Donald Trump blokken Broadcom bod voor Qualcomm

0
34

Nul

President Trump op maandag geplaatste order blokkeren Broadcom de voorgenomen overname van Qualcomm, of een wezen gelijkwaardig behandelen, onder vermelding van “geloofwaardig bewijs” dat de deal “dreigt aantasting van de nationale veiligheid van de Verenigde Staten.”

Het Witte Huis zei dat de president het bevel na de herziening van de aanbevelingen van het Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS). Vorige week, CFIUS uitgelegd was het onderzoeken van de voorgestelde deal, want van “risico’ s in verband met Broadcom ‘s relaties met derden buitenlandse entiteiten en van de nationale veiligheid, de effecten van Broadcom’ s business voornemens met betrekking tot Qualcomm.”

De voorgestelde deal zou kunnen verzwakken Qualcomm ‘ s staan en laat een opening voor China om meer invloed kunnen uitoefenen dan 5G standaard instelling, CFIUS zei. De regelgeving paneel ook de bedoeling om te onderzoeken of de deal zou beperken van de aanvoer van Qualcomm producten of diensten aan de overheid van de v.s., of het zou een bedreiging vormen voor de integriteit van de producten en diensten.

De volgorde uitgegeven op maandag verklaard dat Broadcom en Qualcomm “zullen onmiddellijk en definitief af te zien van de voorgenomen overname” en controleer met CFIUS “dat alle stappen die nodig zijn om volledig en definitief af te zien van de voorgenomen overname van Qualcomm hebben afgerond.”

Daarnaast wordt de volgorde diskwalificeert alle 15 potentiële kandidaten die Broadcom ingediend te staan voor verkiezing als bestuur van Qualcomm. “Qualcomm is verboden van het aanvaarden van de benoeming van of stemmen voor één van de Kandidaten,” zegt hij.

Het verbieden van $117 miljard overnamebod — die zou zijn geweest het grootste tech deal — is een ongebruikelijke stap van het Witte Huis. De president zei dat zijn bevoegdheid tot het uitgeven van de bestelling kwam in een deel van de Defense Production Act van 1950.

Singapore-gebaseerd Broadcom, sinds de aankondiging van zijn belang in het verwerven van Qualcomm in 2017, hit obstructie na obstructie als het nagestreefde een deal.

wat is hot op zdnet

Sayonara de beste telefoon vingerafdruk sensor in de business

Toyota, Accenture pakken verkeer ellende met AI taxi vloot systeem

Comcast ‘blokken’ een versleutelde e-mail-service: Nog een andere herinnering waarom netneutraliteit zaken

WeChat actieve accounts meer dan 1 miljard wereldwijd

Verwante Onderwerpen:

Hardware

Intel

ARM

Kunstmatige Intelligentie

Innovatie

0