Ericsson och Singtel att rulla ut gigabit LTE

0
32

Noll

Ericsson har meddelat att samarbeta med Singtel på uppfyllandet av världens första topp 1 gbps mobil hastighet med quad-band frequency division duplex (FDD)/time division duplex (TDD) transportör sammanläggning (CA) lösningar.

Singapores största mobila teletjänster sade företaget att det nu kommer att gå vidare med att rulla ut tekniken successivt, till en början med Orchard Road och Raffles Place, Tanjong Pagar, och Clarke Quay.

Ericssons intelligent Bandbredd-som är Medvetna om CA teknik kommer att användas som en del av nätverk, som möjliggör för smartphones för att automatiskt välja de mest effektiva frekvensband kombination på erbjudande när som helst för 20 procent högre hastigheter i genomsnitt.

“Singtel och Ericsson har ett gemensamt mål om att leverera den bästa mobilnät i Singapore genom att sömlöst kombinera både FDD och TDD teknik i en 4G LTE-nät,” Ericsson country manager för Singapore, Brunei och Filippinerna Martin Wiktorin sagt.

“Singtel abonnenter kommer att kunna njuta av högre hastigheter med Bandbredd-som är Medvetna om CA, som också gör det möjligt för nätoperatörer att hantera spektrum nyttjande mer effektivt.”

Enheter som har stöd för quad-band FDD/TDD CA kommer att vara tillgängliga genom den andra halvan av detta år, Ericsson anges.

Enligt det företag, den teknik som kommer att utnyttja Singtel s nya 2,5 GHz spektrumet. Singtel hade betalat SG$563.7 miljoner för 3x 5 mhz i 2,5 GHz-bandet, tillsammans med 4x 10MHz i 700 mhz-bandet och 2x 10MHz i 900MHz-bandet, under den allmänna spektrum auktion förra året.

“Som världen förbereder sig för 5G-eran, Singtel är att utnyttja dess spektrum tillgångar och de senaste framstegen i mobil teknik för att optimera våra nätverk användning,” Singtel CTO Mark Chong sa.

“Singtel kommer att fortsätta att fullt ut integrera vår nuvarande kapacitet och spektrum tillgångar med banbrytande tekniska lösningar för att säkerställa att vi ger kunderna en redo för framtiden, ultra-snabb, och låg latens mobila nätet.”

Tillkännagivandet av gigabit 4G-utbyggnaden följer Singtel och Ericsson i December som var de första att nå 1.1 Gbps över LTE under en rättegång av licens-assisted fi (LAA) teknik.

RÄTTSHJÄLPSMYNDIGHETEN test, som ägde rum i Singtel s lab, utnyttjad 4×4 Multiple-Input Multiple-Output (4×4 MIMO) och 256 Quadrature Amplitude Måtta (256 QAM) teknik, och Ericsson Radio 2203 och Radio 2205 enheter.

Fyra lager med 4×4 MIMO licensierade spektrumet används i kombination med två lager på en andra licensierade frekvensband, och 2x tre lager av LAA med olicensierat spektrum, med Ericsson använder en Cobham TM500 testa enheten för lab-studier.

På den tiden, Chong sade telco skulle sätta in LAA-teknik för att öka kapacitet och hastighet för inomhus mobila trafiken, till exempel i köpcentrum.

De två företagen har bor prova LAA 4G sedan juli 2016, på den tiden säger att det skulle vara rullas ut under de kommande två åren, med början i första hälften av 2017. Ericsson började uppgradering Singtel s 4G-nät för över ett år sedan, i januari 2017 lansera 450Mbps hastigheter över hela den mobila nätverk med 256 QAM.

På den tiden, de företag som också uppnått hastigheter på upp till 1 gbps i en studie av LTE-Avancerad teknik med 256 QAM nedlänk i kombination med 4×4 MIMO och triple bärare sammanläggning.

