Varför har Apple rykte tagit en näsa dyk?

0
61

Noll

När ett företag som faller 24 platser i anseende undersökning, man vet att något är fel. Men vad?

Måste läsa: De fem saker som döda din iPhone batteri snabbast

Det är inte bara Apple som drabbats. Google kan också föll tjugo platser, från 8: e till 28: e plats. Behåller topplaceringen återigen är Amazon.

OK, så vad som händer på Apple? Jo, ett par saker att tänka på.

För det första, de metoder för undersökning. Här är vad Reuters hade att säga:

“Undersökningen, som genomförts sedan 1999, undersökta 25,800 AMERIKANSKA vuxna från Dec. 11 Jan. 12 på det rykte de mest synliga företagens varumärken.”

Så, rykte kan översättas till synlighet, vilket i sin tur leder till vad som företag våren till människors sinnen.

John Gerzema, VD Harris Poll, som erbjuds Reuters en möjlig förklaring till varför Apple och Google tankas så svårt:

“Google och Apple, i detta ögonblick, är ett slags i dalarna. Vi är inte riktigt på att själv köra bil ännu. Vi är ännu inte se alla saker i artificiell intelligens att de kommer att göra.”

Det är en intressant idé, men det är inte något som jag kan hålla med om. Efter allt, många av dessa vuxna har köpt nya Apple-maskinvara (Apple säljer en hel del av iPhones vid slutet av varje år), eller kan ha blivit tillfrågade om sina iPhones eller Mac-datorer. Och sista gången jag tittade, massor av människor som fortfarande använder Googles tjänster varje dag.

Jag tror att anledningen till minskningen är mer att göra med brist på buzz och kanske att Apple som varumärke är att vara i skuggan av iPhone. “Apple iPhone” har gett sätt att bara iPhone.” Det samma kan sägas om Google-tjänster. Företaget har kommit i andra hand till produkter.

Det var ingen ände av hype i köra-upp till avtäckningen av iPhone X i September förra året, men jag var förvånad över hur snabbt som surrar bleknat bort i en tråkig hum av lanseringsdatumet. Klistermärke chock, och klyftan mellan lanseringen av iPhone 8 och iPhone X, utan tvekan kastade en dämpare på saker och ting. Medan det är ingen tvekan om att iPhone X har sålt bra, vi fick inte någon av de oftast har från Apples PR-team, som vi skulle ha förväntat sig om det slog rekord.

2017 var också ett ganska dåligt år för Apple-program kvalitet.

Bara under de sista veckorna av året, vi såg både macOS och iOS drabbats av flera uppmärksammade buggar. Och vad värre är att de korrigeringar som Apple tryckte ut — i ett forcerat sätt — själva har orsakat problem.

En allvarligare och mycket dum — root-bugg har upptäckts i macOS plåstret som Apple tryckte ut för rot-bugg bröt fildelning för lite Uppdatering macOS till att 10.13.1 efter installation av rot-patch rullade tillbaka roten bugg patch iOS 11 drabbades av ett datum bugg som orsakade att enheter att krascha när en app som genereras av en anmälan, som tvingar Apple att tidigt släppa iOS 11.2 iOS 11.2 innehöll en HomeKit bugg som bröt fjärråtkomst för delade användare

Och detta är bara ett urval av de buggar som användare har haft att brottas med under de senaste månaderna. Jag har skrivit utförligt om hur det känns som att kvaliteten på mjukvaran som kommer ut ur Apple har försämrats avsevärt de senaste åren.

Nu inte få mig fel, fel händer. Det finns inget sådant som en perfekt kod, och ibland hög profil säkerhetsproblem som kan leda till fläckar knuffas ut som inte är så väl testade som de skulle kunna vara. Men buggar, speciellt med hög synlighet och kära att få en hel del i pressen, kommer att sätta en ding i alla företagets rykte.

Här är vad jag skrev redan i December 2017:

“Apple har fått mycket av sin nuvarande framgång till sina hängivna fans, de människor som skulle svara på Windows eller Android frågor med” du borde köpa Apple, för att saker bara fungerar.’ Splittring som illusion för dessa människor kommer inte att vara bra på lång sikt, vilket är anledningen till att jag tror att Apple behöver ta en ordentlig titt på sig själv i kör fram till 2018 och arbeta ut vad som gått fel och komma på ett sätt att förhindra problem från att hända i framtiden.”

Apple, kanske dags att ta den långa, hård titt på dig själv är här.

Se också:

iPhone-X/8: Trådlös laddning kommer att slitas ut batteriet snabbare än kabel-laddning Är Apple planerar döden av iPhone X: s mest kontroversiella designen? Värsta iOS 11 olägenheter, och hur man rättar till dem för att Få Apple att byta ut din iPhone inte batteriet är ett större problem än det borde vara Hur många iPhones har Apple säljer alla andra? Allt du behöver veta om att ladda din iPhone X eller iPhone 8 iPhone-X/8 bästa funktionen är något som de flesta människor aldrig kommer att komma till användning

Relaterade Ämnen:

iPhone

Hårdvara

Rörlighet

Smartphones

Tabletter

iOS

0