Brittiska regeringen pumpar £95 miljoner till fiber-bredband för utvalda områden

0
45

Noll

UK Houses of Parliament
Foto: Jack Schofield

STORBRITANNIEN är Vår Budget ingår £95 miljoner för att hjälpa till att genomföra gigabit-hastighet “full fiber” bredband i 13 lokala områden från Armagh till Wolverhampton. Detta bör innebära att fler användare får fiber-to-the-lokaler (FTTP) snarare än till den närmaste gatan skåp (FTTC), vilket är betydligt vanligare i STORBRITANNIEN.

Detta är inte nya pengar. £95m är hälften av £190 Lokala fibernät (LFFN) Challenge Fund, som tillkännagavs under Hösten 2017 budget. Den LFFN Challenge Fund är en trivial del av £31 miljarder Nationella Produktivitet investeringsfonden, som regeringen säger är “som syftar till att förbättra produktivitet, vilket är nyckeln till att höja levnadsstandarden”.

Tjänsteleverantörer kommer att kunna bjuda på resterande £95m i sommar.

Den första vågen av projekt som omfattar Staden Armagh, Belfast, Blackpool, Cambridgeshire, Cardiff, Coventry, Highlands, London, Manchester, i Mitten av Sussex, North Yorkshire, Portsmouth och Southampton.

Manchester är den stora vinnaren, med £23,8 msek, följt av NYNet i North Yorkshire (£15.1 m), Belfast (£11.5 m) och London (£8,5 m). Som med bredband, detta är “upp till” – nummer, inte nödvändigtvis vad den sökande kommer att få.

Regeringen säger att de framgångsrika projekten är:

* Med hjälp av sjukhus, vårdcentraler och GP operationer som “ankare hyresgäster” – som ger en full-fiber “hub” som omgivande bostäder och företag kan då också vara ansluten till.

* Uppgradering av skolor, bibliotek och räddningsinsatser byggnader till gigabit-kapacitet full fiber-anslutningar.

* Strategiska nytt purposing av befintlig infrastruktur, så att full fiber rullas ut till en bråkdel av vad det annars skulle kosta.

* Skapa “fiber ryggar” längs större trafikleder och allmänna bygga nätverk. Det kan handla om att en leverantör fiber yta, vilket gör full fiberanslutningar mer tillgänglig för omgivande bostäder och företag.

STORBRITANNIEN är en hopplös sölig på att installera FTTP. Faktum är att situationen är så förfärligt att STORBRITANNIEN inte ens göra förra årets globala ranking listan som publiceras av FTTH Council Europe, som kräver minst 1% antagande. Avancerade länder som Sverige, Lettland och Litauen har mer än 40 procent möjlighet att få fiber till hem eller en byggnad. Ryssland, Rumänien, Bulgarien och Portugal poäng mer än 25 procent.

Det är osannolikt att någon på allvar tror £190 kommer att göra en betydande skillnad för STORBRITANNIENS ställning, som kan bli avgörande efter Brexit. Men regeringen satsar stora summor på vita elefanter som HS2 rail link till Birmingham (£55.7 miljarder euro), Hinkley Point C nuclear power station (£18 miljarder), fyra Trident-ubåtar (£31 miljarder) och så vidare.

Hitta £7.5 miljarder eller ännu £15 miljarder kronor för att förvandla STORBRITANNIEN bredband är naturligtvis uteslutet. (Se: Varför HS2 inte FTTH? STORBRITANNIEN är utgifterna £42.6 miljarder på räls i stället för optiska fibrer)

Relaterade Ämnen:

Nätverk

Förenade Kungariket

EU

Säkerhet

Innovation

CXO

0