Serverloze computing, containers zie triple-cijfers per kwartaal groei tussen cloud-gebruikers

0
32

Nul

Vaststelling van containers en serverloze computing-diensten is groeiende in de triple digits kwartaal tot kwartaal. Daarnaast is er bewijs dat de kunstmatige intelligentie en machine learning applicaties zijn snel groeiende onder cloud gebruikers.

cloud-june-2014-usa-midwest-photo-by-joe-mckendrick.jpg
Foto: Joe McKendrick

Dat is het woord van Cloudability, die net vrijgegeven gegevens over de klant goedkeuring patronen in 2017. Gericht op Amazon Web Services klanten, de auteurs van de studie analyseerde gegevens van meer dan 1.500 organisaties, met een oppervlakte van meer dan $2,5 miljard in door te brengen in 2017. De dataset voor deze analyse groter is dan 75 miljard data-punten, drie miljard CPU uur, en op 700 unieke compute resources.

Onder Amazon Web Services-gebruikers, container vaststelling groeide 246 procent tijdens het vierde kwartaal van 2017, en 206 procent in het kwartaal daarvoor. Cloud klanten zijn die te Kubernetes, met een 70% aandeel van de container orchestration oplossingen. Dit is een stijging van 45 procent in het eerste kwartaal. Apache Mesos was de tweede gerangschikte van de motor bij 25 procent; echter, dit aandeel is lager dan 45 procent aan het begin van het jaar.

Er is ook enorme groei bij de vaststelling van de serverloze computing bij cloud gebruikers. In het vierde kwartaal van 2017, serverloze vaststelling groeide door 667 procent onder de sites bijgehouden, het onderzoek van de auteurs melden. Dit is een stijging van 321 procent in het kwartaal ervoor. “Serverloze blijft aantrekkelijk voor organisaties, omdat het niet vereist dat het management van de infrastructuur,” de auteurs van het rapport observeren. “Als bedrijven migreren steeds meer naar de cloud en ga verder met het bouwen van cloud-native architecturen, denken we dat het tempo van de serverloze goedkeuring zal ook blijven groeien.”

De auteurs van de studie keek ook naar cloud CPU verbruik om conclusies te trekken over hoe mensen het implementeren van cloud power. De dominantie van de algemene werkbelasting (in loondienst 43 procent van de tijd) toont aan dat de meeste organisaties beginnen met hun cloud-reis door het verplaatsen van de ontwikkeling en testen van workloads, meestal geconfigureerd als standaard exemplaren.

Met de toegenomen toepassing van prestatie-eisen, het uur van de Cpu ‘ s verbruikt steeg met 85 procent ten opzichte van het vorig jaar, ze staat. “Gezien de recente upticks in kunstmatige intelligentie en machine learning-toepassingen,verwachten we dat deze trend zich zal doorzetten,” ze staat.

Als bewijs van de mogelijke invoering van resource-intensieve diensten voor AI en machine learning, blijkt uit de studie. “De groeicijfers voor hoge I/O-exemplaren laten zien dat klanten steeds meer de implementatie van productie-schaal databases in de cloud. Ook zijn We beginnen te zien het begin van hoge-GPU bijvoorbeeld adoptie, meestal leveraged voor AI/machine learning verwerking” — een groeiende trend in 2018.

Enterprise cloud consumenten zijn ook steeds meer waar voor hun geld, blijkt uit de studie. “CPU Uur groeide 84%, terwijl de uitgaven groeiden met slechts 35%. Als meer en meer organisaties steeds doorgaan met het invoeren van cloud, cloud constructies, zoals Gereserveerde Exemplaren en Spot Gevallen zijn bedrijven helpen te verminderen besteden.”

Verwante Onderwerpen:

Amazon

Cloud

CXO

Digitale Transformatie

Innovatie

Cloud TV

0