Median ‘bo’ tid för it-intrång högsta i ASIEN på 172 dagar: FireEye

0
58

Noll

Organisationer i Asien och Stillahavsområdet släpar efter deras internationella motsvarigheter när det gäller it-säkerhet, med en rapport från FireEye avslöjar median väntetid innan ett intrång upptäcks i regionen är 172 dagar.

Enligt It-Utveckling: En Väg till att Stärka Motståndskraften i Asien-Stillahavsområdet, median antal dagar mellan nätverk intrång och detektering av hot aktör på en global skala är 99 dagar.

Som jämförelse, Europa, Mellanöstern, och Afrika har en median väntetid på 106 dagar, medan nord-och sydamerika har samma medianvärde som den globala siffran.

Enligt rapporten att länder i ASIEN har i allmänhet klarat sig relativt dåligt” i samband med it-säkerhet störningar på grund av lägre it-medvetenhet nivåer. Med många äldre system på plats, liksom en brist på nödvändigheten av att uppgradera system eller ännu bättre skydda dem har resulterat i självbelåtenhet, FireEye sa, notera detta beror delvis på att det saknas en standardiserad it-säkerhet protokoll eller underrättelse krav för företagen att följa.

Det är också på grund av en grundläggande brist på investeringar i lämpliga it-säkerhet åtgärder för att FireEye sa att resultaten i APAC, som har den högsta liggtider.

Med hänvisning till den globala Marsh/Microsoft Global Cyber Risk Perception Survey 2017 som administrerades mellan juli och augusti 2017, FireEye sade it-attacker med ekonomiska motiv uppfattas som top cyber hot för 39 procent av internationella företag inom industrisektorn i APAC.

Företag som är verksamma i APAC är också oroade över de interna hot på det hela, FireEye sade, att belysa 54 procent av de tillfrågade rankade anställda eller entreprenörer med ont uppsåt, mänskliga fel, tredje-parter med tillgång till nätverk och operativa fel som nästa största hot.

Läs också: 10 saker i it-säkerhet som du kanske har missat 2017

31 procent av FireEye s kunder som var riktade it-attacker kom från branschen för finansiella tjänster, samtidigt som energi-och energisektorn stod för den näst högst med 10 procent, och telekommunikation var en tredje påstår 9 procent av FireEye totala utredningar.

“It-relaterad brottslighet är det största hotet mot branschen för finansiella tjänster,” säger rapporten.

It-spionage är ett annat allvarligt hot mot industri, FireEye sade med finansiella tjänster bevittnar angripare med hjälp av en högre än genomsnittlig antal vattenhål — såsom äventyras webbplatser från tredje part är betrodd av medlemmar av den finansiella industrin — att leverera skadliga program och profil mål samtidigt visas att leverera legitim trafik.

Under tiden, FireEye har märkt Avancerade Ihållande Hot (APT) grupper som sannolikt kommer att försöka stjäla IP för att förbättra deras statens inhemska infrastruktur, eller ge en fördel i förhandlingar med utländska företag som är det största hotet-typ mot energi-och energisektorn.

“Över APAC, de tre mest undersökta branscher — ekonomiska, energi och utilities, och telekommunikationer — exemplifiera det akuta behovet av högre medvetenhet nivåer, starkare riskreducerande åtgärder, och förbättrad it-säkerhet arbetsställningar,” säger rapporten.

“Medan it uppfattas som en topp risk för APAC, denna uppfattning är oförenliga med regionens nivå av beredskap.”

TIDIGARE OCH RELATERADE TÄCKNING

APAC företag se clueless anställda som största hot mot säkerheten

Nästan hälften av företagen i fem Asien-Stillahavsområdet marknader visa de anställdas brist på it-säkerhet medvetenhet som det största hotet, med 67 procent som beskriver interna hot som en risk i organisationen.

APAC företag övertygad om säkerhetsåtgärder trots brott: Fortinet

48 procent av IT-beslutsfattare på APAC organisationer är säkra på deras säkerhet, trots att 86 procent av de organisationer som har varit offer för ett brott, Fortinet ‘ s enterprise security undersökning har visat.

Bara vi toppar Australien i Asien-Stillahavsområdet it-mognad: ASPI

Regionens beredskap för att avvärja angrepp och bekämpa it-relaterad brottslighet ökar, men så är hoten, enligt en ny rapport från ett av Australiens ledande tankesmedjor.

De flesta APAC företag har drabbats av brott, men säkerheten fortfarande inte prioritet i styrelsen

Ungefär 86 procent av Asien-Stillahavsområdet företag har upplevt en cybersäkerhet brott under de senaste två åren, men bara 44 procent tror säkerhet är fortfarande inte en topp diskussion punkt för sina styrelseledamöter.

5 sätt att bygga upp ditt företags försvar mot ett dataintrång innan det händer (TechRepublic)

Dataintrång kan vara kaotiskt och stressigt episoder. Lära sig de mest effektiva åtgärder du kan vidta för att hjälpa till med att planera för dessa turbulenta händelser.

8 steg för att inom 48 timmar av en av databrott (TechRepublic)

En långsam reaktion på ett dataintrång kan innebära ännu större problem för ett företag. Här är åtta snabba åtgärder att ta till så fort du hittar din verksamhet har blivit hackad.

Relaterade Ämnen:

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter

0