Naast de Chinese sectoren doelwit van Trump tarieven kunnen worden tech en telecom

0
37

Nul

De AMERIKAANSE President Donald Trump ‘ s beheer is het zoeken naar het opleggen van tarieven op $60 miljard van de Chinese invoer en zal zich richten op de technologie-en telecommunicatiesector, op basis van twee personen die hebben de zaak besproken met de administratie.

Een derde bron zei de tarieven, in verband met een “Sectie 301” intellectueel eigendom onderzoek in het kader van de 1974 ONS Handel te Handelen, dat begon in augustus vorig jaar zou komen “in de zeer nabije toekomst”.

Terwijl de tarieven zouden vooral gericht op informatie-technologie, consumenten-elektronica en telecommunicatie, ze kan veel breder worden en de lijst kan uiteindelijk tot 100 producten.

Washington is gericht op Chinese hoog-technologische bedrijven om hen te straffen voor China ‘ s investeringen beleid dat effectief ONS dwingen bedrijven om hun technologie geheimen in ruil voor toestemming om te opereren in het land, samen met andere beschuldigingen van diefstal van intellectueel eigendom.

China loopt een $375 miljard overschot op de handelsbalans met de Verenigde Staten en als President Xi Xinping top-economisch adviseur bezocht Washington onlangs, de administratie drukte hem om te komen met een manier van vermindering van dat aantal.

Trump kwam office op een protectionistische agenda en zijn eerste optreden als voorzitter van de raad was om te trekken van de Verenigde Staten van de 14-natie Trans-Pacific Partnership (TPP).

“Naast verwerpen en bewerking is mislukt handelsovereenkomsten, de Verenigde Staten zal kraken naar beneden op de landen die het schenden van handelsovereenkomsten en de schade die de Amerikaanse arbeiders in het proces … Door te vechten voor een eerlijke, maar moeilijke handelsovereenkomsten, brengen we banen terug naar de kusten van Amerika, verhoging van lonen, en steun ONS in de productie van,” de regering zei in januari 2017.

Zie ook: Broadcom Qualcomm ging van kwaad tot erger te Troeven: De hele smerige saga

Vorige week, de overige 11 landen betrokken bij het TPP duwde vooruit en de ondertekening van het akkoord nu aangeduid TPP 11.

De Amerikaanse president heeft besprekingen begonnen om opnieuw te onderhandelen over de North American Free Trade Agreement (NAFTA) en het meest recent opgelegde tarieven op staal en aluminium invoer.

Terwijl de tarieven op staal en aluminium, heeft vorige week aangekondigd door Trump, worden gezien als relatief onbelangrijk in termen van import en export, verhuist naar China doel het risico van een directe en agressieve reactie van Beijing.

In de afgelopen maanden, de Verenigde Staten steeds meer in zijn retoriek tegen China, met name op het gebied van technologie.

In februari, het hoofd van de CIA, FBI, NSA, en de directeur van de national intelligence aan de Senaat Intelligence Committee aanbevolen-Amerikanen gebruik geen producten van Huawei en ZTE.

“We zijn diep bezorgd over de risico’ s van het toestaan van elke onderneming of entiteit die is verplicht om buitenlandse regeringen, die niet delen in onze waarden te krijgen posities van macht in onze telecommunicatie netwerken,” FBI-Directeur Christopher Wray zei op het moment. “Dat biedt de capaciteit om druk uit te oefenen of de controle over de telecommunicatie-infrastructuur. Het biedt de capaciteit om kwaadwillig wijzigen of informatie te stelen. En het biedt de capaciteit om het gedrag onopgemerkt spionage.”

Aan het begin van de week, Trump een geplaatste order zinken Broadcom de voorgenomen overname van Qualcomm, te zeggen dat er “geloofwaardig bewijs” de deal zou schadelijk zijn voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten.

De afgelopen week heeft de Commissie voor de Buitenlandse Investeringen in de Verenigde Staten zei dat als Broadcom is geslaagd in zijn plannen, het zou kunnen verzwakken, Qualcomm en laat China hebben meer invloed op normen zoals 5G.

De $117 miljard deal zou zijn geweest van de grootste deal ooit in de technologie sector.

Aan het begin van het jaar, Apple overgedragen op de werking van de iCloud-voorzieningen op het vasteland van China naar Guizhou-Cloud en Big Data de Ontwikkeling van de Industrie, eigendom van de Guizhou provinciale overheid in het zuiden van China.

Apple China geschroeid een memorandum of understanding met Guizhou provinciale regering in juli 2017, die zag ook eens te werken met een $1 miljard datacenter in de provincie. Het bedrijf zei dat opslaan van gegevens op een lokale computer verbeteren van de snelheid en de betrouwbaarheid van de dienstverlening. iCloud-accounts die zijn geregistreerd buiten het vasteland van China zal niet worden beïnvloed.

Met AAP

Verwante Dekking

Donald Trump blokken Broadcom bod voor Qualcomm Broadcom Qualcomm ging van kwaad tot erger te Troeven: De hele smerige saga Paranoia zal ons vernietigen: Waarom Chinese tech is niet bespioneren Amerikanen TPP 11 te voeren in Australië voor het einde van het jaar China pieken vooruit in 5G, terwijl de VS achter (TechRepublic) Beijing om te bouwen van $2 miljard research park als China races naar wereld dominantie in AI (TechRepublic) Hoe China werd een cybersecurity powerhouse (TechRepublic)

order.jpg

Verwante Onderwerpen:

China

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen

0