Singtel i augusti då presenterade sin 64 Massiv MIMO-antenner med strålformning teknik i samarbete med Ericsson, Huawei och ZTE. Det används för sin nya 2,5 GHz frekvensband innehav för den Massiva MIMO distribution, efter att plocka upp 3x 5 mhz för SG$563.7 miljoner i April.

Ericsson och Singtel har också arbetat på en “plan” för 5G distribution i hela Singapore sedan januari 2015, med företag i oktober tillkännagav att de skulle investera SG$2 miljoner i upprättandet av en 5G utveckling anläggning.

Ericsson i förra veckan meddelade att slutföra sin 5G kommersiell programvara över radio-och core-nät, som det sägs kommer att tillåta teleoperatörer att lansera 5G tjänster från Q4 i år.

Alla Ericsson Radio systems produkter kommer att vara bakåtkompatibla med 5G NR kapacitet tack vare fjärrkontrollen installation av programvara, inklusive äldre radioapparater som går tillbaka till år 2015, dot produkter system, mikro-och radioapparater. Flygbolag kommer också att kunna köra 5G och 4G i samma band med samma radio-och baseband, tack för att dynamiskt spektrum dela resurser.

Ericsson meddelade också en uppgradering av sina fördelade cloud lösning för utbyggnad av cloud-applikationer på central, distribueras, och kanten platser, tillsammans med stöd för distribuerad den molnbaserade infrastrukturen-behållare, och en ny kategori av radio-produkter märkta Street Makro.

Gatan Makro produkter är dimensionerade mellan makro-och mikro-cell erbjudanden, och kan placeras på fasader byggnad för att ge täckning för att transportörer för att utöka täckningen i hela städer som har begränsade platser för radio webbplatser.

För att underlätta övergången från 4G till 5G tjänster, Ericsson slutligen avslöjade nya radio-produkter som har stöd för Massiva MIMO-teknik.

Relaterade Täckning

Ericsson slutför 5G bärare lösning

Ericsson har uppgraderat sin radio portfölj med 5G NR normer som fastställts av 3GPP i December, hävdar en komplett bärare lösning.

NBN ser ut för att köpa 5G spektrum, tvekar på 100Mbps fast-trådlös: i Morgon

NBN är “att studera och tittar på” årets 5G spektrum auktion nära som man skulle vilja få del av den, VD Bill i Morgon har sagt till ZDNet, samtidigt som avslöjar att företaget är tveksam på hur man kan erbjuda sina utlovade 100Mbps fast trådlös produkt utan att det påverkar period kundens upplevelse.

Huawei: Nationella säkerhetsfrågor inte en blank check for public policy beslut

Tala till en Australisk Parlamentets utskott för den digitala ekonomin, Huawei har sagt att den nationella säkerheten kan inte användas för att “dölja protektionism” för alla offentliga politiska beslut av regeringar världen över.

5G revolutionen är här: Vad företag behöver känna till (TechRepublic)

TechRepublic s Conner Forrest förklarar tre saker IT-tekniker behöver veta om 5G, nästa generations hög-hastighet trådlös teknik.

5G mobila nätverk: En lathund (TechRepublic)

När LTE-näten blir allt mer mättad, mobila nätoperatörer planerar för 5G framtiden. Här är vad affärsmän och mobila användare behöver veta om 5G.

Samsung, Cisco till rättegång 5G fast och trådlös internetuppkoppling i Rumänien

Samsung, Cisco och Orange kommer att genomföra en månad långa 5G fast trådlös tillgång till rättegången i Rumänien under andra halvan av detta år.

Mobila enhet design och politik (Tech Pro Forskning)

Mobila enheter erbjuder bekvämlighet och flexibilitet för det moderna arbetslivet-men de tar också risker och problem. Denna policy fastställer riktlinjer för att hjälpa till att garantera en säker och produktiv rörlighet.

Relaterade Ämnen:

Nätverk

Smartphones

Mobila OS

Säkerhet

Hårdvara

Recensioner

0