Telstra testa ut små celler på Tasmanska makt polacker

0
33

Noll

penn-telstra-small-cell-tasmania.jpg
(Bild: Telstra)

Telstra har meddelat att det kommer att börja ett test i Weldborough, Tasmanien som kommer att se det med att montera en liten cell på en TasNetworks power pole att förlänga sitt 4G-täckning.

Ska testa att vara framgångsrik, telco har sagt att det skulle använda TasNetworks stolpar på platser, inklusive Tunnack, Pyengana, Forcett, Äventyr Bay och West Hobart. Telstra redan använder små celler på 17 orter runt Tasmanien, inklusive Taroona, Glendevie, Steniga Udden, Judbury, St Marys, Lebrina, och Sjön Barrington.

Små celler som normalt har en räckvidd på cirka 300 meter.

Telstra VD Andy Penn sa mobil täckning har många fördelar för regionala områden.

“Byggandet av en mobil basstation normalt kostar flera hundra tusen dollar, men kan lätt köra upp till AU$1 miljon plus en del regionala och avlägsna områden på grund av avstånd och terräng”, sade han. “En liten cell kan tillåta oss att leverera mobila täckning och kapacitet till mindre orter och i områden där byggandet av en mobil basstation annars skulle vara olönsamt.”

“Från att stödja försäljningen arbetsstyrkor i fält för att små gallerier att kunna ta kreditkort betalningar för första gången, mobil uppkoppling är på väg att bli mer och mer avgörande för de små företagens tillväxt och stabilitet.”

Penn berättade ZDNet förra månaden telco var ute efter att få en fullt integrerad 5G-nät när den släpps nästa år.

“Vi är alltid en ledare, och vi har de bästa nätverk. Vi har alltid varit ledande i teknik och kommer att fortsätta att vara så”, sade han. “Det är en sak att bara sortera av sätta en flagga i marken, men vad som är mer viktigt är att vi har en integrerad uppsättning av 5G lösningar för kunderna, och även vi kommer att fortsätta att investera i och utveckla den kapacitet för 4G.

“Eftersom det i slutändan, medan 5G kan komma att bli tillgängliga i handeln i och med 2019, realistiskt inte alla kommer att plötsligt växla till 5G, det kommer fortfarande att finnas många kunder på 4G så det är verkligen på 3G idag.”

Läs också: MWC 2018: Telstra 5G rollout plan för 2019

I Maj förra året, Telstra lagt röst tjänster på sina små celler tack vare voice over LTE.

Förra månaden meddelade Nokia att det hade utvecklats en basstation som väger mindre än ett kilo, och det skulle användas för att erbjuda 4G-tjänster på Månen.

Nätverket är tänkt att användas för att kommunicera med ett par rovers som kommer att undersöka Apollo 17 lunar rover. Den privatfinansierade lunar uppdrag är att lansera nästa år på en SpaceX Falcon 9-raket från Cape Canaveral.

“Vodafone tester visar att basenheten ska kunna sända 4G med 1800MHz-frekvensen band och skicka tillbaka den första någonsin live HD video foder av Månens yta, som kommer att sändas ut till en global publik via en deep space länk som knyter samman med PTScientists server i Mission Control Center i Berlin,” Nokia sade på den tiden.

Relaterade Täckning

Telstra återigen på jakt efter en CIO

John Romano lämnar telco efter en karriär av mer än ett dussin år.

Telstra att flytta NBN kunder en grupp bakom premiärminister

Mer än 850 000 kunder ska flyttas till Telstra ny standard hastigheten.

Telstra är en global ledare inom 5G: Ericssons VD

Ericssons VD Börje Ekholm har meddelat telco guide till hur transportörer kan maximera intäkterna under övergången till 5G, samtidigt som de kallar Telstra en av de globala ledarna.

Telstra avslöjar 5G rollout plan för 2019

Australien är etablerade telekommunikation bärare ser ut att ge 5G till större städer och flera regionala områden före utgången av 2019.

5G mobila nätverk: En lathund (TechRepublic)

När LTE-näten blir allt mer mättad, mobila nätoperatörer planerar för 5G framtiden. Här är vad affärsmän och mobila användare behöver veta om 5G.

Relaterade Ämnen:

Australien

Smartphones

Mobila OS

Säkerhet

Hårdvara

Recensioner

0