Australier som används bitcoin för att betala AU$50k-värde av falska ATO skatteskulder 2017

0
40

Noll

Australian Taxation Office (ATO) har utfärdat en varning, att be allmänheten att fela på sidan av försiktighet när det gäller den svårfångade cryptocurrency utrymme, efter det visade över AU$50,000 betalades via bitcoin för att bedragare förra året hävdar falska ATO skatteskulder.

“Cryptocurrency verkar i en virtuell värld, och när bedragare ta emot betalning, det är nästan omöjligt att få det tillbaka”, Biträdande Kommissarie Kath Anderson sade i ett uttalande.

“Bedragare är att ständigt anpassa sina metoder för att maximera sina chanser att plocka din ficka. Tyvärr var det oundvikligt att en bedragare skulle rikta cryptocurrency med tanke på dess nuvarande popularitet och anonymitet.”

Som ATO inte har insyn över vad cryptocurrency ägs av skattebetalarna — Austrac bara nyligen fått godkännande av lagstiftare att övervaka digital valuta för anti-penningtvätt-det är oklart varför de i innehav av bitcoin trodde beskattning kontor skulle kräva att betala via icke-Australiska dollar för en individuell skuld.

Tal vid APAC Blockchain Konferensen i Melbourne på tisdag, Skugga Minister för Digital Ekonomi och Skugga arbetsmarknads-Tjänster, Deltagande i arbetslivet och Framtida Arbete Ed Husic sade bitcoin berggrund — blockchain — är allt oftare att fånga ögat av regeringar.

“Jag är medveten om det har sagts av många människor som blockchain idag är internets motsvarighet till 1993, så att spekulera om framtiden form av reglering på denna punkt är inte bra,” Husic sagt. “Men jag skulle säga att en investering i kunskaper och öka medvetenheten om och förståelsen av regeringen.”

Måste läsa: Den riskfyllda verksamhet i Bitcoin: Hög profil cryptocurrency katastrofer av 2017

Enligt Husic, det finns två breda vägar regeringen kan vidta när det gäller att cryptocurrencies och blockchain konceptet som helhet, den första är via de tycker om CSIRO att tillämpa det på ett visst sätt för att testa möjligheten av vissa resultat före med tanke på en bredare tillämpning.

“De andra kommer att se att regeringen samarbetar aktivt med blockchain champions”, sade han till ett rum av människor som har betalt för att delta i en blockchain konferens.

“Men begreppet en plattform som samlar blockchain gemenskapen och regeringen, för att hjälpa till att påskynda tillämpningen av denna teknik inom regeringen, är något som regeringen bör tänka om, ännu bättre, som handlar om nu.

“Jag tror att regeringen kommer att omfamna blockchain så småningom på grund av den potential den har för goda allmänna resultat.”

I avslutade sitt tal, Husic sade blockchain har potential att göra alla typer av tjänster och transaktioner som är mer prisvärt, och föra samman individer som har varit på marginaler i den globala ekonomin.

“Jag är optimistisk om möjligheterna att blockchain särskilt i Australien,” tillade han. “Vi behöver färdigheter för många inom vårt breda befolkningen om vi vill leda världen.”

RELATERADE TÄCKNING

Commonwealth Bank att leverera “världens första” för utfärdande av en obligation på blockchainAustralian Reserve Bank öppen för digital valuta men etiketter Bitcoin hype ‘spekulativ mani’ASX väljer blockchain för SCHACK ersätter systemRansomware: Varför skurkarna är dikning bitcoin och vart de är på väg nextAustrac blir den rättsliga nicka för att övervaka Bitcoin, Ethereum exchangesHundreds av Bitcoin-mining servrar stulen i Isländska heistBlockchain utveckling i Australien övervakas av åtta föreskrivande bodiesWindows 10 varning: se upp personal plantering cryptominers på arbetet system, säger MicrosoftNSW statligt finansierade initiativ ser eleverna får Eter som “lojalitet” rewardBureau av Meteorologi personal ifrågasatt av AFP över cryptocurrency mining: ReportAustralian finansiella sektorn inte är lika angelägen om att blockchain som hype föreslår: GartnerHouse Reps kommittén funderar beskattning på blockchainWhy fler företag kommer att satsa på Bitcoin 2018 (TechRepublic)Fem stora myter om Bitcoin blockchain (TechRepublic)

Relaterade Ämnen:

Australien

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter

0