Het vervoer voor de NSW verliest Opaal tracking geval

0
37

Nul

Een NSW-tribunaal heeft aangetoond dat de staat Opaal kaart, een contactloze smart card die u gebruikt op het openbaar vervoer in de staat, inbreuken op de privacy van de gepensioneerden.

Een juridische zaak werd naar voren gebracht tegen het Vervoer voor de NSW (TfNSW) door Nigel Wateren van de Australische Privacy Foundation in 2016, die wilde de mogelijkheid om te reizen anoniem. Wateren gesteld dat als een gebruiker van een gold Opal-kaart, moet hij de mogelijkheid hebben om te reizen met de kaart zonder zijn bewegingen wordt gekoppeld aan zijn identiteit.

In tegenstelling tot de standaard Volwassen Opaal kaarten, het is verplicht voor de gebruikers van de gold Opal voor gepensioneerden en zilver Opal voor concessies worden online geregistreerd en hebben hun kaart gekoppeld aan identificeerbare informatie, zoals naam en adres. TfNSW gezegd dat dit de beslissing is gemaakt om te helpen bij het beheren van gevallen van mensen die op frauduleuze wijze aanspraak maken op een concessie.

Na twee jaar, zuid-holland Burgerlijke en de Administratieve rechter (NCAT) oordeelde in het voordeel van de Wateren in de laatste maand, zeggende: het ontwerp van de Opaal card systeem inbreuken op de privacy van de verplichtingen van de NSW wet. Het overeengekomen reisinformatie redelijkerwijs niet noodzakelijk is en dat de Opaal kaart gebruikers hebben de optie van het gebruik van een niet-geregistreerde kaart.

NCAT ook wees in de richting van Queensland, Victoria, en Hong Kong ticketing systemen als middel voor NSW om ervoor te zorgen dat de Opaal systeem in overeenstemming is met de staat van de Privacy en de Bescherming van persoonsgegevens (PPIP) Act 1998.

“Dit is een grote overwinning voor de privacy rechten in NSW,” zei Wateren. “Het is duidelijk legt de lat voor alle NSW overheid toe te passen ‘privacy by design’ beginselen van complexe, nieuwe data-gestuurde systemen.”

De Australische Privacy Foundation heeft nu opgeroepen op Vervoer voor de NSW te verbreken details over de identiteit van reizen records”, zodat alle bewoners in zuid-holland hebben hun privacy rechten gerespecteerd”.

“Je mag niet te maken met zijn potentieel bespioneerd als u op reis gaat, alleen maar omdat u controleren of u in aanmerking komt voor een concessie,” zei David Vaile, voorzitter van de stichting.

Opaal vereist pendelaars naar “tik op” bij het begin van een reis met bus, trein, light rail, ferry, en ‘tap-off” wanneer ze hun bestemming bereiken op diensten in Sydney en de omliggende voorsteden.

Geregistreerd Opaal kaarten zorgen voor een “activiteit verklaring” dat geeft reizen gegevens, inclusief de locatie en top-up bedragen over de laatste 18 maanden. TfNSW zegt op haar website dat dit wordt gebruikt om te controleren of de gebruiker travel geschiedenis en controleer de zakelijke reizen van de geschiedenis “voor fiscale doeleinden”.

Het vervoer voor de NSW is eerder gepubliceerd Opaal card travel data, en dat geopenbaard is in Mei 2015 dat het overgedragen gegevens van de klant aan de NSW Politie en het Departement van Immigratie.

De NCAT uitspraak zou een grote impact hebben op de manier waarop een organisatie persoonsgegevens verzamelt en gebruikt, vooral in de “age of big data”, aldus Salinger Privacy Anna Johnston.

“Wanneer de GDPR begint in Mei, organisaties die hun goederen of diensten aan (of monitor het gedrag van) mensen in de Europese Unie worden onderworpen aan een bijgewerkt privacy-wet die vereist dat organisaties om de praktijk van ‘privacy by design’, zei ze.

“Veel van de waarde van big data is gebouwd op onze digitale broodkruimels — de digitale sporen die we achterlaten als we over onze dag-tot-dag-activiteiten, zoals het reizen naar het werk, de aankoop van goederen, het gebruik van sociale media of het afzoeken van het web.

“Maar als een organisatie niet over een deugdelijke reden voor het verzamelen van die broodkruimels — met andere woorden, als het verzamelen van onze gegevens is niet redelijkerwijs nodig voor het primaire doel waarvoor we waren te verhandelen in de eerste plaats (het krijgen van een bus, het kopen van een paar schoenen, chatten met onze vrienden op Facebook) — dan is het misschien niet in staat zijn om wettig te verzamelen.”

Lees ook: Hoe Europa ‘ s GDPR zal van invloed zijn op de Australische organisaties

TfNSW is ook verwikkeld in een juridische strijd met een biohacker genoemd Meow-Ludo Disco Gamma-Miauw-Miauw. In 2017, Meow Meow-ingesloten de chip van een Opaal kaart in zijn hand, zodat hij kon zwaaien zijn hand een tarief te betalen.

Knoeien met de kaart inbreuk op de gebruiksvoorwaarden, echter, en het Vervoer voor de NSW gedeactiveerd account. Meow Meow-is de volgende het hofdatum is deze vrijdag.

VORIGE EN AANVERWANTE DEKKING

Zuid-holland strekt zich uit contactloze reizen voor American Express kaarthouders

Visa en American Express-klanten kunnen gebruik maken van hun creditcard ‘kraan aan en uit’ Sydney Ferries en de L1 Dulwich Hill Light Rail in plaats van een Opaal kaart.

Credit card en smartphone betalingen te stellen voor de Australische metro vervoer

Pendelaars in het hele land kunnen binnenkort betalen via credit cards en smartphones, met een vlaag van mededelingen worden gedaan over het weekend.

Openloop aangeprezen als oplossing naar Sydney Opaal ellende

Pendelaars in Sydney kunt kijken vooruit te betalen met hun eigen bankrekening, in plaats van Opaal, betalingen industrie veteraan heeft beweerd.

NSW regering releases Sydney openbaar vervoer dataset

De staat van de vervoersautoriteit heeft gepubliceerd een twee weken durende momentopname van de gegevens die worden opgehaald uit de Opaal smartcard ticketing systeem.

DIY genetische manipulatie is het punt te ontploffen (TechRepublic)

Het implanteren van RFID-chips onder je huid is zo 2017. Het aanpassen van uw eigen DNA is waar het op nu, en de ethische vragen zijn slechts het begin worden gevraagd.

Verwante Onderwerpen:

Australië

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen

0