Google utökar AMP till e-post med developer preview

0
25

Noll

Interagera med e-post kan vara märkbart annorlunda inom ett par månader.

Googles Gmail-teamet på tisdagen lanserade en Developer Preview av Snabbare Mobila Sidor (AMP) för e-post för att aktivera avsändare till bättre kontakt med sin publik.

gmailamp-pinterest-blog-01.gif
Googles AMP för e-post i handling. (Google)

Med FÖRSTÄRKARE, mottagare kommer att kunna svara på e-post interaktivt via ett formulär utan att behöva klicka på en länk och omdirigera till en annan webbsida utanför e-post.

Ytterligare FÖRSTÄRKARE för att e-post kommer att ge realtid info för flygresor, evenemang, nyheter, inköp, och mer inne e-post, tillsammans med möjligheten för mottagarna att bläddra och interagera med uppdaterat innehåll.

Google som ett exempel på AMP för e-post i ett blogginlägg:

Säg till exempel att en extern entreprenör som vill boka ett möte med dig men kan inte se din kalender, så att de skicka en e-post för att få information om vilka datum och tider som du är tillgänglig. Inom e-post, det är en form för att samordna information. Tack vare AMP för E-post, du kan svara interaktivt via formuläret utan att behöva klicka på en länk och omdirigera till en annan webbsida. AMP för E-post kan också hjälpa dig att få mer gjort på mindre tid genom att tillåta dig att snabbt OSA till evenemang, titta på och interagera med annonser och kampanjer, eller fylla i ett frågeformulär utan att någonsin lämna e-post.

Google har gjort AMP för e-specifikationer som finns tillgänglig för utvecklare, som kan nu registrera sig för att förhandsgranska åtkomst via Google. Användaren stöd kommer att finnas tillgänglig i Gmail på mobila och stationära senare i år, sade företaget.

Google lanserade sin open-source ramverk AMP i februari 2016 till och med göra det möjligt för utvecklare att bygga en snabbare mobil surfupplevelse för kunder. Baserat på en varierande arkitektur med hjälp av Javascript, HTML och öppen källkod, FÖRSTÄRKARE är utformade för att tjäna in mobil-optimerat innehåll (och annonser) med minimala krav på data på mobila nätverk.

I en GIF, Google visade AMP i en Pinterest e-post som får läsaren att interagera med det som en webbsida. Nu AMP är inte bara inriktad på mobila webbsida hastighet, men också att få användare att interagera med innehållet i ett e-postmeddelande, när de annars inte skulle ha varit benägna att klicka på en utgående länk.

Google säger bolag, bland annat Pinterest, Booking.com och Doodle är att utveckla nya upplevelser med hjälp av AMP för e-post. Google kan också skrev i blogginlägget: “Vi ser fram emot att se hur andra e-postklienter som kommer att anta det också.”

Relaterade Ämnen:

Google

Affärssystem

Öppen Källkod

Mobila OS

0