Wat de TCS en Nielsen $2,5 miljard outsourcing deal betekent voor de Indiase IT

0
40

Nul

Een paar weken geleden, de wereldwijde IT-industrie was met stomheid geslagen door de aankondiging dat India ‘ s grootste IT-outfit, Tata Consultancy Services (TCS) was net geland een walvis van een deal, een $2,25 miljard outsourcing contract dat is één van de grootste in de recente geschiedenis.

De deal, waarvan 50% bestaat uit een digitale transformatie voorrecht, is een verlenging van TCS eerdere betrokkenheid bij Nielsen. Het eerste beloond met een $1,2 miljard, een contract van 10 jaar op de Mumbai-gebaseerd bedrijf dat in 2007, en later uitgebreid het contract in 2013 uit te breiden tot 2020 en meer dan een verdubbeling van de oorspronkelijke waarde van $2,5 miljard.

Nu, echter, onder de voorwaarden van het nieuwe contract, TCS verzekerd van het krijgen van betaald $320 miljoen in business van Nielsen elk jaar, begin 2017 tot 2020, $186 miljoen per jaar vanaf 2021 door 2024 en € 139,5 miljoen in 2025, samen met drie verlenging van één jaar toegekende opties aan Nielsen.

Dit is bijna onwerkelijk en vooral belangrijk om Indiase IT-om vele redenen. De eerste is de wijdverbreide indruk dat de Indiase IT is langzaam verandert zich in dit tijdperk van digitale transformatie, nog steeds terughoudend om te spenen zelf uit de speen uit infrastructuur, het onderhoud en de ontwikkeling van de applicatie werken.

Er is geen onduidelijkheid over dit langzame tempo. Tussen de twintig tot vijfentwintig procent van de Indiase IT-inkomsten momenteel komen van digitale en de traditionele business is al dalende in een snel tempo.

“Op dit moment, digitale verantwoordelijk voor 20 procent van onze omzet, en dat is vooral waar onze groei-agenda is. Na verloop van tijd zal uitgroeien tot 80 procent,” TCS CEO Rajesh Gopinath gezegd Bedrijf Vandaag de dag.

In plaats daarvan, rivalen, zoals Accenture voor 54 procent van de activiteiten van de digitale. Maar, dat — of het mogelijk is de perceptie dat als gevolg van de vertraging bij het schakelen van business modellen Indiase bedrijven zijn niet koplopers in dit nieuwe tijdperk, heeft niet verhinderd dat TCS wordt de go-to-guys voor de grote deals.

De realiteit is dat de multi-miljard-dollar-aanbiedingen, zoals deze zijn zeldzaamheden vandaag in termen van zowel de dollar omvang en duur. In plaats daarvan, klanten lijken te willen trechter besparingen terug in het bereiken van de operationele efficiëntie. Mint is het onderzoek nog slechts een $1 miljard deal een jaar geleden 2014.

Wat de Nielsen-deal dan betekent dat in deze moeilijke tijden is dat het Indiase bedrijven die kampen met bedrijven als Accenture en IBM, naast elkaar, hebben nog steeds de oude klanten die de voorkeur geven om bij hen te logeren. Een deel van de reden kan zijn prijzen, maar een deel heeft ongetwijfeld te maken met het comfort, vertrouwen en technische bekwaamheid.

“Dit is een mijlpaal contract gegeven, niet alleen de diepte van de opdracht, maar ook de breedte van diensten,” zei Ray Wang, oprichter en CEO van consulting outfit Sterrenbeeld Onderzoek in Mint. “TCS heeft een goede baan van het beheer op de langere termijn de kosten en het verkrijgen van een aantal van de kosteneffectiviteit terwijl het vernieuwen van een langer contract. Er is ook op zijn kop op de lange termijn zoals deze is meer een strategisch partnerschap dan outsourcing contract.”

Een ander resultaat is de stilzwijgende goedkeuring van TCS is het model in de richting van digitale excellence waarbij geen overnames, hetzij van de ondernemingen of van talent. Door vergelijking van Accenture besteed $1,7 miljard voor 37 overnames in de loop van de afgelopen jaren.

Dit brengt ons naar talent. De Nielsen deal uiteindelijk kan blijken te zijn een uitschieter voor TCS maar één ding is zeker, er was geen manier dat zij zou hebben onder de indruk om te winnen van dit soort deal als het niet voor het zorgvuldig beheer van hun voormalige CEO Chandrasekaran wie is nu het beheren van de grotere Tata moederschip en het verlaten van TCS in de handen van zijn opvolger, Gopinath die onlangs nam.

Als Mint notities, het duurt een jaar-en-een-half voor deze contracten te sluiten, wat betekent dat Chandrasekaran geïnitieerd en uitgevoerd zijn ultra-vloeiende overgang terwijl Gopinath zorgde ervoor dat er geen hik als hij nam de teugels over van TCS.

Als een comparion, getuige van de bizarre, oneindige, en stijlloze vechtpartij dogging Infosys het afgelopen jaar dankzij de bloedige oorlog tussen de oprichter van Narayana Murthy en zijn protégé Vishal Sikka gesleept van SAP aan de transformatie van de onderneming. Één slachtoffer wordt van een ontevreden Sikka, die stoppen in de zomer van 2017.

Geen wonder dat Infosys is aan de onderkant van de berg in de ranking voor 2017 gegenereerd door Everest Group, ruim onder de TCS.

Verwante Dekking

TCS partners met het São Paulo regering de stekker van HET tekort

Indiase adviesbureau presenteren als een carrière-optie tot 190.000 Braziliaanse studenten in het hele land ias onderdeel van de wereldwijde onderwijs programma.

Indiase IT ‘ s langzame weg naar digitale belemmert de groei van de inkomsten

Indiase bedrijven nodig zijn om een pagina uit van Accenture ‘ s playbook om de beveiliging van hun bedrijf in een digitale toekomst.

Hoe AI en robots eten hard nodig jobs in India

Het maken van een digitale economie is een fijn idee, maar wie gaat de brandstof als meer dan 100 miljoen mensen hebben geen werk? Dit is het fundamentele dilemma van het confronteren van de Indiase werknemers.

‘Insourcing’ voorspeld gas Indiase IT-dienstverlening inkomsten

Wereldwijde bedrijven zijn in toenemende mate de openstelling van in-house, off-shore technologie centra die waarschijnlijk meer stress op Indische technology services outfits, zeggen experts.

Waarom IoT zou de heiland Indische HET hard nodig

De vaardigheden die nodig zijn voor de IoT zijn met de uitvoering van die Indische IT-ondernemingen in overvloed hebben. Maar ze moeten in staat zijn om grote stappen te maken en kansen te grijpen in de ruimte, die kan moeilijk zijn gezien hun track record.

Verwante Onderwerpen:

India

CXO

Innovatie

Digitale Transformatie: Een CXOs Gids

Big Data Analytics

0