Victoria meddelar AU$15m agtech fond på gården sakernas internet

0
33

Noll

Den Viktorianska regeringen har aviserat en AU$15 miljoner i investeringar för att förbättra jordbrukets teknik (agtech) för statens jordbrukare.

En rättegång som kommer att börja i de regioner som omger Maffra, Birchip, Serpentin, och Tatura från 1 juli, under vilken Internet of Things (IoT) nätverk som kommer att vara installerat för jordbrukarna och allmänheten har tillträde, staten, regeringen säger. Finansieringen kommer också att användas för på-gården robotik, trådlösa teknik, bioteknik antagande, och virtuella stängsel.

Hundratals gårdar kommer att ha sensorer och enheter som är installerade för att övervaka och kontrollera gård verksamhet. Data kommer då att laddas upp via noder, gateways och servrar för analys, vilket kommer att göra det möjligt för jordbrukare att se resultatet i realtid.

Regeringen förväntar sig fördelar kommer att ses i mejeri -, korn -, får-och trädgårdssektorn. Det kommer också att hoppas för att förbättra produktivitet, hållbarhet, lönsamhet, samt minska “antagande hinder”, sade det till följd av en brist på uppkoppling, kompetens och kapital. Regeringen sa att det kommer att samråda med näringslivet på leverans av medel.

Läs detta: att Omvandla jordbruket med hjälp av sakernas internet och prediktiv analys

“Victoria är agtech navet i Australien, och med denna investering vi tittar på att vara en världsledande”, sade Minister för Jordbruk Jaala Pulford vid veckans inledande AgTech Toppmötet i Melbourne. “Våra jordbrukare förtjänar det allra bästa verktyg för att få jobbet gjort och digital innovation är kärnan i detta.”

Det ger staten-regeringens satsning på digitala jordbruk till AU$27 miljoner euro, följande AU$12 miljoner på en gård demonstration av IoT som tilldelas statens 2016-17 Budget.

Staten regeringen sagt att det också är att se till regionala samhällen är digitalt ansluten med AU$45 miljoner som Förbinder Regionala Samhällen programmet, som kommer att möjliggöra ett bättre bredband, mobiltäckning runt om i staten. Det har tidigare lovat AU$25 miljoner euro som en del av 2017-18 Budget för bättre bredband och Wi-Fi-täckning.

Förra året investerade staten AU$1 miljon i SproutX, Australiens största agtech innovation hub. SproutX stängt sin AU$10 miljoner agtech riskkapitalfond den här tiden förra året, med stöd från Artesian Venture Partners och pension fund Hostplus.

Navet, som inrättades i och med 2016 och öppnade i Mildura förra månaden, och erbjuder ett co-working space för att stödja jordbruket nystartade företag i regionen. Varje agtech lag antagen till programmet kommer att få AU$40,000 i utbyte mot 8 procent av eget kapital.

Den federala regeringen var förra året som erbjuder AU$60 miljoner i bidrag för att stödja det “smart farming partnerskap” inom AU$1 miljarder Nationella Landcare Program. Det har också pumpas AU$50 miljoner i Mat Smidighet för att hjälpa Australiensiska jordbruk påskynda livsmedelsproduktion och hjälpa till att förbereda för en snabbt accelererande global befolkning.

TIDIGARE OCH RELATERADE TÄCKNING

Sten & Krita partner SproutX för nya ANZ, NAB-stödda agri-fintech nav

Med stöd från ANZ-och NAB -, Sten & Krita har var på väg söderut, samarbetar med SproutX att lansera sin Melbourne-baserade jordbruk och ekonomi, teknik accelerator hub.

Victoria meddelar all-party grupp för AI-utveckling

Victoria har bildat en regering som grupp specifikt för att studera de ekonomiska och sociala konsekvenserna av artificiell intelligens, som bygger på en som bildats i STORBRITANNIEN förra året.

Hur en IoT-sensor är att hjälpa Australiensiska mjölk nå Kina snabbare

Telstra, Peloris, Kinesiska karantän, Sendum, M2M-Anslutning, och flera Australiska mjölkproducenter är att föra färska mejeriprodukter till Kina inom 36 timmar, med företag som använder IoT sensorer för att spåra och temperaturövervakning.

Bosch, KPMG tillbaka agtech start Avkastningen på AU$6,5 m runt

Agtech start Avkastningen har höjt AU$6,5 miljoner i en Serie A-finansiering runda som leds av Bosch, att dess totala investeringen för AU$11,5 miljoner.

Drönare bin och jordbruk robotar skulle kunna lösa brist på pollinatörer och arbetare (TechRepublic)

Israeliska robotics forskare Yael Edan förklarar de projekt som hennes team arbetar på att pollinera växter, skörd paprika och andra jord-arbete.

Drone teknik kan öka jordbrukarnas produktivitet med 500 procent (TechRepublic)

Traktorer, plogar och slåttermaskiner alla känner till utrustning för jordbrukare. Men vad om drönare? DroneDeploy VD Mike Winn säger att tekniken kommer att förändra jordbruket.

Jordbruk för framtiden: Hur ett företag använder sig av big data för att maximera avkastningen och minimera påverkan (TechRepublic)

Foris.io har en mission: att Göra mer produktiva gårdar och skydda miljön samtidigt som man gör det. Med en kombination av hårdvara och maskininlärning från IBM, Foris.io syftar till att förändra det sätt som vi gården.

Relaterade Ämnen:

Australien

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud

0