Googles DoubleClick strömavbrott bör tvinga marknadsförare att ställa några svåra frågor

0
73

Noll

doubleclick-outage.png

Googles kontroll av annonsen stack är det inte optimalt, men när DoubleClick är tillförlitligheten inte publicister ” beroende på sökandet jätten blir alltför uppenbara.

På tisdag, DoubleClick var hit med ett strömavbrott som saktade webbsidor och träffa förlag ” visa annonsintäkter. Gråt inte för att Google ändå. Googles lösning råd att förlagen var i princip för att begränsa spårning och vidarekoppla marknadsföring för textannonser. Gee, tack tack tack. Mer än några annonskampanjer var helt enkelt stänga av.

Detta strömavbrottet startade vid 8 am PDT och sträckte in på kvällen. Det är fortfarande inte helt klart vad som orsakade detta “oväntade beteende.” På Twitter, några marknadsförare noteras att reklambyråer och marknadsförare var mindre nöjd med. Men ingen frågade för att göra varor…ännu.

Eftersom dessa kampanjer runt om på Nätet var tvungen att pausas, blev det tydligt att företag måste kräva mer öppenhet från DoubleClick. Här är varför:

    DoubleClick är den dominerande display-annons som tjänstgör som plattform och det inte finns andra alternativ.Google är en monopolliknande med DoubleClick och redan kämpar för publicister får slog i huvudet igen.Annonsen stack på Nätet är integrerat så DoubleClick tillförlitlighet elände är tillräckligt för att göra webbplatser krypa.Google har med rätta varit inriktad på mobila och dess kärna sök annons verksamhet. Denna verklighet gör att man undrar hur mycket Google har investerat i DoubleClick under åren.Öppenhet var så-så i bästa fall. Visst, Google har uppdaterat sin instrumentpaneler och erbjöd lite av en detalj, men en 11 på morgonen uppdatering bör erbjuda lite mer än att säga: det kommer att vara en uppdatering av 8 p.m.

Google i slutändan sagt att det löst sin DoubleClick frågor med följande uppdatering:

Problemet med DoubleClick Search bör lösas. Vi ber om ursäkt för denna olägenhet och tackar för ditt tålamod och fortsatt stöd. Du kan lita på att systemets tillförlitlighet är av högsta prioritet hos Google, och vi gör kontinuerliga förbättringar för att göra våra system bättre.

På grund av en bugg i DoubleClick, som vi inte kunde spåra och spela in några annonsvisningar, klick och omvandlingar för en period om 13 Mars (EDT). Vissa omdirigeringar också fungerade inte som avsett. För kunder som länk deras DoubleClick och Google Analytics och Google Analytics 360) redovisning, påverkade händelser kanske inte har registrerats.

För att minska problemet, vi kort paus för omvandlingsspårning och automatisk budgivning på DoubleClick Search, och vissa bjuder på DoubleClick Bid Manager.

Vi har åtgärdat felet och kommer att fortsätta att följa under de kommande dagarna.

Marknadsförare behöver för att be om Doubleclicks systemets tillförlitlighet. Efter allt, det har varit en tuff månad för DoubleClick for Publishers. Tänk att DoubleClick for Publishers har haft problem med tjänsten följande dagar, enligt Googles ad status dashboard:

13 mars.7 mars.6 mars.2 mars.Den 1 mars.

Dessa frågor är oacceptabelt kommer från ett företag som kör Google Cloud Platform och platser företag på redundans och driftsäkerhet.

Naturligtvis, Google har lite tid att lösa sina DoubleClick problem med tjänsten. Där finns marknadsförare kommer att gå?

Relaterade Ämnen:

Google

Cloud

Big Data Analytics

Innovation

Tech och Arbete

Samarbete

0