Vad TCS och Nielsen $2,5 miljarder outsourcing affären innebär för DET Indiska

0
32

Noll

För några veckor sedan, den globala IT-industrin var gobsmacked av tillkännagivandet att Indiens största IT-outfit, Tata Consultancy Services (TCS) hade precis landat ett val av en affär, en $2.25 miljarder på entreprenad som är en av de största i modern historia.

Affären, 50 procent som består av en digital transformation privilegium, är en förnyelse av TCS: s tidigare engagemang med Nielsen. Det första som tilldelas en $1,2 miljarder kronor, 10-åriga avtal till Mumbai-baserade företaget under 2007, och senare utökade avtalet i 2013 genom att det sträcker sig till 2020 och mer än en fördubbling av dess ursprungliga värde till 2,5 miljarder dollar.

Nu, emellertid, enligt villkoren i det nya avtalet, TCS kommer att vara säker på att få betalt $320 miljoner i näringslivet från Nielsen varje år, med början 2017 till år 2020, $186 miljoner varje år från och med 2021 genom 2024 och $139,5 mkr år 2025, tillsammans med en tre-årig förlängning optioner Nielsen.

Det är nästan overkligt och ytterst betydande Indiska och DET av många anledningar. Den första är den utbredda intryck av att Indiska har DET varit långsamma med att ändra sig i denna tid av digitala transformation, fortfarande svårt att vänja sig av spenen av infrastruktur underhåll och utveckling av arbetet.

Det finns ingen tvetydighet om detta långsam takt. Mellan tjugo till tjugofem procent av DEN Indiska it: s intäkter för närvarande kommer från digitala och den traditionella verksamheten är redan minskar i snabb takt.

“För närvarande, digitala står för 20 procent av våra intäkter, och det är främst där vår tillväxt agenda är. Över tid, kommer det att bli 80 procent, säger TCS VD Rajesh Gopinath sade att Företag Idag.

Istället rivaler som Accenture får 54 procent av sin verksamhet från digital. Men ändå, att — eller möjligt uppfattning som på grund av förseningen i att byta affärsmodeller Indiska företag är inte front-runners i denna nya era — har inte hindrat TCS från att vara go-to-guys för stora affärer.

Verkligheten är att flera miljarder dollar erbjudanden som detta är rariteter i dag i form av både dollarn storlek och varaktighet. Istället, kunder verkar vilja tratt besparingar tillbaka till att uppnå operativ effektivitet. Mint ‘ s forskning tar fram bara en $1 miljarder affär ett år sedan 2014.

Vad Nielsen affär så betyder det i dessa tuffa tider är att det är Indiska företag som kämpar med företag som Accenture och IBM, förutom varandra, fortfarande har gamla kunder som föredrar att bo med dem. En del av orsaken kan vara prissättning, men en del av det har utan tvekan att göra med komfort, förtroende och teknisk förmåga.

“Detta är en milstolpe för kontraktet inte bara med tanke på djupet av kontraktet, men också den bredd av tjänster”, säger Ray Wang, grundare och VD för konsult-outfit Constellation Research i Mint. “TCS gjorde ett bra jobb för att hantera de långsiktiga kostnaderna och få lite kostnadseffektivitet och samtidigt förnya ett längre kontrakt. Det är också upp och i det långa loppet eftersom detta är mer av ett strategiskt partnerskap än på entreprenad.”

Ett annat resultat är att den tysta godkännande av TCS: s modell mot digital kompetens, vilket innebär att inga förvärv antingen av företag eller av talang. Som jämförelse, Accenture spenderade $1,7 miljarder för 37 förvärv under de senaste åren.

Detta leder oss till talang. Nielsen del kan så småningom visa sig vara en avvikare för TCS men en sak är säker, det var inte alls som de skulle ha imponerat på att vinna denna typ av affär om det inte var för en omsorgsfull förvaltning av deras tidigare VD Chandrasekaran som nu hantera större Tata mothership och lämnar TCS i händerna på hans efterträdare Gopinath som nyligen tog över.

Som Mint anteckningar, det tar ett år-och-en-halv för dessa avtal att stänga vilket innebär att Chandrasekaran initierade affären och avrättade dess ultra-mjuk övergång medan Gopinath såg till att det fanns ingen hicka när han tog över tyglarna av TCS.

Som en comparion, vittne bisarra, oändlig, och opassande bråken dogging Infosys under det senaste året tack vare inbördes kriget utkämpas mellan dess grundare Narayana Murthy och hans skyddsling Vishal Sikka dras in från SAP för att omvandla företaget. En olycka vara en missnöjd Sikka, som slutar i sommaren 2017.

Inte undra på att Infosys är på botten av högen i ranking för 2017 som genereras av Everest Group, samt nedan TCS.

Relaterade Täckning

TCS partner med São Paulo regeringen för att koppla in DEN kompetensklyftan

Indiska konsultbolag kommer att presentera DET som en karriär alternativ till 190,000 Brasilianska studenter i hela staten ias en del av en global education program.

Indiska är DET långsamma vägen till digital hindrar intäkter tillväxt

Indiska företag behöver för att ta en sida ur Accentures playbook för att säkra sin verksamhet i en digital framtid.

Hur AI och robotar är att äta i desperat behov av jobb i Indien

Att skapa en digital ekonomi är en fin idé men som kommer att ge bränsle det om över 100 miljoner människor har inget jobb? Detta är den grundläggande dilemma inför Indiska arbetare.

‘Insourcing’ förutspådde att strypa Indiska IT-tjänster intäkter

Globala företag i allt högre grad öppnas i-huset, off-shore teknikcentra som sannolikt kommer att lägga mer stress på Indiska it-tjänster outfits, säger experter.

Varför sakernas internet kan vara frälsaren Indian DET är i desperat behov av

Den kompetens som krävs för implementering av sakernas internet är de som Indiska IT-företag har i överflöd. Men de behöver för att kunna göra djärva drag och ta vara på möjligheter i rymden, vilket kan vara svårt med tanke på deras track record.

Relaterade Ämnen:

Indien

CXO

Innovation

Digital Omvandling: En Guide CXOs

Big Data Analytics

0