Alibaba fullt förvärvar mat plattform för leverans Ele.mig i $9.5 b affär

0
111

Noll

Kinesisk e-handel jätte Alibaba sa att det kommer att förvärva samtliga utestående aktier i Shanghai-baserade Ele.mig, de ledande online-leverans leverans av livsmedel och plattform i Kina.

Alibaba och dess dotterbolag Ant Finansiella äger för närvarande sammanlagt 43 procent av Ele.mig, och den senaste affären kommer värdet leverans av livsmedel och start på sek 9,5 miljarder, Alibaba sade i ett uttalande på måndagen, enligt Sina nyheter rapport.

År 2016 och 2017, Alibaba investerat två gånger i Ele.mig på en kombinerad $2,25 miljarder euro.

“Ser fram emot, Ele.mig kan utnyttja Alibaba infrastruktur inom handel och hitta nya synergier med Alibaba olika företag för att lägga till ytterligare fart i och med att den Nya Detaljhandeln initiativet,” sade Alibaba ‘ s VD Daniel Zhang i ett uttalande.

Wang Lei, vice vd för Alibaba, kommer att bli KONCERNCHEF för Ele.mig, samtidigt som dess grundare Zhang Xuhao kommer att avgå och att fungera som rådgivare till Alibaba VD på Nya Detaljhandeln strategi.

Den kraftigt främjas Nya Detaljhandeln initiativet avser integration av online och offline erfarenheter för konsumenter, som syftar till att bryta linjer mellan e-handel och tegel och murbruk butiker och främja den framtida handel erfarenhet.

Varumärket “Ele.mig” på Kinesiska är grovt översättas som “Är du hungrig?” på Kinesiska och är en av de två mest populära online food delivery platforms i landet, tillsammans med Tencent-stödda Meituan.

I augusti 2017, Baidu bekräftat sålde sin mat leverans arm Baidu Waimai att Ele.mig, utan att avslöja sin insats i starten. Flera lokala rapporterna föreslås att fusionen har värderats mellan $500 miljoner och $800 miljoner kronor, finansieras genom en kombination av kontanter och aktier.

Förra året, Ele.mig och Baidu Waimai ägde en kombination på 50,6 procent av aktierna i 200 miljarder yuan marknaden medan Meituan ägs 41,8 procent, vilket innebär mindre än 10 procent i aktier till de återstående mindre spelare.

Lokala forskning sade den Kinesiska maten leverans marknaden översteg 200 miljarder yuan ($31,8 miljarder) i termer av försäljning värde förra året, och det förväntas att ytterligare expandera till 243 miljarder yuan i år 2018, en ökning med mer än 20 procent på årsbasis.

Även antalet människor som använder smartphones för att placera mat orderingången översteg 300 miljoner år 2017, och förväntas uppgå till 355 miljoner i år.

TIDIGARE OCH RELATERADE TÄCKNING

Uber säljer Sydostasien företag att Ta

Ta har förvärvat Uber verksamhet i Sydostasien den största förvärv av en internet-företag i regionen.

Alibaba ställer upp AI-forskning anläggning med Singapore universitet

Gemensamt lanserat av den Kinesiska tech jätten och Singapore Nanyang Technological University, “miljarder dollar” research institute kommer att fokusera på tillämpningen av artificiell intelligens för hem, detaljhandel, gemenskap och urbana transporter.

Tencent ser 2017 vinst klättra 75 procent på robust ad försäljning

Kinesiska tekniska jätte online reklam inkomster ökade 49.9 procent för räkenskapsåret 2017, som såg sin vinst växa till US$11.09 miljarder på totala intäkter träffa US$36.39 miljarder kronor.

Koreansk mat-tech företag Woowa Bröder utveckla leverans robot

Woowa Bröder, en sydkoreansk mat-tech företag som driver den populära Baedal Minjok leverans app, är att utveckla en leverans roboten som kommer att hjälpa personalen att utöka leverans av livsmedel och industri.

Alibaba, JD.com hetta upp offline-online-tävlingen i Kina

Landets två största aktörer inom e-handel skyndar på investeringar i fysiska tillgångar och partnerskap, som de ser ut att smälta offline och online-teknik för att omvandla erfarenhet av detaljhandeln.

Alibaba Q3 moln inkomster upp till 104 procent, träffar sek 2,2 miljarder årstakt,

Alibaba är med hjälp av Amazon Web Services playbook samt i Kina.

Walmart testa fullt automatiserad butik med inga kassörskor eller kassadiskar (TechRepublic)

Computer vision kommer att hjälpa initiativ, dubbade Projektet Kepler, som är liknande till Amazonas Går koncept i Seattle.

Relaterade Ämnen:

Kina

Tech-Industrin

Innovation

CXO

Regeringen

Smarta Städer

0