist soms op de zijkant van technologisch optimisme: “[dat] er nog gedaan moet worden om deze innovaties van toepassing zijn op het dagelijks gebruik” is niet alleen het omgaan met drukke omgeving en accenten, het is te begrijpen wat de woorden betekenen en wat beslissingen te maken op basis van die woorden. Of zoals de auteurs stellen: “Vandaag is de AI nog niet beginnen te concurreren met een kind het vermogen om te begrijpen en te communiceren met de wereld met behulp van de zintuigen, zoals het gevoel, het zicht en de geur. En AI systemen hebben alleen de meest rudimentaire kennis van de menselijke expressie, toon, emotie en de subtiliteiten van de menselijke interactie.”

Verwante Onderwerpen:

Na Uren

Digitale Transformatie

CXO

Het Internet van Dingen

Innovatie

Enterprise Software

0