Arm rullar ut Projektet Trillium för edge-enheten datorer

0
27

Noll

Arm på tisdagen infördes Projektet Trillium, en svit av maskininlärning IP som syftar till att makt neurala motorer när de flyttas till kanten, och AI-program som kräver lokal förädling.

UNDERSÖKNINGSPERIODEN omfattar bolagets maskininlärning och object detection-processorer och neurala nätverk bibliotek.

Arm säger att deras lärande processor byggdes med en mark-up design aktiverad med öppen källkod för hög prestanda energieffektivitet och inferens vid kanten. Processorn analyserar färre pixlar för snabbare, finkornig objekt erkännande, och levererar prestanda i mer än 4,6 Toppar med effektiviteten i 3 Toppar per watt.

Den object detection processor var utformad för att objekt i bilder och rika beskrivningar i realtid med full HD med 60 bilder per sekund. Arm sa den första generationen OD-processor befogenheter de senaste Kupan säkerhet kameran, men de företag som är noterat på en uppsjö av framtida användningsområden fall för den kombinerade lösningen.

screen-shot-2018-02-12-at-3-50-34-pm.png

Förutom smarta kameror och andra vision-baserade enheter, Arm sa ML och OD-processorer kan användas till smart city system för information i realtid och kontroll, inklusive fotgängare impedanserna, trängsel-och säkerhetsfrågor. Företaget sade också att den underliggande arkitekturen kommer att skala hela vägen till datacentret.

“Den nivå av förfining av edge-enheten datorer flyttas snabbare än någon väntat”, sade Rene Haas, vd för Arm IP-Produkter-Gruppen. “Det kommer att finnas en hel del olika program som maskinen lärande går kanten.”

Som för neurala nätverk bibliotek, Arm sa Trillium ger en sömlös länk till en bank av Arm partners leverera neurala nätverk, appar, inklusive ramar som Google TensorFlow, Caffe, AndroidNN API och MXNet.

“Vi lanserar Projektet Trillium två veckor innan Mobile World Congress 2018 drar igång”, sade Jem Davies, GM av maskininlärning på Armen. “Årets händelse hallar har tidiga implementationer i form av Armen Object Detection processor i produkter såsom IP-säkerhet och smarta kameror. Framtiden visar kommer att se den fulla spektrum av Arm ML teknik få dragkraft långt bredare och stödja tillväxten av smarta uppkopplade enheter som en del av en ny värld byggd på AI.”

TIDIGARE OCH RELATERADE TÄCKNING

Vad är AI? Allt du behöver veta om Artificiell Intelligens

En verkställande guide till artificiell intelligens, från maskininlärning och allmänna AI att neurala nätverk.

ARM lanserar nya Cortex, Mali processorer för att öka AI, VR mobile tech

De nya processorerna har utformats för “alltid på” – gränssnitt klara med AI och VR-ansökan krav.

Intel presenterar Nervana Neurala Nätverk Processor

Chipmaker förklarar arkitekturen bakom den nya AI-fokus-processor, tidigare känd som Sjön Crest och namn på Facebook som en samarbetspartner som det ger Nervana NN till marknaden.

Relaterade Ämnen:

Hårdvara

Intel

ARM

Artificiell Intelligens

Innovation

0