Mars säkerhetsuppdateringar expandera Härdsmälta-Spectre skydd för Windows

0
37

Noll

Video: Microsoft parerar gruv-malware attack

Den långa, långsamma processen av att fixa mer än en miljard Datorer i världen mot Härdsmälta och Spectre attacker fortsatte idag med Microsofts släpp av ett urval av programfixar för flera Windows-versioner samt en utökad utgåva av Intel uppdateringar mikrokod.

Dagens Patch tisdag versionen innehåller säkerhetsuppdateringar för att försvara sig mot Härdsmälta sårbarhet på Datorer som kör x86-versioner av Windows 7 och Windows 8.1. Med dessa uppdateringar, alla som för närvarande stöds är Windows-versioner nu har försvar mot denna sårbarhet.

För enheter som kör Windows 10, dagens säkerhets-uppdateringar också ta bort antivirus kompatibilitet in som hade blockerat tidigare kumulativa säkerhetsuppdateringar. I en följeslagare blogginlägg, Microsoft påpekas att det kommer att fortsätta att blockera uppdateringar på Datorer som kör antivirus förare som är kända för att ha kompatibilitetsproblem.

I en separat men i samband utgåvan, Microsoft meddelat att det är väsentligt att utöka antalet Intel-validerad uppdateringar mikrokod det gör tillgängliga via Microsoft Catalog webbplats. Den nya uppdateringar mildra mot Spectre Variant 2 (CVE 2017-5715) och gäller för en bred uppsättning av Skylake, Kaby Sjön, och Kaffe Sjön Intel-processorer.

Läs också: Intels nya Spectre fix: Skylake, Kaby Sjön, Eller Sjön chips få stabil mikrokod

Hela listan av firmware-uppdateringar är tillgängliga i “KB4090007: Intel uppdateringar mikrokod.” Som med den första omgången av uppdateringar som släppts för flera veckor sedan, dessa nya uppdateringar ska laddas ned separat och kan bara installeras på datorer som kör Windows version 10 1709 (Hösten Skaparna Uppdatering) & Windows Server version 1709 (Server Core).

Förutom att installera uppdateringar mikrokod, komplett skydd kräver ändringar i Windows-registret, som beskrivs i ett par av tekniska artiklar, som täcker Windows client och Windows Server utgåvor.

Microsoft säger att det planer på att fortsätta att utfärda programvara och uppdateringar mikrokod som de blir tillgängliga, vilket innebär att DET kommer att chefer behöver för att ständigt övervaka deras sårbarhet för dessa attacker för månader eller år framöver.

Tidigare och relaterade täckning

Intels Spectre fix för Broadwell och Haswell marker har äntligen landat

Marker som utlöste Intels återkallande av mikrokod för Spectre Variant 2 attack nu har stabil åtgärdas.

Första Intel, nu AMD står också inför flera grupptalan passar över Spectre attacker

Kunder anklaga chip tillverkare av laddning högre priser för en felaktig produkt.

Relaterade Ämnen:

Hårdvara

Cloud

Big Data Analytics

Innovation

Tech och Arbete

Samarbete

0