Telstra testen uit kleine cellen op Tasmaanse elektriciteitspalen

0
38

Nul

penn-telstra-small-cell-tasmania.jpg
(Afbeelding: Telstra)

Telstra heeft aangekondigd dat het zal beginnen met een test in Weldborough, Tasmanië, die zal zien dat het monteren van een kleine cel op een TasNetworks stroom paal voor de uitbreiding van haar 4G-dekking.

Indien de test succesvol te zijn, de telco heeft gezegd dat het gebruik TasNetworks polen in plaatsen met inbegrip van Tunnack, Pyengana, Forcett, Adventure Bay, en het Westen van Hobart. Telstra al maakt gebruik van kleine cellen op 17 locaties in Tasmanië, met inbegrip van Taroona, Glendevie, Rotsachtige Kaap, Judbury, St Marys, Lebrina, en Lake Barrington.

Kleine cellen hebben doorgaans een bereik van ongeveer 300 meter.

Telstra CEO Andy Penn zei dekking van het mobiele netwerk heeft veel voordelen voor de regionale gebieden.

“De bouw van een gsm-basisstation kost meestal enkele honderden duizenden dollars, maar kan gemakkelijk oplopen tot AU$1 miljoen en in sommige regionale en afgelegen gebieden vanwege de afstand en het terrein,” zei hij. “Een kleine cel kan ons in staat stellen om mobiele dekking en capaciteit om kleinere gemeenschappen en gebieden waar de bouw van een gsm-basisstation anders zou zijn onrendabel.”

“Uit het ondersteunen van de verkoop van medewerkers in het veld om kleine kunstgalerijen het kunnen maken van een credit card betalingen voor de eerste keer, mobiele connectiviteit is steeds meer en meer van vitaal belang voor de groei van kleine bedrijven en stabiliteit.”

Penn vertelde ZDNet vorige maand de telco was op zoek naar een volledig geïntegreerde 5G-netwerk wanneer het van start volgend jaar.

“We zijn altijd een leider, en we hebben het beste netwerk. We hebben altijd al een leider in technologie en dat zal zo blijven,” zei hij. “Het is één ding om een soort van een vlag in de grond, maar wat belangrijker is, we hebben een geïntegreerde set van 5G-oplossingen voor klanten, en ook zullen we blijven investeren in en ontwikkelen van de mogelijkheden van 4G.

“Want uiteindelijk, terwijl 5G kan worden in de handel verkrijgbaar in 2019, realistisch gezien niet iedereen gaat plots overschakelen naar 5G; er zullen nog veel klanten op 4G als er inderdaad op 3G vandaag.”

Lees ook: MWC 2018: Telstra ‘ s 5G implementatieplan voor 2019

In Mei vorig jaar, Telstra toegevoegd voice diensten op het kleine cellen dankzij voice over LTE.

Vorige maand, Nokia kondigde het had ontwikkeld, een basisstation met een gewicht van minder dan een kilogram, en het zou worden gebruikt om 4G-diensten op de Maan.

Het netwerk is gepland om te worden gebruikt om te communiceren met een paar rovers die zich zal buigen over de Apollo 17 lunar rover. De particulier gefinancierde maan missie is om volgend jaar start op een SpaceX Falcon 9 raket vanaf Cape Canaveral.

“Vodafone testen geeft aan dat het basisstation moet in staat zijn tot het uitzenden van 4G gebruik van de 1800MHz-frequentie band en terug te sturen de allereerste live HD video feed van het oppervlak van de Maan, die zal worden uitgezonden naar een wereldwijd publiek via een deep space link die je verbindt met de PTScientists server in het Mission Control Centre in Berlijn,” Nokia zei op het moment.

Verwante Dekking

Telstra weer op jacht naar een CIO

John Romano laat de telco na een carrière van meer dan een dozijn jaar.

Telstra te verplaatsen NBN klanten one tier achter prime minister

Meer dan 850.000 klanten worden verplaatst naar Telstra is de nieuwe standaard snelheid.

Telstra een wereldwijde leider in 5G: Ericsson CEO

Ericsson CEO Börje Ekholm heeft aangekondigd de telco ‘ s guide to hoe dragers kan het maximaliseren van de opbrengsten tijdens de overgang naar 5G, terwijl het aanroepen van Telstra één van de wereldleiders.

Telstra onthult 5G implementatieplan voor 2019

Australië gevestigde telecommunicatie drager lijkt te bieden 5G naar de grote steden en een aantal regionale gebieden door het einde van 2019.

5G mobiele netwerken: Een cheat sheet (TechRepublic)

Als LTE-netwerken steeds meer verzadigd, exploitanten van mobiele netwerken zijn plannen voor de 5G toekomst. Hier is wat business professionals en mobiele gebruikers moet weten over 5G.

Verwante Onderwerpen:

Australië

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen

0