Laatste kans om een Bombe in de UK ‘ s National Museum of Computing

0
37

Nul

Part of the Bombe

Een deel van de Bombe electro-mechanische machine in Bletchley Park.

Foto: Jack Schofield

De deadline voor het National Museum of Computing is crowd-funding beroep £50.000 afloopt in een paar uur, om 9.30 uur op dinsdag 13 Maart. Last-minute donaties zijn welkom, al zal het geld ook als er een tekort is.

De door vrijwilligers gerunde museum, dat is gevestigd in Bletchley Park, heeft het geld nodig om het huis van een reconstructie van de electro-mechanische Turing-Welchman Bombe, die bijgestaan Wereldoorlog II codebrekers voordat Colossus werd ontwikkeld. Ontworpen door Alan Turing en verfijnd door Gordon Welchman, de Bombe was gebruikt om de dagelijkse instellingen van de Enigma-machines.

De Bombe is in Bletchley Park voor enige tijd, maar heeft behoefte aan een nieuw huis. Het National Museum of Computing wil installeren in een nieuwe galerie naast de gereconstrueerde Colossus in Blok H. Het museum zegt dat dit gepaard zal gaan met het verwijderen van een muur en het plafond, het installeren van nieuwe vloeren, kracht en verlichting, de verhuizing van de bestaande tentoonstellingen, de bouw van een nieuwe Bombe winkel en kantoor, plus het maken van alle noodzakelijke interpretatieve en display materialen voor het publiek te zien in de werken Bombe reconstructie”.

Het bewegen volgt de onderhandelingen tussen de drie charitable trusts betrokken: De Bletchley Park Trust (BPT), de Turing Welchman Bombe Opbouwen van Vertrouwen (TWBRT) en Het National Museum of Computing (TNMOC).

De Bletchley Park Trust, die loopt van het huis en de meeste van de oorspronkelijke site, is de lancering van een speciale tentoonstelling, De Bombe van de Doorbraak, in de Hut 11A op 24 Maart. Het zegt:

Het was de bedoeling dat de Bombe Rebuild moet worden gevestigd in de Hut 11A, een origineel gebouw dat de Bombe machines werden ondergebracht in tijdens de oorlog, waardoor bezoekers te zien die binnen een nauwkeurige historische context.

Praat over de jaren hebben niet geleid tot een voor beide partijen bevredigende overeenkomst tussen de twee trusts en TWBRT hebben besloten om te verhuizen van hun tentoonstellingen van Het National Museum of Computing. BPT volledig respecteert dit besluit en is in gesprek met TWBRT te zorgen voor een soepele overgang naar hun nieuwe huis.

John Harper, voorzitter van TWBRT, zei in een verklaring: “Na een zorgvuldige afweging van de opties, TWBRT Trustees benaderd Het National Museum of Computing, die is overeengekomen voor het hosten van de Bombe vertonen. We zijn erg blij met deze oplossing en zijn blij met de kans om deel uit te maken van de totale attractie in Bletchley Park. Wij danken de Bletchley Park Trust voor hun samenwerking van de afgelopen jaren en zijn blij dat het verhaal van de Bombe zullen zeer veel een deel van het verhaal dat het vertelt.”

Een van de voordelen van het verplaatsen, volgens Andrew Herbert, de voorzitter van TNMOC, is de “zeer sterke synergie van de complementaire vaardigheden van de Bombe en Colossus teams van vrijwilligers.

De verhuizing betekent een sprong van het geloof, omdat TNMOC ontvangt geen VERZENDING van de overheid, en het heeft te betalen BPT sommige £100.000 per jaar te huur Blok H. is Het niet eens een Heritage Lottery financiering, hoewel de BPT ontvangen £8 miljoen.

Er waren tekenen dat was niet goed op de site in 2014, wanneer BPT verminderd zijn tochten van 90 tot 60 minuten met uitsluiting van alle van de computer museum, met inbegrip van de Colossus en Tonijn galeries. TNMOC zei BPT ook gebouwd “hekken en barrières tussen zijn eigen display-gebied en Blok H [die] zal vrijwel zeker bewijzen verdeeldheid”. (Zie: Nationale computer museum gedegradeerd door Bletchley Park)

Als je het gemist de crowdfunding inspanning, u kan nog steeds een donatie doen door te gaan naar de steun van het museum pagina en markering van uw bijdrage ‘Bombe’.

De pagina support (ondersteuning) het inschakelen van de BRITSE belastingbetaler om een Gift Aid verklaring, Amerikanen aan het downloaden van een Amerikaans Fonds voor goede doelen donatie formulier, of om te doneren via PayPal of met JustGiving. TNMOC zegt deze extra ondersteuning is toegevoegd £6,220 aan zijn beroep, die het mogelijk moet maken om de totale vereiste.

Verwante Onderwerpen:

De overheid VERZENDING

EU

Veiligheid

Tech Industrie

0