Zal de schuld en nationalisme rijden de toekomst van technologie?

0
46

Nul

flags.jpg

Auteur Evgeny Morozov maakt een interessante observatie in De Guardian over het gebruik van de schuld door Softbank en de Soevereine fondsen van verschillende Midden-Oosten en Aziatische landen, verhogen van de tientallen miljarden dollars die worden gebruikt om grote tech bedrijven en investeren in de belangrijkste startups in AI en robotica.

[Softbank] kreeg van Apple, de chip-maker Qualcomm en diverse sovereign wealth funds een bijdrage te leveren aan haar vlaggenschip, de Visie van het Fonds, die staat nu op $98bn. Saoedi-Arabië zich $45bn; Abu Dhabi nog eens $15bn. Bahrein is het overwegen toe te treden.

SoftBank, oprichter en CEO van Masayoshi Son vertelde Nikkei in oktober van dat nieuwe Visie Fondsen worden gelanceerd om de twee drie jaar. SoftBank wil investeren in 1.000 AI en robotica bedrijven in de komende tien jaar op de melodie van ¥100 biljoen ($880bn).

Miljard dollar schulden controle over de toekomst van de tech-industrie | Advies | De Voogd

Bovendien: “De fondsen van Maleisië, Bahrein en Abu Dhabi — recente beleggers in startups — alle gebruik schuld als hefboom. Saoedi-Arabië zei dat het zou lenen om uit te breiden van het fonds.”

Morozov ziet vooruit problemen, zoals:

“SoftBank en haar partners gebruiken dus de schuld tot de voorhoede van de digitale transformatie van de mondiale economie en controle zijn belangrijke parameters: – infrastructuren, data -, en kunstmatige intelligentie.”

Hij chastises Europeanen voor “de echte dwazen hier.” Voor het toestaan van hun grootste tech bedrijven worden overgenomen door buitenlandse bedrijven. “Europa zal betalen voor het geweten.”

Foremski Nemen: Evgeny Morozov probeert te provoceren met de bekende spook van het nationalisme als de belangrijkste drijvende kracht voor de toekomst van de technologie en de toekomst van de wereld. De In het eerste lid maakt hij de belachelijke bewering dat massale buitenlandse fondsen “technologie van de nieuwe meesters.”

Bedrijf altijd troeven nationalisme. Softbank investeringen in technologie bedrijven, en die door sovereign wealth funds — hebben om te slagen op hun bedrijf verdiensten — nationalisme niet voorziet in een stroom van inkomsten. En het nationalisme is niet het maken van een succesvolle startup.

Maar hij stelt dat de toekomst van de techniek is in handen van concurrerende nationale belangen. Hij beweert dat China niet zal toestaan dat de tech bedrijven worden overgenomen door buitenlanders zijn, maar China staat de tech bedrijven genoteerd op de AMERIKAANSE beurzen.

Nationalisme kan niet in de toekomst vorm van tech want zoveel tech is onderling verbonden zijn door intellectuele eigendomsrechten en toegang tot markten. Nationalisme is geen business model.

Ik geniet vaak Morozov ‘ s kritiek van de tech-industrie en haar cultuur. Maar in dit geval Morozov is een provocateur met een grote kop die snel stort op een zwak argument en nationalistische retoriek meer passend in de tijd van Koningin Victoria (op PBS — misschien is hij het kijken te veel TV).

Nationalisme in zoeken…

Nationalisme is meer waarschijnlijk te zien in het leveren van belangrijke Internet-diensten zoals search.

Waarom zou een land of economische regio ‘ s laat Google — duizenden kilometers afstand — om invloed en controle van de e-commerce van het bedrijfsleven? Het algoritme van Google is geheim en je kunt nooit zeker zijn van de loyaliteit. Google heeft een boete van miljarden dollars door de Europese Unie voor de promotie van haar eigen diensten boven die van het Europese bedrijfsleven. Zoeken is waar het nationalisme zinvol is.

Protectionisme schilden lokale ondernemers tegen oneerlijke concurrentie uit het buitenland [schaal telt als oneerlijke]. Dit is de reden waarom landen om hun nationale search vak. En in de reclame.

Waarom zou de lokale fish and chip shop besteedt haar geld met een enorme buitenlandse vennootschap duizenden kilometers afstand te bereiken zijn klanten op slechts enkele kilometers afstand?

Elke keer dat Google verandert haar zoekalgoritme het verstoort de honderdduizenden bedrijven. Daarom zullen we ook zien dat we de steden en de stedelijke gebieden te verenigen rond zoeken en reclame. Er is een heleboel goede economische redenen om een eigen internet platform en de diensten lokaal, omdat het zal helpen bij de bescherming van de gemeenschap en de zakelijke dienstverlening van de verborgen agenda ‘ s van de grote AMERIKAANSE internetbedrijven.

In dergelijke scenario ‘ s, nationalisme en regionalisme zou streven om mensen te beschermen tegen de gevaren van het omgaan met de enorme tech reuzen beheersen, zodat vele aspecten van het dagelijkse leven, terwijl nemen geen verantwoordelijkheid voor verstoring van de maatschappij of de economie. Dat zal niet de laatste.

De internet-reuzen zal worden geconfronteerd met een uitdaging uit de nationale en regionale bedrijfsleven die willen controle over hun eigen toekomst. Ze beseffen dat ze bestaan als aparte merken en differentiatie is alles. Wanneer de technologie is een commodity — het enige dat telt is hoe het beste om te gebruiken.

Verwante Onderwerpen:

Overheid

Digitale Transformatie

CXO

Het Internet van Dingen

Innovatie

Enterprise Software

0