Alibaba volledig verwerft food delivery platform Ele.mij in $9.5 b deal

0
221

Nul

De Chinese e-commerce gigant Alibaba zei het zal de overname van alle uitstaande aandelen in Shanghai op basis van Ele.mij, de toonaangevende online levering food delivery platform in China.

Alibaba en de met haar verbonden onderneming Ant Financiële momenteel een eigen gecombineerd 43 procent van de Ele.mij, en de laatste deal zal de waarde van het voedsel levering opstarten van $9,5 miljard, Alibaba zei in een verklaring op maandag, volgens een Sina nieuwsbericht.

In 2016 en 2017, Alibaba geïnvesteerd twee keer in de Ele.mij in een gezamenlijke $2,25 miljard.

“Ook in de toekomst, Ele.mij kunnen profiteren van Alibaba ‘ s infrastructuur in de handel en het vinden van nieuwe synergieën met Alibaba diverse bedrijven voor het toevoegen van extra impuls aan de Nieuwe particuliere initiatief,” zei Alibaba ‘ s CEO Daniel Zhang in de verklaring.

Wang Lei, een vice-president van Alibaba, CEO van Ele.mij, als de grondlegger van Zhang Xuhao wordt stap voor stap naar beneden en dienen als speciaal adviseur van Alibaba ‘ s CEO op de Nieuwe Retail-strategie.

De zwaar gepromoot Nieuwe particuliere initiatief verwijst naar de integratie van online en offline ervaringen voor consumenten, die streeft naar het doorbreken van de lijnen tussen e-commerce en brick-and-mortar winkels en het bevorderen van de toekomst van de detailhandel in ervaring.

Het merk “Ele.mij” in het Chinees is vrij vertaald als “hebben jullie honger?” in het Chinees, en is een van de twee meest populaire online food delivery platforms in het land, samen met Tencent-backed Meituan.

In augustus 2017, Baidu heeft bevestigd dat het de verkoop van het voedsel levering arm Baidu Waimai Ele.mij, zonder de openbaarmaking van zijn belang in de startup. Verschillende lokale rapporten wordt gesuggereerd dat de fusie werd een waarde tussen de $500 miljoen en $800 miljoen, gefinancierd door een combinatie van cash en aandelen.

Vorig jaar, Ele.mij en Baidu Waimai in het bezit van een gecombineerde 50,6 procent van de aandelen in de 200 miljard yuan markt, terwijl Meituan eigendom van 41,8 procent, waardoor er minder dan 10 procent in aandelen aan de overige kleinere spelers.

Lokaal onderzoek zei de Chinese voedsel levering markt van meer dan 200 miljard yuan ($31.8 miljard) in termen van de waarde van de verkopen van vorig jaar, en zal naar verwachting verder uit te breiden tot 243 miljard yuan in 2018, een stijging van meer dan 20 procent jaar op jaar.

Ook het aantal mensen dat het gebruik van smartphones om catering te bestellen overschreden 300 miljoen in 2017, en naar verwachting uit op 355 miljoen euro dit jaar.

VORIGE EN AANVERWANTE DEKKING

Uber verkoopt Zuidoost-Azië te Grijpen

Pak heeft verworven Uber activiteiten in Zuidoost-Azië in de grootste overname door een internet bedrijf in de regio.

Alibaba stelt AI onderzoek faciliteit met Singapore university

Gezamenlijk gelanceerd werd door de Chinese tech reus en Singapore, Nanyang Technological University, de ‘multimillion-dollar” instituut voor onderzoek zal zich richten op het toepassen van kunstmatige intelligentie voor huis -, retail -, buurt-en stedelijk vervoer.

Tencent ziet 2017 winst klimmen 75 procent op robuuste verkoop van advertenties

Chinese tech-gigant online advertising groeide de omzet van 49,9 procent voor de fiscale 2017, die zag zijn winst groeien tot US$11.09 miljard euro uit aan de totale ontvangsten van het raken van US$36.39 miljard.

Koreaans eten-tech firma Woowa Broers het ontwikkelen van levering robot

Woowa Broers, een Zuid-koreaanse voedsel-tech bedrijf dat draait op de populaire Baedal Minjok levering app, is het ontwikkelen van een levering robot die helpt de medewerkers van de uitbreiding van voedsel levering industrie.

Alibaba, JD.com verwarm offline-online concurrentie in China

Land van de twee grootste e-commerce spelers ramping up-investeringen in materiële activa en partnerschappen, als ze kijken naar groepje offline en online technologieën te transformeren ervaring in de detailhandel.

Alibaba ‘ s Q3 cloud omzet tot 104 procent, hits $2.2 miljard jaarlijkse run rate

Alibaba is het gebruik van de Amazon Web Services playbook ook in China.

Walmart het testen van volledig geautomatiseerde winkel met geen caissières of het ophalen (TechRepublic)

Computer vision steun het initiatief, genaamd Project Kepler, die vergelijkbaar is met de Amazon Go concept in Seattle.

Verwante Onderwerpen:

China

Tech Industrie

Innovatie

CXO

Overheid

Smart Cities

0