Den britiske regering pumper £95 millioner i fiber bredbånd til udvalgte områder

0
38

Nul

UK Houses of Parliament
Foto: Jack Schofield

Den BRITISKE Foråret Budget i prisen £95 millioner til at hjælpe med at gennemføre gigabit-hastighed “fuld fibre” bredbånd til 13 lokale områder fra Armagh til Wolverhampton. Dette skulle betyde, at flere brugere få fibre-to-the-lokaler (FTTP) snarere end til den nærmeste street cabinet (FTTC), der er langt mere udbredt i STORBRITANNIEN.

Det er ikke nye penge. £95m er halvdelen af £190m Lokale Fuld Fiber-Netværket (LFFN) Challenge Fund, som blev annonceret i Efteråret 2017 budget. Den LFFN Udfordring Fonden er en triviel del af £31 mia Nationale Produktivitet investeringsfond, som regeringen siger, er “med henblik på at forbedre produktiviteten, som er nøglen til at hæve levestandarden”.

Udbydere vil være i stand til at byde på for de resterende £95m denne sommer.

Den første bølge af projekter, der dækker Armagh City, Belfast, Blackpool, Cambridgeshire, Cardiff, Coventry, Højland, London, Manchester, Mid-Sussex, North Yorkshire, Portsmouth og Wolverhampton.

Manchester er den store vinder, med £23.8 m, efterfulgt af NYNet i North Yorkshire (£15.1 m), Belfast (£11.5 m) og London (£8,5 m). Som med bredbånd hastigheder, disse er “op til” – numre, og ikke nødvendigvis hvad de ansøgere vil få.

Regeringen siger, at succesfulde projekter kan nævnes:

* Brug af hospitaler, sundhedscentre og GP-operationer som “anker lejere” – giver en fuld-fibre “hub”, som de omkringliggende boliger og virksomheder kan så også være forbundet til.

* Opgradering af skoler, biblioteker og beredskab bygninger til gigabit-stand fuld fiber-forbindelser.

* Strategisk genanvendelse af eksisterende infrastruktur, så fuld af fibre til at blive rullet ud på en brøkdel af hvad det ellers ville koste.

* Oprettelse af “fiber pigge” langs større transportruter og offentlige bygge-netværk. Disse forlænge en leverandør fibre fodaftryk, ved at gøre fuld fiber-forbindelser mere til rådighed til de omkringliggende boliger og virksomheder.

Det forenede KONGERIGE er en håbløs efternøler på at installere FTTP. Faktisk er situationen så grotesk, at det forenede KONGERIGE ikke selv gøre sidste års globale ranking liste, der offentliggøres af FTTH Council Europe, som kræver, at en 1 procent minimum vedtagelse sats. Avancerede lande som Sverige, Letland og Litauen har mere end 40 procent i stand til at få fiber til hjem eller bygning. Rusland, Rumænien, Bulgarien og Portugal, der alle scorer mere end 25 procent.

Det er usandsynligt, at nogen virkelig mener £190m kommer til at gøre en væsentlig forskel for UK ‘ s konkurrencemæssige position, som kan blive kritisk efter Brexit. Men regeringen bruger store summer på hvide elefanter som HS2 rail link til Birmingham (£55.7 bn), Hinkley Point C-nuclear power station (£18 milliarder euro), fire Trident ubåde (£31bn) og så videre.

At finde £7.5 mia eller selv £15 mia til at omdanne STORBRITANNIEN bredbånd er naturligvis ude af spørgsmålet. (Se: Hvorfor HS2 ikke FTTH? Det forenede KONGERIGE er udgifter £42.6 bn på skinner, i stedet for optiske fibre)

Relaterede Emner:

Netværk

Det Forenede Kongerige

EU

Sikkerhed

Innovation

CXO

0