Piratkopiering webbplats-blockerande lagar under översyn

0
33

Noll

Den Australiska regeringen har inlett ett samråd om dess piratkopiering webbplats-blockerande lagstiftning tre år efter att ha passerat det, notera att fler program förväntas att bli hörd i den Australiska Federala Domstolen “inom kort”.

Institutionen för Kommunikation söker feedback förrän den 16 Mars på effektiviteten av den mekanism, om ansökningsprocessen och förelägganden som fungerar bra; och om några ändringar behövs.

“Rättspraxis och enkätdata tyder Online Överträdelse Ändring har aktiverat upphovsrättsinnehavare att arbeta med Landstrategi för att minska stora online intrång i upphovsrätten,” Översyn av Upphovsrätten Online Överträdelse Ändring [PDF] säger.

“Så långt, det verkar som upphovsrättsinnehavare och Landstrategidokumenten att hitta den aktuella arrangemang acceptabelt, tydlig och effektiv … den avdelning som kommer att övervaka program för att se om den nuvarande ordningen är raffinerad som fler ansökningar är gjorda.”

Översynen pekar också mot att de prejudikat som sedan dess har ställts in: Med en målsida för att meddela användarna av en webbplats blocket, och kostnaderna för efterlevnad.

“Antingen en upphovsrättsägare, eller en CSP kan skapa en landningssida. Om en CSP som vill undvika att kostnaderna för sin egen målsida, det kan omdirigera kunder till en som upphovsrättsinnehavaren skulle ge,” review säger.

“Fall hittills har det som krävs för upphovsrättsinnehavare att betala hela eller en betydande del av kostnaderna. De har också beräknat kostnaderna i proportion till antalet domännamn.”

Enligt Institutionen för Kommunikation, det har varit en “motsvarande” minskning av upphovsrättsintrång, eftersom lagstiftningen antogs — även om detta också sammanfaller med lanseringen av streaming-tjänster i Australien, som framgår av en tidigare rapport från avdelningen.

“Institutionen är medveten om att andra faktorer-såsom den ökande tillgänglighet av tv, musik, och film-streaming-tjänster och abonnemang gaming tjänster-kan också bidra till sjunkande nivåer av upphovsrättsintrång,” översyn lägger till.

“Konsumtionen av digitalt innehåll med streaming är stigande i alla kategorier, särskilt i tv och film.”

Hemsida blockering utformades enligt Upphovsrätten Ändring (Online Överträdelse) Act, som passerat båda kamrarna i Parlamentet i mitten av 2015 och ger rättighetsinnehavare att få ett domstolsbeslut för att blockera webbplatser som finns utomlands som bedöms finnas för att det primära syftet att göra intrång i eller underlätta intrång i upphovsrätten enligt Avsnitt 115A.

Lagarna var entusiastiskt tas upp av rättighetshavarna, som sedan lyckats få den Federala Domstolen i Australien att blockera hundratals webbplatser piratkopiering.

Ett fall som för närvarande inför domstolen såg Rättvisa Nicholas tidigare denna månad dröjsmål Roadshow Films ansökan om att få en misstänkt piratkopiering-underlätta streaming app och associerade webbplatser blockeras av Australiens internet service providers, flytta det från Mars till mitten av April för att höras vid en liknande utfrågning av två Hong Kong-baserade medierna programföretag.

Enligt Rättvisa Nicholas, separata ansökningar av Roadshow och TVBO Produktioner och Tv-Sändningar (TVB), världens största tillverkare av Kinesisk media innehåll, hantera olika tillräckligt teknik till föregående plats-block utfrågningar för att motivera ytterligare tid och bevis för att hantera dem.

“Jag måste vara nöjd med bevis så att jag har en bra förståelse för hur det fungerar, jag vet vad den exakta relationen är mellan den här rutan, apps, och den webbplats från vilken [innehåll] ner, säger Nicholas J varnade råd för Roadshow och TVBO/TVB.

“Jag vill inte att den bevisning som i något avseende att bli svårt om dessa frågor, annars kan du hitta den order kommer inte att göras.”

Advokat som företräder Roadshow och TVB/TVBO hade tidigare hävdat att fallet är lik föregående plats-block order i rutan former roll PC, och apps på rutan form roll webbläsare — förutom att dessa “webbläsare” kan inte komma åt något annat innehåll än den påstådda piratkopiering webbplatser.

Innehållet ägare är att försöka få de domännamn som påstås underlätta upphovsrättsintrång i samband med appar blockeras. Sådana program är patentskyddad att de smarta TV-rutan i fråga, sade advokat.

ISPs förra året också etablerade förfarandet för att inte vara närvarande under piratkopiering webbplats-blockerande utfrågningar.

Föregående sida-blockerande utfrågningar har sett ägare till innehåll inklusive Roadshow Filmer-som leder en grupp av film studios och walt Disney, Universal, Warner Bros, 20th Century Fox, Paramount — och Foxtel framgångsrikt söka block mot Kickass Torrents, the Pirate Bay, och mer än 200 nya påstådda piratkopiering webbplatser.

Enligt den ursprungliga domen, innehavare av rättigheter är att betala en AU$50 avgift per domän de vill blockera, med webbplatser som ska blockeras inom 15 arbetsdagar.

Relaterade Täckning

Domaren varnar Roadshow mot att ge “knappa” påstådda bevis piratkopiering

Utfrågningarna för Roadshow och två Hong Kong medierna programföretag att ha Internetleverantörer blockera appar som används av smart-TV-boxar påstås underlätta upphovsrättsintrång har drivits till April.

Hong Kong media jättar trycka piratkopiering block

TVBO Produktioner och TVB vill ha den Australiska Federala Domstolen för Internetleverantörer att blockera påstådda copyright-intrång webbplatser som nås via särskilda smart-TV-boxar och tillhörande appar.

EFF väger in på Kodi piratkopiering strider över hela världen

Om du aktiverar upphovsrätten stöld är tillräckligt för att bli stämd, där går gränsen dras?

Regeringen uppmanar branschen piratkopiering kod enligt nya regler

En industri-kod om online tillgång till upphovsrättsligt skyddat material som bör utvecklas ideellt av transport service leverantörer och ägare av innehåll enligt nya Upphovsrättsliga Regler, med kod för att undvika att betydande kostnader för Nationella eller betydande bördor på nätverk.

Federal Domstol block en annan 42 piratkopiering platser

Roadshow ‘ s bud att ha 42 påstådda torrenta och streaming webbplatser inklusive Demonen, ExtraTorrent, LimeTorrents, MegaShare, Piratebay.till och EZTV blockeras av Federala Domstolen har varit framgångsrik.

Kryptera meddelande: Varför det är viktigt att göra det bra (TechRepublic)

Det är inte bara tillräckligt för att veta att dina enheter och kommunikation är krypterad. Kompetent konfigurera kryptering med säker chiffer är mycket viktigt att skydda data.

Video: I förlagsbranschen digitala omvandling (TechRepublic)

New York Times bästsäljande författare Romina Russell förklarar hur tekniken har förändrats publiceringsprocessen, och hur författarna bekämpa den nya generationen av digitala piratkopieringen.

Relaterade Ämnen:

Regeringen AU

Smartphones

Mobila OS

Säkerhet

Hårdvara

Recensioner

0